Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Corrine yhdistelee sielukasta ysärir'n'b:tä moderneihin trap-soundeihin

Nainen makaa vesialtaassa silmät kiinni pidellen toista kättään päänsä takana. Hänellä on mustat afrokiharat. Vedessä kelluu auringonkukkia.
Nainen makaa vesialtaassa silmät kiinni pidellen toista kättään päänsä takana. Hänellä on mustat afrokiharat. Vedessä kelluu auringonkukkia. Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX),musiikki

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Corrine.

Corrine tekee raukeaa r’n’b-poppia.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Corrine yhdistelee musiikissaan 90-luvun r’n’b- ja pop-soundeja moderniin trap-tuotantoon ja räppiin. Sielukas r’n’b-soundi on maailmalla isosti nousussa, mutta Suomessa on vielä aika hiljaista. Hienoa, että mielenkiintoisia tulokkaita nousee: Corrinen ääni ja räpit ovat mielenkiintoista ja freesiä. Biisiin kaipaisi vielä jonkun tason tai koukun, jolla se jäisi paremmin mieleen eikä jäisi vain taustamusiikiksi. Sunflowers on kuitenkin lupaava alku ja odotamme innolla, mihin Corrinen ura tästä kehittyy.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Musiikki on aina ollut lähellä sydäntä ja tykkään tuoda ajatuksiani ja mielipiteitäni esille. Mulle taide ja musiikki ovat luontevin tapa tehdä sitä. Tuntui pitkään, että oli vaikea kirjoittaa, mutta nyt olen alkanut saada siihen tatsia.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Tähän asti olen vain julkaissut yhden biisin, mutta kuvailisin Sunflowersin tunteikkaana ja rehellisenä. Siinä on myös vähän boheemimpaa vibaa.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

– Se, että aloin vihdoin luomaan musiikkia ja sain ekan biisin ulos. Tuntuu, että tästä eteenpäin voin tehdä mitä vaan, jos vain keskityn siihen tarpeeksi. Sunflowers on myös eka biisi, jonka olen koskaan tehnyt valmiiksi.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

– Vaikea päättää vain yhtä, ehkä Blood Orange tai Brent Faiyaz. Fiilaan molempia artisteja tosi paljon. Blood Orange on todella mielenkiintoinen myös persoonana ja tekee omantyylistä, taiteellista musiikkia. Arvostan artisteja, jotka erottuvat joukosta ja uskaltavat tuoda omia ”outoja” itseään esille.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

– Kertsin ”He thought he gave me all I need, sunflowers and weed”. Se kuvailee just sitä mitä haluisinkin tuoda esille, eli mun oman kokemuksen henkilöstä, josta kirjoitin.

Miten Sunflowers syntyi?

– Olin pettynyt, kävin läpi eron ja päätin kirjoittaa siitä. Onnistuin mielestäni tuomaan just ne fiilikset esille, joita tunsin. Räppiosa on aika straightforward siitä.

Jos biisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Sellaisessa kohdassa, jossa olisi jonkinlainen ero tai hyvästely. Sellainen, jossa miettii taaksepäin kaikkea mitä kävi läpi.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on tulevaisuudelle?

– Haluan tehdä lisää musiikkia ja tulevaisuudessa haluan myös tehdä omia biittejä, jotta voin vielä selkeämmin tuoda esille kuka olen artistina.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!