Hyppää pääsisältöön

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Lukupiirissä - tule mukaan keskustelemaan!

Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla
Kaisa Pulakka lukee romaania Tuulen viemää kartanon patiolla Kuva: Tiina Lähteenmäki Tuulen viemää,Kaisa Pulakka,Lukupiiri

Radion Lukupiirissä luetaan romanttisen kirjallisuuden suurteosta, Margaret Mitchellin Tuulen viemää.

Vuonna 1936 ilmestynyt romaani houkuttelee pohtimaan monenlaisia kysymyksiä: Toimiiko Tuulen viemää paremmin kirjana vai elokuvana? Onko Scarlett O’Hara vahva feministinen esikuva vai ärsyttävä ja hemmoteltu äkäpussi? Entä Tuulen viemää -romaanin rasismi - onko se nykylukijalle liian räikeää vai tarjoaako kirja kiinnostavan kurkistusikkunan toisenlaisen aikakauden arvoihin? Onko Scarlettin ja Rhettin suhde kaikkien aikojen rakkaustarina vai kahden liian voimakkaan persoonan yhteentörmäys?

Mikä sinua mietityttää Tuulen viemää-romaanissa? Osallistu verkkokeskusteluun tai soita studioon 09 144800. Voit kommentoida myös WhatsAppilla, lähetä silloin viesti numeroon 044-5144800.
Toimittaja Kaisa Pulakan vieraina ovat kirjailija Siri Kolu sekä kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme.

Lukupiirin verkkokeskustelu aukeaa tähän 4.5. klo 19, verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen.

Margaret Mitchellin Tuulen viemää Yle Radio 1:n Lukupiirissä lauantaina 4.5. klo 19.

  • Avaruusromua: Ajatuksista tekoihin!

    20-vuotias DiN-merkki on elektronisen musiikin merkkituote.

    Ian Boddy istuskelee pubissa. Istuu, miettii ja puhuu. Miettii ja puhuu lisää. Ollaan Newcastlessa Iso-Britanniassa. Eletään 1990-luvun loppua. Ian Boddylla on idea. Se on jännittävä, mutta samalla hieman vaarallinen ajatus. Hän aikoo perustaa levymerkin. "OIen ehkä vähän hullu", hän sanoo virne naamallaan. Nyt 20 vuotta myöhemmin hänen luotsaamansa DiN-merkki on kokeellisen ja elektronisen musiikin kansainvälinen merkkituote. Toimittajana Jukka Mikkola.

  • Avaruusromua: Se on vain hieman muuttunut

    Laurie Anderson teki omituisen laulun.

    1980-luvun alussa New Yorkin downtownissa elettiin jännittäviä aikoja. Performanssitaide ja monenlaiset poikkitaiteelliset kokeilut olivat alkaneet kerätä yhä suurempia yleisöjä, ja saada myös taiteellista tunnustusta. Eräs nuorista poikkitaiteilijoista oli Laurie Anderson. 1980-luvun alussa hän teki erään omituisen laulun, joka elää edelleen, hieman muotoaan muuttaneena. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri