Hyppää pääsisältöön

Me metallinetsijät – suuren aarteen jäljillä, vielä kerran

Brittisarjassa Andy ja Lance etsivät aarretta metallinpaljastimen avulla.
Andy (Mackenzie Crook, oik.) ja Lance (Toby Jones) jahtaavat suurta aarretta. Brittisarjassa Andy ja Lance etsivät aarretta metallinpaljastimen avulla. Kuva: Chris Harris / Digital Rights Group Limited Yle TV1

TV1 lauantaisin 25.5. - 29.6.2019 klo 18.15 - 18.45, uusinta maanantaisin klo 16.15, Areenassa

”Aloitetaanko?””Aloitetaan!”

Metallinpaljastimet pyyhkivät maanpintaa, kun sinnikkäät kaverukset Andy Stone (Mackenzie Crook, Valkoisia valheita) ja Lance Slater (Toby Jones, Capital – rahan mahti) jahtaavat suurta aarretta.

Palkittu brittikomedia Me metallinetsijät vie englantilaiselle maaseudulle, jonne kaksikko mielellään suuntaa. Alkaisiko tutuksi tullut laite vihdoinkin piipittämään?

Yhteisen ja rakkaan harrastuksen pariin on muutenkin mukava paeta, sillä Lance ei enää asuu yksin ja Andy on jäänyt Becky-vaimonsa (Rachael Stirling, Capital – rahan mahti, Bletchleyn nelikko) kanssa jumiin anoppilaan.

Bafta-palkitusta sarjasta on vuorossa kolmas ja samalla viimeinen tuotantokausi. Kuudessa jaksossa seurataan, onnistuvatko Andy ja Lance vihdoinkin löytämään kultaa?

Lupaavan apajan päällä synkkiä pilviä

Lance ja Andy ovat juuri onnistuneet jäljittämään lupaavan apajan, mutta lysti saattaa loppua lyhyeen. Synkkiä pilviä on alkanut ilmaantua taivaalle. Harmillisen tuttuja haaskalintuja lehahtaa myös maisemiin.

Kun kotioloissakaan ei ole kehumista, Lance joutuu turvautumaan hypnoterapiaan.

Aika on kallista, ja Lance ja Andy yrittävät takoa vielä kun rauta on kuumaa. Miekkosten yksityiselämän mutkat eivät myöskään suoristu. Andy tekee ison päätöksen, ja Lance löytää vierashuoneestaan ikävän yllätyksen.

Me metallinetsijät -sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mackenzie Crook.

Detectorists. Tuotanto: Channel X North, Treasure Trove Productions ja Lola Entertainment, Britannia, 2017.

Keskustele