Hyppää pääsisältöön

Press – vallan vahtikoirat, brittidraamaa uutisten ja viihteen apajilta

Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa.
Ben Chaplin näyttelee uudessa brittisarjassa The Post -lehden kovapintaista päätoimittajaa Duncan Allenia. Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa. Kuva: Lookout Point Yle TV1,press

TV1 perjantaisin 24.5. - 28.6.2019 klo 21.05 - 22.00, Areenassa

Kilpailu on kovaa, kun kaksi erityyppistä sanomalehteä kalastaa samoilla uutisapajilla. Kenen uutisiin voi luottaa? Kuka kertoo totuuden?

Uusi draamasarja Press – vallan vahtikoirat (12) sukeltaa Britannian kiihkeään ja muuttuvaan mediamaailmaan. Draama kuvaa kahden kuvitteellisen sanomalehden, The Postin ja The Heraldin, välistä kilpailua.

Pärjääkö vain, jos on valmis ottamaan riskejä?

Kuusiosaisen brittisarjan on käsikirjoittanut palkitun Doctor Fosterin luoja Mike Bartlett. Ohjauksesta vastaa ansioitunut Tom Vaughan, tuttu nimi sarjoista Victoria ja Doctor Foster.

Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa.
David Suchet nähdään vaativan kustantajan George Emmersonin roolissa. Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa. Kuva: Lookout Point Yle TV1,David Suchet,press

Iskeekö loukattu mies takaisin?

The Herald pitää itseään perinteisenä laatulehtenä. The Post on puolestaan häpeämätön keltaisen lehdistön edustaja.

Heraldia luotsaa apulaisuutispäällikkö Holly Evans (Charlotte Riley, Peaky Blinder, Maailma vailla loppua). Tunnettu journalisti tuntuu menettäneen osan kynänsä terävyydestä. Onko siihen jokin erityinen syy?

Räväkän Postin ruorissa on sliipattu ja häikäilemätön päätoimittaja Duncan Allen (Ben Chaplin, Mad Dogs, Maailma vailla loppua). Mies, jolla on pelisilmää ja joka rohkenee kaataa vaikka hallituksen. Ulkokuoren alla hän on tavallinen ihminen, jolla on norsun muisti.

Ikävän huomion kohteeksi joutuneen on joskus vaikea unohtaa, ja sen seuraukset tuntee nyt nahoissaan Heraldin Holly. Hän on kirjoittanut aikanaan kriittisen jutun Allenista.

Iskeekö loukattu mies takaisin, heti kun saa siihen tilaisuuden?

Omistautumisen kova hinta

Lehtien toimittajat suoltavat juttuja kovassa paineessa ja ammatillisten ristiriitojen keskellä – usein henkilökohtaisen elämän ja moraalin kustannuksella. Minkälaisen uhrauksen toimittaja on valmis tekemään saadakseen tavoittelemansa jutun?

Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa.
Charlotte Riley näyttelee Herald-lehden uutispäällikköä Holly Evansia. Media, neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoira on pääosassa uudessa draamasarjassa. Kuva: Lookout Point Yle TV1,press

Draamasarja seuraa, kuinka henkilöt tasapainoilevat vaativan työn ja oman elämän sekä kunnianhimon ja arvokkuuden välillä. Miten kestää painetta globaalissa uutismaailmassa, joka ei herpaannu hetkeksikään ja jossa myllertää digitaalinen murros.

Kahden kilpailevan lehden toimitukset taistelevat jutuista nopeudella ja ammattitaidolla, mutta omistajaporras on se, joka viime kädessä sanelee, kuinka pitkälle toimittajan on mentävä.

Joskus syntyy väistämättä ikävää jälkeä.

Rooleissa Britannian huippunäyttelijöitä

Työlleen intohimoisesti omistautuneita journalisteja Press-sarjassa esittää joukko Britannian huippunäyttelijöitä.

The Post -lehden kustantajan, mediajätti Worldwide Newsin toimitusjohtajan George Emmersonin roolissa nähdään David Suchet, legendaarisesta Hercule Poirot’n roolista tuttu näyttelijä.

Muita keskeisiä roolihahmoja ovat The Heraldin päätoimittaja Amina Chaudury (Priyanga Burford, London Spy), varapäätoimittaja Peter Langly (Brendan Cowell, Games Of Thrones), toimittaja Leona Manning-Lynd (Ellie Kendrick, Games Of Thrones) ja tutkiva toimittaja James Edwards (Al Weaver, Grantchester).

The Post -lehdessä työskentelevät uutispäällikkö Raz Kane (Shane Zaza, Happy Valley), toimittaja Ed Washburn (Paapa Essiedu) ja koluministi Wendy Bolt (Susannah Wise).

Kovapintaisen päätoimittajan Duncan Allenin kotona odottaa vaimo Sarah Allen (Natasha Little, Susipalatsi, Turhuuden turuilla, Foylen sota).

Press. Idea ja käsikirjoitus: Mike Bartlett. Ohjaus: Tom Vaughan. Tuotanto: BBC Studios, Lookout Point Ltd., Britannia 2018

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.