Hyppää pääsisältöön

Uusi sukupolvi nousee – Medicit-sarjan toinen kausi Teemalla

Francesco de Pazzi (Matteo Martari) ja Lorenzo de Medici (Daniel Sharman) ottavat tiukan katsekontaktin sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat
Francesco de Pazzi (Matteo Martari) ja Lorenzo de Medici (Daniel Sharman) Francesco de Pazzi (Matteo Martari) ja Lorenzo de Medici (Daniel Sharman) ottavat tiukan katsekontaktin sarjassa Medicit, Firenzen valtiaat Medici,teeman sarjat

Renessanssiajan mahtavimman pankkiirisuvun, Medicien tarina jatkuu historiallisen draamasarjan toisella tuotantokaudella.
Teema 22.5.–7.6.2019 keskiviikosta perjantaihin klo 20.00, paitsi ke 29.5. Uusintana torstaisin iltapäivällä 4.7.–25.7. Jaksot Areenassa 30 päivää

Kansainvälinen yhteistuotanto yhdistelee jälleen tosipohjaisia tapahtumia ja fiktiivisiä juonenkäänteitä aiempaa intensiivisemmin. Sarja on tulvillaan kauniita maisemia ja arkkitehtuuria, upeita pukuja ja uljasta musiikkia. Mukana ovat ihmistyyppien ääripäät: on kauniita ja hyväntahtoisia ihmisiä, sekä kateuden ja katkeruuden riivaamia, pahantahtoisia ihmishirviöitä, joiden muisti kantaa monen sukupolven yli.

Toinen kausi alkaa vuodesta 1469. Se keskittyy Lorenzo de’Medicin aikaan. Cosimo de’Medicin pojanpoika on nyt kaksikymmenvuotias. Koko Lorenzon elämän ajan isoäiti Contessina on koulinut hänestä suvun seuraavaa päämiestä. Nyt tuo hetki on koittanut.

Tähän asti Lorenzo on viettänyt helppoa elämää yhdessä veljensä Giulianon ja sisarensa Biancan kanssa. Nyt heidän isänsä Piero joutuu murhayrityksen kohteeksi, ja kaaoksen keskellä Lorenzon on otettava hänelle kuuluva vastuu Medicin pankista, mutta myös Firenzen kaupunkivaltiosta.

Isoisänsä tavoin Lorenzo suosii taiteilijoita ja runoilijoita, joiden työn kautta hän voi itsekin kunnioittaa Jumalaa. Hän on miellyttävä ihminen ja loistava neuvottelija, joka myös kantaa huolta kansalaisten hyvinvoinnista, onhan suku itse rikastunut villakauppiaina.

Sean Bean on Jacopo de'Pazzi
Sean Bean on Jacopo de'Pazzi Sean Bean on Jacopo de'Pazzi Medici,teeman sarjat
Raoul Bova on paavi Sixtus IV
Raoul Bova on paavi Sixtus IV Raoul Bova on paavi Sixtus IV Medici,teeman sarjat

Medicit ovat aina olleet Firenzen aatelissukujen hampaissa, juuri alhaisesta syntyperästä ja taloudellisesta onnistumisesta johtuen. Perheen nykyinen arkkivihollinen on aatelissukuun kuuluva Jacopo Pazzi, joka kylvää ympärilleen Medicien vastaista myrkkyä. Pazzi on valmis uhraamaan kaiken saattaakseen Medicit perikatoon. Hän onnistuu kietomaan jopa paavin pikkusormensa ympärille. Silti Lorenzo ei lakkaa yrittämästä sovintoa kerran toisensa jälkeen. Pureeko mikään kivikovaan Jacopoon, vai saako hän tyydytettyä kostonhimonsa vasalliensa kautta, joita on kaikkialla? Keneen Lorenzo voi luottaa taistelussa oikeuden ja tasa-arvoisemman maailman puolesta, kun lähipiiriinkin on voinut luikerrella vihollinen? Koituuko hänenkin kohtalokseen mystinen myrkytyskuolema, kuten hänen esi-isälleen Giovanni de'Medicille kävi?

  • Pääosissa: Daniel Sharman (Lorenzo de’ Medici), Bradley James (Giuliano de’ Medici), Sean Bean (Jacopo Pazzi), Sarah Parish (Lucrezia de’ Medici), Raoul Bova (paavi Sixtus IV), Matteo Martari (Francesco Pazzi), Jacob Fortune Lloyd (Francesco Salviati), Alessandra Mastronardi (Lucrezia Donati), Matilda Lutz (Simonetta Vespucci), Synnøve Karslen (Clarice Orsini), Annabel Scholey (Contessina). Idea ja käsikirjoitus: Frank Spotnitz, Nicholas Meyer. Ohjaus: Sergio Mimica-Gezzan. Musiikki: Paolo Buonvino. Tunnuskappaleen esittäjä: Skin (Ann Deborah Dyer). Tuotanto: Lux Vide, Big Light Productions, Italia, 2018.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa