Hyppää pääsisältöön

Christoffer Strandberg kertoo Suomen viisupisteet: “Pientä flirttiä voi olla, mutta haluan hoitaa tehtävän tyylikkäästi”

Christoffer Strandberg
Christoffer Strandberg Kuva: Yle Kuvapalvelu Christoffer Strandberg,Euroviisut 2019

Suora lähetys Euroviisujen finaalista alkaa Ylen kanavilla lauantaina 18.5. klo 22. Kun kaikki kappaleet on kuultu ja äänet annettu, seuraa illan jännittävin hetki eli pisteiden julkistus.

Suomen antamat pisteet kertoo suorassa lähetyksessä tänä vuonna näyttelijä ja koomikko Christoffer Strandberg. Hän kertoo suostuneensa tehtävään heti.

– Kun minulle soitettiin muutama kuukausi sitten, olin Helsingin Kaupunginteatterilla valmistautumassa esitykseen. Vastasin heti kyllä. Tämä on niin suuri kunnia ja jotenkin ihanan absurdi pieni-suuri tehtävä.

Christofferista on kutkuttavaa ajatella, että lähetystä katsovat sadat miljoonat ihmiset. Koko Eurooppaa istuu ja jännittää, kenelle pisteet menevät ja voittaako ennakkosuosikki vai ei.

– On todella hauskaa olla osa sitä kokonaisuutta.

Tämä on niin suuri kunnia ja jotenkin ihanan absurdi pieni-suuri tehtävä.

Christoffer on seurannut Euroviisuja lapsesta saakka. Ja hän oli jopa fani yhdessä vaiheessa. Viime vuosina Euroviisujen aikaan hänellä on ollut niin paljon töitä, ettei ole ehtinyt kunnolla seuraamaan kilpailuja.

– Onneksi olen saanut työskennellä kahtena vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa. Sekin tekee autuaaksi, että saa seurata viisuja työn puolesta.

Avaa Instagram postaus

Uuden Musiikin Kilpailussa olemmekin tottuneet näkemään Christofferin mitä ihmeellisimmissä asuissa. Aikooko hän pukeutua näyttävästi myös pisteiden antajana?

– Viime vuonna, kun olin Ylellä töissä, tein pisteiden antajista parodiaa. Yritän nyt kuitenkin tehdä tehtäväni ilman suurempaa show’ta. Tottakai pientä flirttiä voi olla ja asun pitää olla näyttävä ja viisuihin sopiva, mutta tyylikäs.

Samalla tavalla hän ajattelee myös itse pisteiden annosta. Kokeneena viisuseuraajana hän haluaisi antaa pisteet tyylikkäästi, yksinkertaisesti ja selkeästi.

Mitä Christoffer ajattelee siitä, että Look Away putosi finaalista? Hänhän oli mukana Uuden Musiikin Kilpailun show’ssa ja todistamassa biisin voittoa Logomossa.

– Olen pettynyt Eurooppaan. Suomi esitti hyvän numeron ja olin todella vaikuttunut siitä. Voidaan olla ylpeitä ja tyytyväisiä Daruden, Sebastian Rejmanin ja Etel Röhrin suoritukseen. Euroviisut voi, ja yllättää aina.

Lauantain show’hun valmistautuminen on täydessä käynnissä, koska paraikaa Christoffer valitsee puvustajan kanssa asuaan. Myös puhetta on mietittävä.

– Tapaan tänään herpreankielisen ystäväni ja kysyn häneltä vähän neuvoja. Olisi kiva sanoa alkuun jotain isäntämaan kielellä.

Avaa Instagram postaus

Euroviisumuistio 2019

  • Euroviisut kisataan 14.–18.5. Israelin Tel Avivissa
  • Darude feat. Sebastian Rejman edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Look Away
  • Ensimmäinen semifinaali nähtiin 14.5. klo 22, Darude feat. Sebastian Rejman esiintyi tässä semifinaalissa järjestyksessä kolmantena, Suomi ei edennyt finaaliin.
  • Toinen semifinaali nähdään 16.5. klo 22
  • Finaali nähdään lauantaina 18.5. klo 22
  • Yle.fi/euroviisut-sivusto ja viisujen somekanavat Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seuraavat Daruden ja Sebastian Rejmanin kilpailuja Tel Avivissa
  • Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrids raportoivat lähetyksiä suomeksi sekä Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision