Hyppää pääsisältöön

I love muovi -kampanja huipentui - Vaasalle huippulajittelijan titteli!

Vaasan joukkue I love muovi -muovinkeräyskilpailussa.
Vaasan joukkue I love muovi -muovinkeräyskilpailussa. Kuva: Sini Vuorikivi I love muovi

Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu ja Oulu mittelivät leikkimielisessä lajittelukilpailussa siitä, mikä kaupungeista kerää eniten pakkausmuovia I love muovi -kiertueen aikana. I love muovi -kampanja kannusti suomalaisia kierrättämään pakkausmuovit uusiksi tuotteiksi.

I love muovi -muovinkeräyskilpailun voitti Vaasa saamalla kekoon 3869,6 kiloa kierrätettävää pakkausmuovia!

Muiden kaupunkien kilot olivat Joensuu 2257,74 kg, Tampere 2080 kg, Oulu 809,9 kg ja Lahti 546 kg. Kilomäärät on laskettu suhteuttamalla kaupunkien väkiluku Tampereen väkilukuun - näin saadaan tasattua väkiluvulliset erot.

- Kampanjan tavoitteena on ollut lisätä lajitellun pakkausmuovin määrää kiloissa. Yle Tieteen teettämän Taloustutkimuksen kyselyn mukaan pakkausmuovin lajittelusta kaivataan tietoa ja selkeitä ohjeita, sanoo I love muovi -kampanjan tuottaja Johanna Reen.

- Nyt oli hyvä aika puheenaiheistaa pakkausmuovin lajittelu, sillä aihe lankeaa monen taloyhtiön hallituksen pöydälle jo tänä keväänä. Lajittelemalla muovit taloyhtiöt säästävät euroja.

Kiertuekaupunkien lisäksi kampanjaan lähtivät innostuneesti mukaan myös kymmenet muut kunnat, joissa järjestettiin omia tempauksia ja jaettiin tietoa lajittelusta. Kampanjaan osallistuttiin aktiivisesti myös kouluissa, päiväkodeissa ja kirjastoissa. Haastetta jakoivat myös monet vaikuttajat ja yritykset.

Vaikka I love muovi -kampanjan aktiivinen osuus päättyy, muovin lajittelu Suomessa todellisuudessa vasta alkaa tästä. Aloita lajittelu - tee teko ympäristön hyväksi!