Hyppää pääsisältöön

Madonna esiintyy Euroviisuissa - Selvitä ketkä jatkavat finaaliin

Torstain toisessa semifinaalissa oli jaossa vielä 10 paikkaa lauantaiseen viisufinaaliin. Kovatasoisen show'n yhteydessä vahvistettiin Madonnan esiintyminen lauantain finaalilähetyksessä.

Seuraavat maat selvittivät tiensä finaaliin Pohjois-Makedonia, Hollanti, Albania, Ruotsi, Venäjä, Azerbaidžan, Tanska, Norja, Sveitsi ja Malta. Pistelaskussa yhdistettiin yleisöäänet ja kansallisten raatien antamat äänet.

Tiistain ensimmäisestä semifinaalista selvisivät jatkoon Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tšekki, Australia, Islanti, San Marino ja Slovenia.

Finaalissa nähdään aina viisi suurta EBU'n rahoittajamaata eli Saksa, Ranska, Italia, Espanja ja Iso-Britannia, sekä tämänvuotinen viisujen isäntämaa Israel.

Suomen edustuskappale Darude feat. Sebastian Rejmanin Look Away nähtiin ensimmäisessä semifinaalissa eikä se valitettavasti päässyt jatkoon.

Toista semifinaalia pidettiin ennakkoon kovatasoisempana kuin ensimmäistä semifinaalia. Sitä se yleisön reaktioiden ja esitysten perusteella olikin.

Ennakkosuosikkeina jatkoon menijöistä oli mediassa ja somessa pidetty Sveitsiä, Hollantia, Tanskaa, Ruotsia ja Venäjää. Ylen toimittaja Ville Vedenpää oli lisännyt suosikkien joukkoon myös Azerbaidžanin.

Ylen kommentaattori Mikko Silvennoinen kertoi aamun suorassa Facebook-livessä, että Norjan biisi on fanien suosikki. Fanit ja suomalaiset voivat olla tyytyväisiä, sillä Norjan kappaletta on ollut tekemässä suomalainen tuottaja Henrik Tala.

Darude eli Ville Virtanen saapui Mikko Silvennoisen ja Krista Siegfridsin selostuskoppiin vieraaksi illan viimeisen kilpailuesityksen jälkeen. Ja vaikka tunnelma oli hänen mukaansa katkeransuloinen, kun katseli toista semifinaalia, niin kyyneleet on jo pyyhitty ja katse kohti uusia haasteita.

– Oltiin törkeän hyviä maanantaina ja tiistaina. Vietävästi ketuttaa kun ei olla jatkossa, mutta elämä jatkuu ja musanteko jatkuu. Meillä oli niin hieno tiimi tässä, oon heistä ylpeä.

Mikko Silvennoinen kysyi, että kaiken tämän jälkeen, lähtisikö Darude uudestaan Euroviisuihin.

– Vaikea sanoa. Oli pettymys aika karvas, kun oli tehnyt yli puoli vuotta kovasti töitä eikä päässytkään jatkoon.

Madonna esittää uuden kappaleensa Future ja 30 vuotta täyttävän biisin Like A Prayer. Lisäksi lauantain finaalissa nähdään Fuego-kappaleesta tunnettu kreikanalbanialainen laulaja Eléni Fouréira, järisyttävästä Dancing Lasha Tumbai -show’sta ikuisesti muistettava ukrainalainen Vjerka Serdjutška, Ruotsin sankari, Heroesta tunnettu Måns Zelmerlöw ja Rise Like Phoenixin upea kuningatar, itävaltalainen Conchita Wurst.

– Mä kuulin, että Netta avaisi show’n lentämällä lavalle lentokoneelle, joka tuo mukanaan kaikki 26 finalistia, Mikko lupaili illan päätteeksi.

Euroviisumuistio 2019

  • Euroviisut kisataan 14.–18.5. Israelin Tel Avivissa
  • Darude feat. Sebastian Rejman edustaa Suomea Euroviisuissa kappaleella Look Away
  • Ensimmäinen semifinaali nähtiin 14.5. klo 22, Darude feat. Sebastian Rejman esiintyi tässä semifinaalissa järjestyksessä kolmantena, Suomi ei edennyt finaaliin.
  • Toinen semifinaali nähdään 16.5. klo 22
  • Finaali nähdään lauantaina 18.5. klo 22
  • Yle.fi/euroviisut-sivusto ja viisujen somekanavat Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa seuraavat Daruden ja Sebastian Rejmanin kilpailuja Tel Avivissa
  • Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrids raportoivat lähetyksiä suomeksi sekä Eva Frantz ja Johan Lindroos ruotsiksi
  • Seuraa viisutunnelmia tunnisteilla #euroviisut ja #eurovision