Hyppää pääsisältöön

Last Call! Remu & Hurriganesin viimeinen keikka

Remu Aaltonen lavalla rumpujen takana vuonna 2018.
Remu Aaltonen lavalla rumpujen takana vuonna 2018. Remu Aaltonen,Teemalauantai,rumpalit,rock,Hurriganes

”Kun mä päätän, että Hurriganesia ei enää ole, sitä ei ole." Tämä on Last Call, viimeinen keikka!

Teemalauantai 4.5. on omistettu rocklegenda Remu Aaltoselle, joka ilmoitti viime vuoden keväällä jäävänsä eläkkeelle. Vai ilmoittiko?

Remu & Hurriganesin Last Call -kiertue joka tapauksessa huipentui loppuunmyytyyn konserttiin Helsingissä 20.1.2018. Taltiointi tuolta keikalta sai nimen Remu & Hurriganes – Viimeinen keikka.

Remu & Hurriganes -kokoonpanon syksyllä 2017 toteutettu Last Call -kiertue päättyi Remu Aaltosen ja hänen ystäviensä loppuunmyytyyn superkonserttiin Helsingin jäähallissa lauantai-iltana 20.1. 2018. Siihen päättyi myös 70 vuotta täyttäneen Remu Aaltosen ja Hurriganesin ura säännöllisesti keikkailevana rock-yhtyeenä.

”Kun mä päätän, että Hurriganesia ei enää ole, sitä ei ole,” kuvasi Remu tilannetta tuolloin.

Remun johtamassa viimeisessä Hurriganes-kokoonpanossa soittivat Arska Rautajoki, rummut, Nipa Niilola, kitarat & taustalaulu, Antti Rautajoki, kitarat, Jaska Ylä-Rautio, basso, ja Mikko Rintanen, kosketinsoittimet.

Viimeiselle keikalle Remu oli kutsunut vierailijoiksi suuren joukon nimekkäitä rockmuusikkoja. Last Call -konsertissa esiintyivät entiset Hurriganes-kitaristit Ile Kallio ja Janne Louhivuori, Remun omaksi ”manttelinperijäkseen” nimeämä Dimitri Keiski,1980-luvulla Hurriganes-albumeita tuottanut Pave Maijanen, kitaristivelho Tatu Mannberg, Mister X:nä tunnettu Richard Stanley, Sliippareistakin tuttu Mato Valtonen ja ex- Hanoi Rocks -solisti Michael Monroe.

Konsertin sisältö on aitoa ja ehtaa Hurriganesia alusta loppuun: Roadrunner, It Ain’t What You Do, Do You Wanna Dance featuring Mato Valtonen, Crazy Days ja China Town featuring Ile Kallio, Hot Wheels ja Lucille featuring Dimitri Keiski, Honey I’m Leaving featuring Mikko Rintanen, Mister X featuring Richard Stanley & Janne Louhivuori, Tallahassie Lassie, Bourbon Street, I Will Stay ja Catch Me ja Slippin’ and Slidin’ featuring Michael Monroe, Bamalama Bamaloo featuring Dimitri Keiski – sekä tietysti Get On.

Teemalla nähtävä konserttitaltiointi sisältää valittuja paloja Helsingin jäähallin yli kaksi tuntia kestäneestä konsertista. Tunnin pituisen televisiodokumentin jälkituotannosta vastaavat leikkaaja Milja Kiljo, äänisuunnittelija Hannu Sormunen ja miksaaja Jorma Hämäläinen. Dokumentin ovat tuottaneet Remu Aaltonen, Lasse Norres, Hannu Sormunen ja Jouni Weckman / Lasso Entertainment Oy yhteistyössä Ylen kanssa.

Teemalauantaita jatkaa Hurriganesin keikka Tavastia-klubilla 27.12.1974. Kokoonpano on legendaarinen: Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen ja Albert Järvinen.

Teemalauantai 4.5.2019 klo 21.45–23.40: Remu!

"Pitää kuulostaa hyvältä, pitää näyttää hyvältä ja sen jutun pitää tuntua potilaasta hyvältä." Teemalauantai on omistettu rocklegenda Remu Aaltoselle, joka ilmoitti viime vuoden keväällä jäävänsä eläkkeelle. Vai ilmoittiko?
Remu & Hurriganes – Viimeinen keikka Areenassa toistaiseksi.
Remu & Hurriganes -kokoonpanon Last Call -kiertue huipentui Remu Aaltosen ja hänen legendaaristen rokkifrendiensä loppuunmyytyyn konserttiin Helsingin jäähallissa 20.1.2018. Siihen päättyi myös 70 vuotta täyttäneen Remu Aaltosen ja Hurriganesin ura säännöllisesti keikkailevana rock-yhtyeenä. Tv-ensi-ilta.
Hurriganes Areenassa toistaiseksi
Keep on knockin'! Hurriganes-yhtyeen legendaarinen konsertti Tavastia-klubilla Helsingissä 27.12.1974. Vähäpuheiset Remu Aaltonen, Albert Järvinen ja Cisse Häkkinen ovat keikan jälkeen vielä nuoren toimittajan Mikko Alatalon haastateltavina. Ohjaus Jouko Konttinen.


Juttuun on päivitetty 21.5.2019 tieto siitä, että vuoden 1974 Hurriganes-keikka on julkaistu Areenaan pysyvästi, yhden kuukauden sijaan.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa