Hyppää pääsisältöön

Ismo Alanko päivittää suhteensa taiteilijaelämään - omakohtainen tarina rappioromantiikan ihailusta voitti Levylautakunnassa

Ufo Mustonen, Sinikka Sokka ja Tero Liete kurkistavat vinyylilevyn takaa
Ufo Mustonen, Sinikka Sokka ja Tero Liete kurkistavat vinyylilevyn takaa Kuva: Yle/Tero Ylioja Sinikka Sokka,Ufo Mustonen,Tero Liete,Levylautakunta

Suvereenille laulunkirjoittajalle annettiin ihan oma asteikko, joka jätti varjoonsa muut levyuutuudet. Levylautakunnassa viikon julkaisuja kuuntelivat Sinikka Sokka, Ufo Mustonen ja Tero Liete

Tulos

1. Ismo Alanko: Nuorena nukkuneet (Ismo Alanko) 26 pistettä

Laulunkirjoittamisen raskassarjalaisen uusin tarina nuoruuden idoleista. Ismo Alangon seitsemäs soololevy on nimeltään Minä halusin olla kuin Beethoven. Laulunteon suvereenisuus välähteli tässä oudolla tavalla vaikuttavassa kappaleessa, jossa sovituksessa tapahtui paljon myös syvyyssuunnassa.

2. Of monsters and men: Alligator (N.B.Hilmarsdottir) 22 pistettä

Islannin rokkimenestyjät rokkaavat entistä rankemmin. Ensilevyillä oli mukana vielä folk-vaikutteita, mutta loppukesällä julkaistavaa kolmatta albumia valmistellaan rouheudella. Laulajan ääni on persoonallinen ja kiinnostava, syntikka ja kitara toimi hienosti ja kompissa kiinnostavia muutoksia.

3. Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi: Helsinki-Vantaa (T.Kalenius, P.Eronen) 16 pistettä

Yhdessä keikkailleet muusikot valmistelevat syksyksi yhteistä levyä. Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi ovat tahoillaan tehneet jo pitkän uran. Laulutyyli vaikutti kliseiseltä ja tekstissä paljon pikkunättiä sanahelinää tässä muuten voimauttavassa kappaleessa.

4. Grace Carter: Don't hurt like it used to (G.Carter, H.Flint, G.Flint) 15 pistettä

Tulevaisuuden menestyjäksi on veikattu tätä 22-vuotiasta englantilaislaulajaa. Grace Carter kirjoittaa henkilökohtaisista aiheista, uusin single kertoo isän aiheuttamista pettymyksistä. Hieno laulaja ja soundit ison maailman tekoa, mutta ei purrut nahkan alle, yksitoikkoinen.

5. Sami Heinonen & Mustaruukku: Maruna, kukka aavikon (S.Heinonen, P.Hietalahti, T.Lahtonen) 13 pistettä

Jatsi-iskelmää 30-luvun tyylillä soittaa uusi Kokkolalainen bändi. Monessa kokoonpanossa mukana olleet muusikot ovat löytäneet oman linjansa, ensimmäinen omista kappaleista koottu levy ilmestyy kesäkuussa. Tämän päivän mattijurvat menivät kamelirytmillä ja jalka vippasi kuuntelijalla, vaikka osa sanoista olikin huonosti äänitetty.

6. Pinja ja Pekka: Vie mut pois (P.Eronen, V.Pusa) 8 pistettä

Tanssittavaa iskelmää vintagetwistillä. Duo Pinja ja Pekka on julkaissut omaa musiikkia nelisen vuotta, uusi single kertoo lattarirytmillä arjesta irtautuvasta naisesta. Ei liukuhihnaiskelmää, mutta tekstin naiskuva oli jopa ärsyttävä.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi