Hyppää pääsisältöön

Kumpi kitaramies on karismaattisempi? Vertaile viisutyylejä meiltä ja muualta!

Neljä kuvaa Euroviisuista vuosien varrelta.
Kojo, Victor Crone, Zala Kralj ja Gašper Šantl sekä Päivi Paunu ja Kim Floor ovat edustaneet maitaan Euroviisuissa. Neljä kuvaa Euroviisuista vuosien varrelta. Kuva: Yle, EBU Euroviisut

Euroviisut ovat paitsi musiikin, myös esiintymistyylien ilojuhla. Keräsimme tämän ja menneiden vuosien tapauksia leikkimieliseen vertailuun. Kerro kommenteissa, mitä muita samankaltaisia tyyliniekkoja löydät tältä ja edellisiltä vuosilta!

Vuoden 2019 Euroviisujen esityksiä löydät täältä.

Euroviisut 2019

 • Eurovision laulukilpailu 2019 kilpaillaan Israelin Tel Avivissa 14.–18. toukokuuta.
 • Finaali alkaa lauantaina 18. toukokuuta kello 22 TV2:lla sekä Areenassa.
 • Finaalissa laulaa 26 kilpailijaa. Suomen edustaja Darude ei päässyt finaaliin.
 • Lisää tietoja löydät osoitteesta yle.fi/euroviisut.

Finaali on katsottavissa lauantaina 18. toukokuuta klo 22 alkaen:

Kommentit
 • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

  1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

  Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

 • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

  Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

  Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto