Hyppää pääsisältöön

Krista Karppinen & Pertti Neuvonen: Tämä on unelmatyötä

Unelmien työ ja vakituinen paikka Ylessä voi aueta myös harjoittelun kautta. Näin on käynyt Tampereella Mediapoliksessa työskenteleville Krista Karppiselle ja Pertti Neuvoselle.

“Yle on ollut mun elämässä aina; se tuli tutuksi jo lastenohjelmien kautta. En olisi voinut kuvitella, että olen nyt osa sitä tarinaa ja lastentoimitusta”, iloitsee tänä keväänä TAMKista medianomiksi valmistunut Krista.

Hän tuli Yleen ensimmäisen kerran vuonna 2014, harjoittelijaksi. Syksyllä 2018 Krista pääsi toimittajaksi Galaxiin, ja jo puolen vuoden työskentelyn jälkeen hänet vakinaistettiin. Työhön kuuluu muun muassa käsikirjoittamista, ohjaamista, kameraoperointia ja editointia.

En olisi voinut kuvitella, että olen nyt osa sitä tarinaa.― Krista Karppinen
Toimittaja ja gorillahahmo Galaxi-ohjelman kuvauksissa.
Toimittaja ja gorillahahmo Galaxi-ohjelman kuvauksissa. Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Galaxi,Krista Karppinen

Samalla tavalla harjoittelun kautta yleläiseksi on kulkenut Pertti Neuvosen tie. Hän tuli 2017 keväällä harjoittelijaksi Perjantai-ohjelmaan ja myöhemmin tekemään muun muassa Tehtaan sankareita. Pertti on osallistunut taustatoimittajana myös Markus-dokumenttisarjojen tekemiseen.

Tällä hetkellä toimittajan, käsikirjoittajan ja ohjaajan töitä tekevä Pertti on mukana yrittäjistä kertovan dokumentin synnyttämisessä.

“On kyllä hyvä fiilis ja aika harvinaislaatuinen tilanne, jos vaikka opiskelukavereihin vertaa”, kertoo tuntemuksistaan Pertti, joka on opiskellut Tampereen yliopistossa journalistiikkaa ja viestintää.

“Tykkään Ylestä, koska täällä annetaan vastuuta ja olin heti yksi muista, en vain harjoittelija. Voin ideoida mitä vaan ja mut otetaan tosissaan. Mahdollisuudet ovat tavallaan rajattomat.”

Täällä annetaan vastuuta ja olin heti yksi muista.― Pertti Neuvonen
Mies editoi Ylen Markus-sarjan ohjelmaa.
Mies editoi Ylen Markus-sarjan ohjelmaa. Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Yle

Myös Krista kehuu työpaikkansa lämminhenkisyyttä.

“Työkaverit on tosi avuliaita ja lämpimiä. Mua ei ole ärsyttänyt kertaakaan tulla töihin.”

Krista haluaa nostaa esiin myös muuttuvan mediamaailman.

“Se heijastelee myös lasten toimitukseen. Me ei voida tehdä pelkkää telkkaria, koska lapset on myös sosiaalisessa mediassa. Koen sydämen asiaksi sen, että palvelemme lapsia vastuullisesti niillä alustoilla, joita he käyttävät.”