Hyppää pääsisältöön

I love muovi -kilpailu keräsi hauskoja ideoita lapsilta ja nuorilta

I love muovi -kilpailun kunniakirja
I love muovi -kilpailun kunniakirja I love muovi

I love muovi -kampanja pyysi huhtikuussa Suomen päiväkoteja, esikouluja ja peruskouluja lähettämään ideoita, joilla muovin lajittelua voisi edesauttaa omassa lähiympäristössä. Saimme vastauksena hauskoja videoita, joista näkyi, että I love muovi -kampanjan sanoma oli otettu hyvin vastaan.

Monet kilpailuun osallistuneet ryhmät olivat kehitelleet kekseliäitä ideoita, miten muovin lajittelu saataisiin entistä hauskemmaksi. Myös luovuus oli päässyt valloilleen, kun muovipakkauksista oli askarreltu uusia käytännöllisiä tuotteita tai koriste-esineitä. Jopa vetävä kierrätysbiisikin oli syntynyt! Erityisen ilahduttavaa oli nähdä, että monet osallistujat olivat järjestäneet muovin lajittelusta tietoiskuja tai työpajoja koulunsa oppilaille sekä levittäneet tietoa myös koteihin ja alueen muille asukkaille. Kaikkia videoita yhdisti käsin kosketeltava tekemisen riemu ja hauskuus.

Kilpailuun osallistuttiin Nokialta, Hämeenlinnasta, Rovaniemeltä, Oulusta, Ilomantsista, Haapajärveltä, Tampereelta, Närpiöstä, Sipoosta ja Paraisilta.

I love muovi -työryhmä voi ilokseen todeta, että muovin lajittelun tulevaisuus on selvästi erittäin osaavissa käsissä! Kaikki osallistujat ansaitsevat siitä lämpimät kiitokset. Äänestys voittajista oli äärimmäisen tiukka, mutta lopulta asiantuntijaraati päätyi palkitsemaan seuraavat kolme ryhmää.

Kuvakaappaus I love muovi -kilpailuvideosta
Kuvakaappaus I love muovi -kilpailuvideosta Kuva: Kutalan päiväkoti, Hämeenlinna I love muovi

Riihitontut, Kutalan päiväkoti, Hämeenlinna: I have unelma
Ryhmä askarteli käytetyistä muovipulloista hauskoja esineitä ja samalla oli mietitty, mitä kaikkea kierrätysmuovista voidaan tehdä. Nämä muovipullot pääsevät toteuttamaan unelmansa, kun ne laitetaan kiertoon. Hyvä muistutus, että unelmat on tehty toteutettavaksi!
Kastellin koulun oppilaita
Kastellin koulun oppilaita Kuva: Kastellin koulu, Oulu I love muovi

Kastellin Koulu, 3A-luokka, Oulu: Muovimonsteri
Ryhmä käynnisti muovin lajittelun omassa koulussa tekemällä siitä oppilaille hauskaa. Muovinkeräysastiana toimivat muovimonsterit askarreltiin ja lahjoitettiin alakoulun luokkiin. Mukaan tarjottiin myös selkeät lajitteluohjeet, ja lopuksi haaste heitettiin vielä eteenpäin. Hyviä konkreettisia tekoja omassa arjessa ja elinympäristössä!
Kyltti, jossa lukee återvinna
Kyltti, jossa lukee återvinna Kuva: Malms skola, Parainen I love muovi

Malms skola, ympäristöraati, Parainen
Ryhmä on perehtynyt hienosti aiheeseen ja kiteyttänyt kolme tärkeää ohjenuoraa, joiden avulla koulussa voidaan toimia jäteasioissa ympäristön hyväksi; minimoi turha käyttö, uusiokäytä ja kierrätä. Kelpo vinkkejä ihan jokaiselle!