Hyppää pääsisältöön

Daruden ja Sebastian Rejmanin tie Euroviisuissa päättyi: “Harmittaa vietävästi”

Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistai-iltana esiintyneet Darude ja Sebastian Rejman eivät jatka matkaa lauantaiseen finaaliin.

Suomen viisuedustajat Darude ja Sebastian Rejman kommentoivat semifinaalia ja sen lopputulosta heti tuoreeltaan.

– Harmittaa vietävästi, mutta oma paras annettiin. Tiimi on tehnyt mahtavaa duunia ja henki on ollut huikea, ei sitä enempää voi pyytää. Kokemus on ollut todella siisti ja merkityksellinen ja luodut ystävyys- ja työkontaktit ovat arvokkaita kotiinviemisiä kaikesta huolimatta, Darude ja Sebastian Rejman sanovat.

Ylen Ville Vedenpää haastatteli Darudea ja Sebastian Rejmania tuoreeltaan semifinaalin jälkeen:

– Rehellisesti mä olen kyllä pettynyt, Rejman kuittaa.

– Suomeksi virallinen sana alkaisi veellä, mutta sanotaan, että ketuttaa aika runsaasti tällä hetkellä. Itkut tirautettuani ja kyyneleet pyyhittyäni, niin oli ihan huikea reissu, Darude jatkaa.

Kaksikon mielestä semifinaalin esitys oli heidän parhaansa, minkä he vetivät Tel Avivin viisulavalla.

– Sitähän me ollaan sanottu alusta asti, että parhaamme tehdään ja katsotaan, mihin se riittää. Nyt se ei riittänyt, Rejman sanoo.

– Sanotaanko näin, että siellä on varmaan frendejä ja Suomen kansaa, jota ottaa pattiin yhtälailla kuin meitä ja toiset ovat pettyneitä meihin. Olkaa vaan, sillä ei se meidän elämää hirvittävästi muuta. Mutta se on totta, että parhaamme yritettiin ja edustettiin itseämme ja Suomea kuten parhaaksi nähtiin ja pystyttiin, Darude summaa.

– Esitys ei menestynyt odotetulla tavalla, mutta voimme olla ylpeitä sekä esiintyjien että Suomen suunnittelutiimin laadukkaasta showsta osana maailman suurinta musiikkishow’ta, Ylen tuottaja Anssi Autio sanoo.

Yhteensä 17 maan edustajat tavoittelivat finaalipaikkaa Eurovision laulukilpailun ensimmäisessä semifinaalissa Tel Avivissa. Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella kymmenen parasta pääsi finaaliin, eikä Suomi ollut niiden joukossa. Finaaliin selvisivät Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tšekki, Australia, Islanti, San Marino ja Slovenia.

Ensimmäisen semifinaalin finaalin pääsijät.
Ensimmäisen semifinaalin finaalin pääsijät. Kuva: Yle Euroviisut 2019

Euroviisujen toista semifinaalia torstaina 16.5. voi seurata klo 22 alkaen Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Radio Suomessa sekä Yle X3M:llä. Silloin finaalipaikkaa tavoittelevat Armenia, Irlanti, Moldova, Sveitsi, Latvia, Romania, Tanska, Ruotsi, Itävalta, Kroatia, Malta, Liettua, Venäjä, Albania, Norja, Alankomaat, Pohjois-Makedonia ja Azerbaidžan.

Laulukilpailu huipentuu finaaliin lauantaina 18.5. klo 22. Finaalissa kilpailee 26 maata: 20 semifinaaleista jatkoon päässyttä sekä isot rahoittajamaat Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja sekä viime vuoden voittajamaa Israel.

Katso tästä tiistain Semifinaali 1 -lähetys kokonaisuudessaan:

Euroviisumuistio 2019

  • Euroviisut kisataan 14.–18.5. Israelin Tel Avivissa
  • Darude feat. Sebastian Rejman edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Look Away
  • Ensimmäinen semifinaali nähtiin 14.5. klo 22, Darude feat. Sebastian Rejman esiintyi tässä semifinaalissa järjestyksessä kolmantena, Suomi ei edennyt finaaliin.
  • Toinen semifinaali nähdään 16.5. klo 22
  • Finaali nähdään lauantaina 18.5. klo 22
  • Yle.fi/euroviisut-sivusto ja viisujen somekanavat Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seuraavat Daruden ja Sebastian Rejmanin kilpailuja Tel Avivissa
  • Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrids raportoivat lähetyksiä suomeksi sekä Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision