Hyppää pääsisältöön

Naistenosastolla Amerikassa – terävää komediaa ylikuormitetun sairaalan arjesta

Komediasarja Naistenosastolla Amerikassa seuraa geriatrisen osaston henkilökunnan ja potilaiden elämää.
Dawn Forchette (Alex Borstein, vas.), Denice "Didi" Ortley (Niecy Nash) ja tohtori Jenna James (Laurie Metcalf). Komediasarja Naistenosastolla Amerikassa seuraa geriatrisen osaston henkilökunnan ja potilaiden elämää. Kuva: HBO/LACEYTERRELL Yle TV1

TV1 sunnuntaisin 26.5. - 30.6.2019 klo 14.30 - 15.00, Areenassa

Eettisiä ongelmia sairaalan pitkäaikaisosastolla? Ei kai enää. Vanha skandaali kolkuttelee omalaatuisen tohtori Jenna Jamesin (Laurie Metcalf) kintereillä, kun Mount Palmsin geriatriselle osastolle ilmestyy huseeraamaan uusi tohtori Ron Rudd (Grant Bowler).

Hulvaton ja älykäs komediasarja Naistenosastolla Amerikassa (12) palaa ruutuun. Kolmas ja samalla viimeinen tuotantokausi seuraa, kuinka ikääntyneiden ja pitkäaikaissairaiden naisten osastolla kamppaillaan jälleen arjen, unelmien ja byrokratian pyörteissä.

Kalifornialaisessa sairaalassa ahkeroivat kokenut ylihoitaja Dawn Forchette (Alex Borstein), empaattinen hoitaja Denice "Didi" Ortley (Niecy Nash) sekä pomotteluun taipuvainen mies, johtava hoitaja Patsy De La Serda (Mel Rodriguez).

Tällä kertaa keskustelua aiheuttaa, kenen tehtävänä on siivota oksennus lattialta? Entä mitä tehdään kun sairaalassa leviää tarttuva bakteeri? Miten järjestetään hoitoa vangille, joka on tunnetusti karkailevaa ja patologisesti valehtelevaa sorttia. Suolen toiminta on myös tärkeää, tekeehän tohtori James ulostetutkimuksia.

Työpaikkakomedia perustuu Ykkösellä esitettyyn brittisarjaan Naistenosasto B4. Yhdysvaltalaisen sarjan viimeisellä kaudella vierailee kaksi brittiversion roolihahmoa, näyttelijöinä Vicki Pepperdine ja Joanna Scanlan. Muita vierailevia tähtiä ovat Rhea Perlman, Frances Conroy, Rita Moreno, Kristen Johnston ja Jonathan Silverman.

Getting On. Ohjaus: Miguel Arteta. Käsikirjoitus: Mark V. Ohlsen ja Will Scheffer. Tuotanto: HBO, Yhdysvallat, 2015.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.