Hyppää pääsisältöön

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Lukupiirissä - tule mukaan keskustelemaan!

Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla
Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla Kuva: Tiina Lähteenmäki Tuulen viemää,Kaisa Pulakka,Lukupiiri

Radion Lukupiirissä luetaan romanttisen kirjallisuuden suurteosta, Margaret Mitchellin Tuulen viemää.

Vuonna 1936 ilmestynyt romaani houkuttelee pohtimaan monenlaisia kysymyksiä: Toimiiko Tuulen viemää paremmin kirjana vai elokuvana? Onko Scarlett O’Hara vahva feministinen esikuva vai ärsyttävä ja hemmoteltu äkäpussi? Entä Tuulen viemää -romaanin rasismi - onko se nykylukijalle liian räikeää vai tarjoaako kirja kiinnostavan kurkistusikkunan toisenlaisen aikakauden arvoihin? Onko Scarlettin ja Rhettin suhde kaikkien aikojen rakkaustarina vai kahden liian voimakkaan persoonan yhteentörmäys?

Mikä sinua mietityttää Tuulen viemää-romaanissa? Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800. Voit kommentoida myös WhatsAppilla, lähetä silloin viesti numeroon 044-5144800.
Toimittaja Kaisa Pulakan vieraina ovat kirjailija Siri Kolu sekä kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme.

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 4.5. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Yle Radio 1:n Lukupiirissä lauantaina 4.5. klo 19.

  • Vihaan ja rakastan kielioppia!

    Kieltä ei opi pelkästään pänttäämällä kielioppia.

    Epävarmuus hiipii mieleeni joka kerta, kun kirjoitan jotain julkaistavaksi tarkoitettua. Pelkään tekeväni hölmöjä kielioppivirheitä. Harmittaa, että en aikoinaan keskittynyt paremmin äidinkielen tunneilla. Inhosin kielioppia kuten useimmat luokkatoverini. Aika moni heistäkin, jotka loistivat kouluvuosina ainekirjoituksessa, tuskastui kielioppituntien aikana.

  • Tunnetko Täällä Pohjantähden alla sanonnat ja niiden sanojat? - Tee testi!

    Tosifanit osaavat siteerata parhaita sanontoja.

    Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla (1959-1962) on kuvaus Koskelan suvun vaiheista Suomen itsenäistymisen alkuvuosina. Koskelan perheen ja muiden pentinkulmalaisten lisäksi romaanitrilogiassa keskeiseen rooliin nousee Väinö Linnan hämäläismurteen sävyttämä kieli, rehevine sanontoineen.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri