Hyppää pääsisältöön

Ylen alueellisten tv-uutisten aluejako muuttuu Itä- ja Keski-Suomessa

Ylen uutisstudion näyttöruutuja
Ylen uutisstudion näyttöruutuja Kuva: Ilmari Fabritius Yle,Yle Uutiset,uutisstudio

Itä-Suomessa nähdään Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueellinen tv-uutislähetys. Aiemmin Itä-Suomen uutisten osana ollut Etelä-Savo sai yhteisen lähetyksen Keski-Suomen kanssa.

Itä- ja Keski-Suomen aluejako muuttuu 6.5.2019 alkaen.

Uudistus lisää Ylen alueellisten tv-uutisten palvelun tasavertaisuutta suomalaisten kesken, sillä aiemmin kolme maakuntaa jakoi Itä-Suomen uutiset, kun taas Keski-Suomen uutiset tehtiin yhdestä maakunnasta. Etelä-Savon aiheet pääsevät paremmin esille muutoksen jälkeen.

“Alueelliset tv-uutiset tehdään koko maassa pääosin kahden toimituksen voimin, tästä on erittäin hyviä kokemuksia”, kertoo Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

“Keski-Suomen näkökulmasta sisältö syvenee ja monipuolistuu, kun tekijöitä on enemmän. Tämä antaa Yle Jyväskylän toimittajille enemmän aikaa syventyä keskisuomalaisiin aiheisiin. Tavoitteena on, että toimittajat liikkuvat enemmän ihmisten parissa kentällä ja löytävät uutisaiheita keskisuomalaisten ja eteläsavolaisten arjesta.”

“Etelä-Savon näkökulmasta alueen aiheet pääsevät paremmin esille kuin aiemmin kolmen maakunnan jakamassa Itä-Suomen uutisissa.”

Yle lähettää alueuutisia Suomessa 10 alueelta. Alueuutiset nähdään arki-iltaisin Yle TV1:ssä klo 17.06 ja 18.21.

Uuden aluejaon piirissä ovat Mikkelin ja Kerimäen tv-lähetysasemat sekä niiden alueella olevat täytelähettimet. Aiemmin kyseisiltä tv-asemilta on lähetetty Itä-Suomen alueuutisia, mutta nyt niiltä lähetetään Keski-Suomen ja Etelä-Savon uutisia.

Itä-Suomen alueuutisia lähetetään nykyiseen tapaan Kuopion, Kolin, Iisalmen ja Kiihtelysvaaran lähetysasemilta sekä niiden alueella olevilta täytelähettimiltä.

Tarkemmat tiedot lähetysalueista löytyvät Digitan karttapalvelusta.

Antenni-tv-vastaanottoon liittyvissä ongelmissa voi ottaa yhteyttä Digita Infoon, p. 020 411 7676, sähköposti info@digita.fi. Digita Info palvelee arkisin klo 8–20 välillä.