Hyppää pääsisältöön

Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

Au pairit Havaijilla -kauden au pairit yhdessä rannalla.
Au pairit Havaijilla -kauden au pairit yhdessä rannalla. Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,Havaiji,Reality,logot

Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5. klo 21 ja TV2:lla sarja käynnistyy maanantaina 3.6. Katso kauden traileri jutun lopusta.

Kuinka tunnollinen Talvikki, akateeminen Amma, temperamenttinen Annika ja seikkailunhaluinen Emma sopeutuvat maailman toiselle laidalle, Havaijin paratiisisaarelle? Miten tytöt tulevat toimeen keskenään? Entä miten paikalliset perheet ottavat vastaan pohjoiset tulokkaat? Kuten au pairit, myös isäntäperheet ovat hyvin erilaisia: päädymme lapsensa kotikouluttavan perheen, eläväisen yksinhuoltajaäidin, tiukaksi kurinpitäjäksi paljastuvan isän sekä luomufarmia pyörittävän perheen vapaaehtoisia, sukulaisia ja jopa porsaita vilisevään kotiin.

Talvikki: "Olen positiivinen ja yritän nähdä kaikissa ihmisissä hyvää"

Talvikki Eskola on 19-vuotias, Helsingissä vanhempiensa kanssa asuva viime kevään ylioppilas. Kiinasta vauvana adoptoitu Talvikki etsii vielä omaa paikkaansa ja toivoo syksyn Havaijilla tarjoavan ideoita siitä, mitä hän voisi tulevaisuudessa elämällään tehdä. Kotiin häntä jää äidin ja isän lisäksi kaipaamaan umpirakastunut poikaystävä Juho.

– Mulla on poikaystävä ja ollaan oltu yhdessä tosi vähän aikaa, ja nyt sitten lähden kolmeksi kuukaudeksi pois. Ero ei tunnu hirveän hyvältä ajatukselta, mutta en usko että sitä tapahtuukaan, Talvikki miettii.

Au pair Talvikki lei kaulassa rannalla
Au pair Talvikki lei kaulassa rannalla Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,Reality,Havaiji,Au pairit Havaijilla

Havaijilla Talvikin ottaa vastaan havaijilais-libanonilainen perhe: Wendy-äiti, isä Youssef sekä lapset Leah ja Jaffer Dakroub. Paljon matkusteleva perhe on päättänyt kotikouluttaa lapsensa, ja toivookin Talvikin sujahtavan au pairin työn lisäksi myös kotiopettajattaren rooliin. Perheen tytär, kiusatuksi joutunut Leah tukeutuu Talvikkiin kuin isoiskoon. Nähtäväksi jää, kuinka positiivinen, mutta itsekin vasta koulunpenkiltä päässyt Talvikki onnistuu pitämään vaativan ja tunteellisen paletin kasassa.

– Mä oon mun mielestä aika positiivinen. Yritän olla reipas aina kaikissa tilanteissa ja nähdä ihmisissä hyvää, mikä ei aina ole kuitenkaan hyvä juttu.

Annika: "En lähde etsimään rakkautta, mutta täytyy vähän katsoa tarjontaa"

Tamperelainen 21-vuotias Annika Kangasniemi on asunut omillaan jo 6 vuotta. Teatterialan opintonsa juuri päättänyt nuori nainen on sinkku, eikä häntä pidättele Suomessa mikään. Annikalla on paljon kokemusta lastenhoidosta, mutta hän ei ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolella, joten kaikki mikä häntä Havaijilla odottaa, tulee olemaan uutta - lentomatkustusta ja amerikkalaisia miehiä myöten.

– Olen sinkku, eli tänne ei jää kukaan odottamaan mua. Mä oon vapaa tekemään ihan mitä tahansa. En lähde etsimään rakkautta sieltä, mutta täytyy vähän katsoa tarjontaa, Annika suunnittelee pilke silmäkulmassa.

Annika on räiskyvä ja suorapuheinen persoona, joka ei epäröi lausua mielipiteitään ääneen, joten yhteenotoilta ei matkan aikana vältytä.

