Hyppää pääsisältöön

Mukana jo satoja saunoja Hangosta Utsjoelle – Ilmoita sinäkin saunasi mukaan Saunapäivään 27.7.2019

Avoinna oleva saunan ovi
Avoinna oleva saunan ovi Kuva: Linda Wendelius Saunapäivä

Lämpeneekö sinun saunasi Saunapäivänä 27.7.2019? Oli saunasi julkinen tai yksityinen, maksullinen tai maksuton, auki pari tuntia tai vaikka koko päivän – tule mukaan koko Suomen yhteiseen Saunapäivään ja lisätään saunasi Saunapäivän kartalle! Leirintäalueet, uimarannat, yhdistykset, seurat ja yritykset – kertokaa, että teillä pääsee saunaan! Nyt on aika näyttää maailmalle, että suomalainen saunominen kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle ensimmäisenä asiana Suomesta ikinä!

Saunapäivän avoimet saunat tulevat näkyviin kartalle, jonka löydät tästä!

Ilmoittaudu alla olevien linkkien kautta ja laita sauna lämpiämään 27.7.2019, niin me lisäämme saunasi kartalle. Lisätietoa Saunapäivästä ja siihen liittyvistä ohjelmista löydät täältä.

Näin ilmoitat julkisen saunasi mukaan

Tällä lomakkeella ilmoitat julkisen saunan, esimerkiksi järjestön tai yrityksen saunan Ylen Saunapäivään. Tervetuloa mukaan! Julkiset saunat lisätään kartalle pienellä viipeellä ilmoittautumisesta. Tarkistamme kaikki tiedot ennen julkaisua. Julkiset saunat näkyvät kartalla vielä viikon verran Saunapäivän jälkeen, sitten ne poistetaan yhteystietoineen automaattisesti. Viimeinen päivä ilmoittaa sauna mukaan kartalle on 26.7.19. Jos jotain pulmaa tai kysymyksiä tulee, ole yhteydessä meihin sähköpostitse saunapaiva@yle.fi.

Näin ilmoitat yksityisen saunasi mukaan

Tällä lomakkeella ilmoitat yksityisen saunasi, esimerkiksi koti- tai mökkisaunasi Ylen Saunapäivään. Olethan varma, että haluat avata saunasi ovet kenelle tahansa kiinnostuneelle? Hyvä juttu, tervetuloa mukaan! Yksityiset saunat lisätään kartalle viikkoa ennen Saunapäivää, eli osoitteesi tulee näkyviin julkisesti lauantaina 20.7.19 ja tiedot poistuvat automaattisesti Saunapäivän jälkeen viimeistään 31.7.19.

Yksityisten saunojen ilmoittautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista, jotta tapahtuman järjestäjän henkilöllisyys saadaan varmistettua ja siten Saunapäivä on mukava sekä saunan järjestäjälle että saunavieraille. Linkin klikkaamisen jälkeen avautuu ensin tunnistautuminen ja sen jälkeen voit tarkastalle ilmoittautumislomaketta ja päättää, ilmoitatko saunasi mukaan! Viimeinen päivä ilmoittaa sauna mukaan kartalle on 26.7.19. Sauna ilmestyy kartalle pienellä viipeellä ilmoittautumisesta. Tarkistamme kaikki tiedot ennen julkaisua. Jos jotain pulmaa tai kysymyksiä tulee, ole yhteydessä meihin sähköpostitse saunapaiva@yle.fi.

Ylen Saunapäivän juontajat Gogi Mavromichalis, Tuija Pehkonen ja Mikko Kekäläinen
Ylen Saunapäivän juontajat Gogi Mavromichalis, Tuija Pehkonen ja Mikko Kekäläinen Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Saunapäivä

Julkisia saunoja lisätään kartalle pitkin kesää samaa tahtia kun Saunapäivänä lämpiäviä saunoja ilmoitetaan mukaan. Yksityisten saunojen osoitetiedot tulevat kartalle viikkoa ennen Saunapäivää, 20.7.19. Yle lisää saunasi kartalle, mutta vastuu tapahtuman järjestelyistä ja turvallisuudesta on sen järjestäjällä. Yle tarkistaa jokaisen lähetetyn lomakkeen tiedot ja ja tarvittaessa pitää itsellään oikeuden jättää saunaa koskevat tiedot julkaisematta.

Vinkki! Kerro lomakkeen lisätietokentissä saunastasi kiinnostuneille vähän enemmän, vaikkapa millaiset puitteet saunallanne odottavat, onko uintimahdollisuutta tai ovatko lemmikit tervetulleita mukaan. Kerro myös, mitä tulisi pakata mukaan saunakassiin, onko saunallanne tarjoilua tai muuta ohjelmaa – järjestättekö samalla esimerkiksi yhteislaulua tai vihdantekokurssin?

Tervetuloa mukaan Saunapäivään!

 • Muusikko Samae Koskinen rakentaa retkillään kotasaunoja

  Katso Samae Koskisen Tää on se hetki -musiikkivideo.

  Muusikko Samae Koskisen Tää on se hetki kesäbiisi on Saunapäivä-kampanjan tunnuskappale. Kysyimme Samaelta, millaisia ovat hänen saunamuistonsa. Kävi ilmi, että muusikko kohtaa fanejaan usein ilkosiltaan yleisissä saunoissa, lukee saunanlauteilla kirjoja ja rakentaa melontaretkillään kotasaunoja.

 • Muuttuuko Tampere 27.7. kylpytakkisten ihmisten kaupungiksi? - Kaupunki panostaa toden teolla koko Suomen yhteiseen Saunapäivään

  Tampereen Saunapäivän päätapahtumapaikkana on Ratinanniemi.

  Suomen saunapääkaupungiksi nimetty Tampere on panostanut Saunapäivään toden teolla. Kaupungissa on 27.7. avoinna kymmeniä eri saunoja. Päätapahtuma on Ratinannimessä, joka on myös Saunapäivä-tv-sarjan finaalilähetyksen pääpaikka. Päivän aikana myös paikalliseen bussiin eli nysseen pääsee ilmaiseksi saunatakki päällä.

 • Näin saunot turvallisesti lemmikin kanssa – lue eläinlääkärin viisi vinkkiä!

  Lue ohjeet turvalliseen saunomiseen lemmikin kanssa.

  Kun Kunkku-koira saunoi videollamme, aloimme saada Saunapäivän somekanaviimme runsaasti kuvia eri lemmikkieläimistä – pääosin kissoista ja koirista – saunomassa! Jotta kaikilla olisi saunassa turvallista ja hauskaa, kysyimme eläinlääkäri Kati Näsäröltä, mitä pitää ottaa huomioon silloin, kun lemmikki kipuaa lauteille.