Hyppää pääsisältöön

Gasellit esittää vuoden 2019 kesäkumibiisin: “Suojaudu taudeilta, älä tunteilta”

Gasellien Suojaus petti -kesäkumibiisi käynnistää vuoden 2019 Kesäkumikampanjan. Kappale esitetään ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa Joensuussa 1. kesäkuuta.

“Kumi suojaa mua taudeilta, mut mikä suojaa mua tunteilta?” kysyvät Gasellit vuoden 2019 kesäkumibiisillään. Suojaus petti kertoo tilanteesta, jossa lupaukset villistä sinkkukesästä joutuu rikkomaan kanveesiin pudottavan ihastuksen tieltä.

– Seksitaudeilta suojautuminen on kondomien ansiosta varsin yksinkertaista puuhaa, mutta omilta tunteiltaan ei oikein voi suojautua. Jos ihastuu, niin ihastuu ja se on sitten usein menoa, Gasellit kommentoivat.

Kesäkumibiisi on Gaselleille instituutio, joka on kuulunut lähtemättömästi bändiläisten suveen lapsuudesta asti. Gasellien jokaisella jäsenellä on muistoja kesäloman kauppareissuista, jolloin kesäkumibiisi raikasi autoradiosta.

Kun tänä vuonna 10-vuotista uraansa juhlivaa nelikkoa pyydettiin vastaamaan vuoden 2019 kampanjabiisistä, oli bändi äärimmäisen otettu.

Ennen suostumista Gasellit halusivat miettiä tarkkaan, löytävätkö he omalta tuntuvan tavan toteuttaa kappale. Bändille oli tärkeää löytää biisiin myös syvempi sanoma kesäkumien kampanjoinnin rinnalle.

– Kun sitten ajatus biisistä muotoutui ja se tuntui meistä hyvältä, ilmoitimme innostuneina, että täältä tulee!

YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kauton mielestä Gasellit oli helppo valinta tämän vuoden kesäkumiartistiksi. Helmikuussa vuoden yhtyeen Emmalla palkittu nelikko huokuu positiivista asennetta, joka kuuluu myös kesäkumibiisissä.

Suojaus petti -kesäkumibiisissä on todella kesäinen tunnelma, mutta ennen kaikkea kappale muistuttaa siitä ihanasta tunteesta, kun rakkaus vie jalat alta, Kautto kertoo.

Kesäkumibiisi soi YleX:llä tiiviisti läpi kesän. Lisäksi se löytyy kaikista streaming-palveluista, ja siihen tehty musiikkivideo julkaistaan 14. kesäkuuta.

Kesäkumeja jaetaan tänäkin vuonna ympäri Suomea

Jo 25. kertaa järjestettävä Kesäkumikampanja polkaistaan kunnolla käyntiin YleXPopissa Joensuussa 1. kesäkuuta. Suojaus petti -kesäkumibiisi kuullaan tapahtumassa ensimmäistä kertaa livenä, kun Gasellit nousevat lavalle Pyhimyksen, Tuure Boeliuksen, Ruusujen ja monen muun ohella.

YleXPopissa aloitetaan myös Kesäkumien jako.

YleXPopin lisäksi Kesäkumikampanja on mukana kesän tapahtumissa ympäri Suomea, esimerkiksi Turun Ruisrockissa, Tampereen Blockfesteillä, Joensuun Ilosaarirockissa sekä Oulun Qstockissa. Kesäkumin sanomaa tapahtumissa levittävät YleX, Suomen Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset sekä Syöpäjärjestöjen ja Väestöliiton asiantuntijat.

Yhteensä Kesäkumeja jaetaan kesän aikana Suomen suurimmissa tapahtumissa 170 000 kappaletta. Lisäksi Sotilaskotiliitto jakaa varusmiespalvelustaan suorittaville 30 000 Lomakumia.

Kesäkumikampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Korjattu 17.5. klo 12:08: Vaihdettu Gasellien kommentista sana "sukupuolitauti" sanaan "seksitauti".