Au pair Annika seisoo rannalla kukkaseppele päässään.
Au pair Annika seisoo rannalla kukkaseppele päässään. Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,au pairit,Havaiji,Reality

Annikan isäntäperheeseen kuuluvat isä Daniel, äiti Alohi sekä kuusi lasta. Vanhemmat pyörittävät Honolulun ulkopuolella luomufarmia, jossa häärää perheen lisäksi lukematon joukko muuta porukkaa: vapaaehtoisia, vierailijoita, työmiehiä, sukulaisia...ja porsaita. Kuinka itse rikkinäisen lapsuuden kokenut Annika sopeutuu vapaata kasvatusta ja ankaria rangaistuksia yhdistävään perheeseen, joka ei hyväksy lorvailua tai roskaruokaa? 

– Jännittää mennä asumaan toisen perheen nurkkiin. Miten sopeudun siihen? Annika pohtii.

Amma: "Miun lastenhoidon kokemukset on aika huterat"


23-vuotias joensuulainen Amma opiskelee Tampereen yliopistossa informaatiotutkimusta. Hän on elementissään kirjaston hyllyjen välissä, mutta gradun kirjoittamisen lähestyessä uhkaavasti Amma on päättänyt ottaa opinnoistaan hengähdystauon.

– Ei miusta oo muuhun kuin akateemiselle uralle, en mie osaa tehdä käsilläni mitään, Amma naurahtaa.

Olmiksi itseään luonnehtiva akateemikko on kaukana omalta mukavuusalueeltaan Havaijin aurinkorannoilla, mutta lähtee rohkeasti matkaan. Kuinka kultturelli ja sivistystä arvostava nuori nainen istuu itseään nuorempien au pairien joukkoon?

Au pair Annika seisoo ilta-auringossa rannalla lei kaulassaan.
Au pair Annika seisoo ilta-auringossa rannalla lei kaulassaan. Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,au pairit,Havaiji,Reality

Määränpäässä Ammaa odottavat vanhemmat Brandon ja Crystal, sekä heidän kolme lastaan. Miten lastenhoidossa kokematon ja tunnollinen Amma pärjää, kun rennoksi itseään luonnehtinut isä osoittautuukin tiukaksi kurinpitäjäksi, joka ei salli talossaan au pairille edes ystäviä?

– Mun lastenhoidon kokemukset on aika huterat. En oo ikinä ollut kenenkään lastenhoitaja, kertoo Amma.

Emma: "Olen ehkä vähän hullu, mutta hyvällä tavalla"

19-vuotias suomenruotsalainen Emma asuu vanhempiensa kanssa Vantaalla ja haaveilee juhlasuunnittelijan urasta. Hän on vasta kirjoittanut ylioppilaaksi, ja pääsee siksi lähtemään reissuun muita au paireja myöhemmin.

– Jännittää mennä sinne jälkeenpäin, koska muut ovat olleet siellä jo ja muodostaneet ehkä pienen porukan, mutta oli pakko jäädä kirjoitusten takia, kolmannessa jaksossa mukaan tuleva Emma kertoo.

Sosiaalisen ja avoimen Emman solahtaminen muiden au pairien joukkoon ei sujukaan aivan odotusten mukaan, kuten ei juuri mikään muukaan hänen reissullaan.

– Pahin juttu mitä voisi tapahtua olisi se, etten tulis ollenkaan toimeen perheen tai muiden au pairien kanssa. Että kaikki menee pieleen, Emma pohtii.

Au pair Emma seisoo rannalla lei kaulassaan.
Au pair Emma seisoo rannalla lei kaulassaan. Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,au pairit,Havaiji,Reality

Emma ei ole varma pitääkö lapsista, mutta pian käy ilmi, että Havaijilla hänellä on enemmän ihmettelemistä isäntäperheensä äidissä kuin tämän pienokaisissa. Vaatesuunnittelijana työskentelevä yksinhuoltaja Alyssa kun on hyvin kaukana perinteisestä kodin hengettärestä. Emmalla on edessään kivikkoinen polku, mutta saako se onnellisen lopun?

Emma odottaa innolla biletyksen täyteistä sinkkusyksyä Havaijilla.

– Oon ehkä vähän hullu - silleen hyvällä tavalla!, Emma nauraa.

Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa kokonaisuudessaan keskiviikkona 29.5. klo 21 ja TV2:ssa kausi käynnistyy maanantaina 3.6. klo 21. Televisiossa nähdään jaksot 1-8 kahden jakson erissä maanantaista torstaihin. 9-osaisen kauden päätösjakso esitetään perjantaina 7.6.

Katso Au pairit Havaijilla -traileri

Katso Au pairien aiemmat kaudet

Au pairit Miamissa

Au pairit Kanadassa

Au pairit Australiassa

Au pairit Los Angelesissa

Au pairit Lontoossa