Hyppää pääsisältöön

Robbie Coltrane: Ratkaisevat todisteet – tähtinäyttelijä tosielämän rikostarinoiden äärellä

Näyttelijä Robbie Coltrane purkaa poikkeuksellisia rikosjuttuja uudessa true crime -sarjassa.
Näyttelijä Robbie Coltrane penkoo poikkeuksellisia rikosjuttuja. Näyttelijä Robbie Coltrane purkaa poikkeuksellisia rikosjuttuja uudessa true crime -sarjassa. Kuva: A+E Networks Yle TV1,Robbie Coltrane,Robbie Coltrane: Ratkaisevat todisteet

TV1 torstaisin 6.6. - 25.7.2019 klo 21.05 - 21.55 (1. tuotantokausi) ja 1.8. - 19.9. (2. tuotantokausi), uusinta lauantaisin klo 23.10, Areenassa

Kuka? Miten? Miksi?

Murha ilman epäiltyä, johtolankaa tai jopa ruumista on rikostutkijoiden haasteista kovin.

Todisteita täytyy kerätä ja analysoida, mutta ne ovat hyödyttömiä, ellei todisteita voi yhdistää epäiltyyn. Tutkinnan onnistumisen ja epäonnistumisen erottaa yksi asia: ratkaisevat todisteet.

Uusi true crime -sarja Robbie Coltrane: Ratkaisevat todisteet (12) perustuu tosielämän rikostarinoihin. Skotlantilainen tähtinäyttelijä Robbie Coltrane käsittelee sarjassa Britannian poikkeuksellisimpia murhatapauksia ja niiden tutkintaa.

Rikosten tekijät ovat toimineet niin kylmäverisesti ja suunnitelmallisesti, että tapausten selvittäminen on kestänyt vuosia, jopa vuosikymmeniä. Monet sarjassa haastateltavat rikostutkijat kertovat nyt ensimmäistä kertaa, miten syyllisen jäljille oikein päästiin.

Coltrane haaveili rikosetsivän työstä

Kuka sopisikaan paremmin isännöimään jännäriä ja dokumenttia yhdistävää sarjaa kuin näyttelijä Robbie Coltrane. Hänen isänsä työskenteli oikeuslääkärinä ja poika ahmi nuorena isän lääketiede- ja rikoskirjallisuutta.

Coltrane haaveili rikosetsivän työstä. Omaa unelmaansa hän pääsi sitten toteuttamaan legendaarisessa brittisarjassa Fitz ratkaisee (Cracker). Näyttelijä loi unohtumattoman maineen draamasarjan rikospsykologina.

Uudessa sarjassa Coltrane purkaa tosielämän rikosjuttuja alusta loppuun omalla pistämättömällä tyylillään. Mitkä olivatkaan ne ratkaisevat todisteet, jonka perusteella syyllisen jäljillle päästiin?

Sarjasta Robbie Coltrane: Ratkaisevat todisteet on tehty tähän mennessä kaksi tuotantokautta. Ykkönen esittää kesän aikana molemmat kahdeksanosaiset kaudet peräkkäin.

Paperinpala johti tutkijat oikeaan paikkaan

Kahdeksanosaisen sarjan ensimmäinen tarina kertoo eräästä joulukuun aamusta vuonna 2002. Englannin maaseudulla pyöräillyt mies löysi pellolta palavan ruumiin. Kun poliisi alkoi tutkia tunnistamattomaksi palanutta miehen ruumista, pieni paperinpala johti tutkijat murhapaikalle. Tutkijoilta kului kolme vuotta tapauksen selvittämiseen.

Toisessa osassa palataan tapaukseen vuodelta 1996, kun ruumis tarttui kalastusaluksen verkkoon. Ruumiissa ei näkynyt selviä merkkejä rikoksesta. Mutta joku käytti kuolleen miehen identiteettiä. Hiljaisen kylän tapahtumat muuttuivat murhatutkimukseksi, johon liittyi Interpolin etsimä rikollinen. Tapaus oli sekava vyyhti, jossa poliisin piti miettiä miten todistetaan murha, kun ruumiista ei käy ilmi onko vainaja murhattu.

Robbie Coltrane´s Critical Evidence. Tuotanto: Britannia, 2018.

Kesäkuun alussa Robbie Coltrane näyttelee pääosaa puhuttelevassa draamasarjassa Koomikon kuolema. Ykkönen esittää sarjan uusintana tiistaisin 4.6. alkaen klo 23.00.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.