Hyppää pääsisältöön

Varjojen maa – kihelmöivä jännityssarja Walesin maisemissa

Psykologinen jännityssarja Varjojen maa sijoittuu karunharmaaseen Walesiin.
Varjojen maan rikoskomisaro Cadi John (Siân Reese-Williams) ja rikoskonstaapeli Owen Vaughan (Sion Alun Davies). Psykologinen jännityssarja Varjojen maa sijoittuu karunharmaaseen Walesiin. Yle TV1,Varjojen maa

TV1 keskiviikkoisin 8.7. - 12.8.2020 klo 22.45 - 23.45, Areenassa

Pilvet roikkuvat matalalla ja vuorenrinteet nousevat korkeuksiin psykologisessa jännityssarjassa Varjojen maa (16). Walesin karun komeat maisemat tarjoavat rikossarjaan kuuluvaa arvoituksellisuutta.

Kokenut rikoskomisario Cadi John (Siân Reese-Williams) on palannut lapsuutensa maisemiin huolehtimaan sairastelevasta isästään Huwista (Ian Saynor). Isästä, joka on entinen poliisi ja jolta Cadi on perinyt kutsumuksen vaativaan työhön.

Rauhaisan arjen rikkoo järkyttävä uutinen. Vuosia kadoksissa olleen nuoren naisen ruumis löytyy jokivarren kivilouhoksesta. Liittyisikö tapaukseen muita katoamisia? Tutkimuksissa vanhasta jutusta paljastuu vaarallinen ja järkyttävä todellisuus. Tiivistunnelmainen rikossarja sukeltaa salaisuuksien maailmaan, joka on täynnä epäluuloa ja jännitteitä.

Psykologinen jännityssarja Varjojen maa sijoittuu karunharmaaseen Walesiin.
Rikoskomisaro Cadi John (Siân Reese-Williams) karun tehtävän jäljillä. Psykologinen jännityssarja Varjojen maa sijoittuu karunharmaaseen Walesiin. Kuva: Warren Orchard / All3Media Yle TV1,Varjojen maa

Palkitun Syrjäinen maa -sarjan tekijöiden kihelmöivä rikosjännäri Varjojen maa sijoittuu maailman laidalle, Pohjois-Walesiin Bangorin pikkukaupunkiin. Kaupungissa puhutaan sujuvasti kahta kieltä, kymriä ja englantia.

Rikoskomisario Cadi Johnin apuna nuoren naisen tapausta tutkii rikoskonstaapeli Owen Vaughan (Sion Alun Davies). Muita keskeisiä roolihahmoja ovat elämän kolhiman Harrisin perheen äiti Iona (Gillian Elisa) ja aikuinen poika Dylan (Rhodri Meilir), nuori opiskelija Megan Ruddock (Gwyneth Keyworth) sekä Cadin vanhempi lääkärisisar Elin Jones (Nia Roberts).

Kahdeksansanosaisen Varjojen maa -sarjan ensimmäistä kautta on kuvattu Bangorin kaupungin lisäksi Angleseyn saarella ja Gwyneddin alueella.

Alun perin kymrin kielellä esitetty sarja Craith sai Britanniassa hyvän vastaanoton. Katsojien ja kriitikoiden ylistämään sarjaan on tulossa toinen tuotantokausi.

Hidden / Craith. Käsikirjoitus: Caryl Lewis ja Mark Andrew. Ohjaus: Gareth Bryn. Tuotanto: Severn Screen, S4C, BBC Cymru Wales, BBC Four, All3Media, Britannia 2018. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.