Hyppää pääsisältöön

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Lukupiirissä - tule mukaan keskustelemaan!

Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla
Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla Kuva: Tiina Lähteenmäki Tuulen viemää,Kaisa Pulakka,Lukupiiri

Radion Lukupiirissä luetaan romanttisen kirjallisuuden suurteosta, Margaret Mitchellin Tuulen viemää.

Vuonna 1936 ilmestynyt romaani houkuttelee pohtimaan monenlaisia kysymyksiä: Toimiiko Tuulen viemää paremmin kirjana vai elokuvana? Onko Scarlett O’Hara vahva feministinen esikuva vai ärsyttävä ja hemmoteltu äkäpussi? Entä Tuulen viemää -romaanin rasismi - onko se nykylukijalle liian räikeää vai tarjoaako kirja kiinnostavan kurkistusikkunan toisenlaisen aikakauden arvoihin? Onko Scarlettin ja Rhettin suhde kaikkien aikojen rakkaustarina vai kahden liian voimakkaan persoonan yhteentörmäys?

Mikä sinua mietityttää Tuulen viemää-romaanissa? Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800. Voit kommentoida myös WhatsAppilla, lähetä silloin viesti numeroon 044-5144800.
Toimittaja Kaisa Pulakan vieraina ovat kirjailija Siri Kolu sekä kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme.

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 4.5. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Yle Radio 1:n Lukupiirissä lauantaina 4.5. klo 19.

 • "Onko musta ollenkaan tähän, kun nuo muut on niin sairaan hyviä?" Lahjakkaan suvun vesa Aili Ikonen epäili pitkään, onko hänestä ammattimuusikoksi

  Musiikki on muusikko Aili Ikoselle intohimo.

  Erityisesti jazzlaulajana tunnettu muusikko Aili Ikonen kasvoi musiikin ympäröimänä. Korpilahdelta kotoisin oleva Ikonen pomppi lapsena Joutsenlammen finaaliosaa veljensä Osmon kanssa olohuoneen sohvan ympärillä ja harjoitteli pieteetillä viulunsoittoa viisivuotiaasta alkaen. Silti ura muusikkona ei ollut itsestäänselvyys.

 • Sanat haltuun rap-riimein

  Sanat haltuun -hanke auttaa nuoria löytämään äänensä.

  Rap-musiikki voi olla väylä parempaan luku- ja ilmaisutaitoon. Musiikkia kuunnellessa voi päähän tarttua myös muutama yhteiskunnallinen ajatus. Vielä enemmän kuhinaa päähän syntyy, jos alkaa itse luoda riimejä. Kirjallisuus- ja taidekriitikko, toimittaja sekä opettaja Aleksis Salusjärvi pohti, miksi lukeminen koetaan jotenkin epämiehekkääksi harrastukseksi.

 • Avaruusromua: Psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO

  Mitä jos rakennettaisiin maailman suurin syntesoija?

  Malcolm Cecil ja Robert Margouleff kohtasivat 50 vuotta sitten New Yorkissa, tuolloin uudessa Media Sound -studiossa. Heillä oli idea. Mitä jos hankittaisiin useita syntesoijia ja soitettaisiin niitä yhtaikaa? Ja jos kytkettäisi in ne toisiinsa, toimimaan yhdessä, siinä meillä olisi elektroninen orkesteri. Idea hahmoteltiin kiinalaisen ravintolan pöytäliinaan ja se päätettiin toteuttaa. Alkoi syntyä psykedeelinen äänikone nimeltä TONTO. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri