Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Life vie popsynkistelyssään Paperi T:n ja Eevil Stöön kulkemaan kuolleita katuja

Life-yhtyeen promokuva, jossa he istuvat pimeässä puistopenkillä.
Life sai kovan luokan vierailijat Kuolleet kadut -kappaleelle! Life-yhtyeen promokuva, jossa he istuvat pimeässä puistopenkillä. Kuva: Iiro Kuosmanen YleX,Nosteessa (YleX),Eevil Stöö

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Life.

Life tekee melankolista poppia.

Uuden musiikin X:n toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

– Life-yhtye huokuu melankolista ja synkkää tunnelmaa, joka vie tunnelmallaan marraskuiseen pimeään kaupunkiin, jossa jokainen on ihmispaljouden keskellä loppujenlopuksi yksin. Elektroninen poppi on yhdistetty räpin biittimaailmaan, mitä kuullaan myös uudessa Kuolleet kadut -sinkussa. Eevil Stöö ja Paperi T:n ilottomat hahmot sopivat täydellisesti feateiksi biisille. Lifen musiikki sopii täydelliseksi vastapainoksi ylipirteille kesähiteille ja sopii niille, jotka sukeutuvat kesäkuussa kellariin odottamaan syyskuun sateita.

Missä ja miten Life perustettiin?

– Olemme tehneet koko nuoruutemme kokeellista musiikkia yhdessä ja erikseen. Muutama vuosi sitten päätimme kokeilla, miten meidän kolmen visiolla onnistuisi popimpi soundi, koska halusimme haastaa itseämme ja tuoda musiikkia laajemman yleisön kuultavaksi.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

– Tunnelmoivaa ja tanssittavaa sekä melankolista suomalaista pop-musiikkia. Biisit koskettavat tunteita, joita kaikki joskus käyvät läpi.

Miten Kuolleet kadut syntyi? Ja miten Stöö ja Papru päätyivät mukaan biisille?

– Stöön kanssa ollaan tehty yhteis-ep:tä oman albumin lomassa. Tämä oli yksi niistä taustoista, joissa löydettiin Stöön kanssa yhteinen sävel. Stöö oli kirjoittanut biisiin versen Kuolleet kadut -teema mielessä, jonka jälkeen menimme studiolle ja Teemu kirjoitti kertosäkeen biisiin. Stöö sitten lähetti biisin demon Paprulle ja kysyi, haluaisiko hän hypätä biisiin messiin. Tunnin päästä Stöö sai puhelimella nauhotetun versen Paprulta, eli ilmeisesti hän piti biisistä.

Minkälaiset roolit teillä on yhtyeessä?

– Yleensä pallottelemme ideoita biisin sisällöstä tai teemasta, jonka jälkeen Mikko ja Janne tekevät teemaan sopivaa taustaa ja Teemu kirjoittaa lyriikoita. Lopuksi biisit sovitetaan yhdessä kasaan. Meillä on ympärillä hyvä tiimi, kuten keikoilla kitaristina Pekka ja biisien miksaamisessa on auttanut DJ Kridlokk.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

– Ehdottomasti se, että saatiin biisejä ylipäänsä valmiiksi ja ulos. Toiseksi suurin saavutus on se, että jotkut uskoi meihin niin paljon, että saatiin hyvä keikkamyyjä All Day ja hyvä levy-yhtiö Katakombi.

Oletteko jo keikkailleet? Jos olette, mitä keikkaa jännititte eniten?

– Ensimmäinen keikka oli viikonloppuna All Day ON! -festivaaleilla ja täytyy myöntää, että jännitti.

Mikä olisi unelmienne keikkapaikka?

– Loppuunmyyty Tavastia tietenkin. Meillä on moni unelmien keikkapaikka jo edessä kesällä, kun pääsemme hyville festivaaleille esiintymään.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

– Mieluummin niin päin, että joku tosi hyvä tulevaisuuden guru lämppäis meitä. Jos Dingo tekisi vielä keikkoja, niin mikä olisi sen suurempi kunnia.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita teillä on?

– Tulevaisuuden suunnitelmina on julkaista oma albumi ja Stöön kanssa tehty EP. Kesällä kiva päästä vetämään keikkoja. Niitä halutaan tehdä enemmän ja enemmän lähitulevaisuudessa.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!