Hyppää pääsisältöön

Tätä ääntä on ollut ikävä - Jesse Kaikurannan tulkitsijan lahjat ovat tauonkin jälkeen tallessa

Virpi Kätkä ja Katja Kätkä vilkuttavat 'bye bye' polvistuneelle Veli Kauppiselle
Virpi Kätkä ja Katja Kätkä vilkuttavat 'bye bye' polvistuneelle Veli Kauppiselle Kuva: Yle/Tero Ylioja CatCat,Virpi Kätkä,Katja Kätkä,Veli Kauppinen,Levylautakunta

Viikon uutuuslevyjä arvioimassa 25 vuoden takaiset Euroviisuedustajamme CatCat-duo Katja ja Virpi Kätkä sekä musiikkitoimittaja Veli Kauppinen.

Tulos

1. Jesse Kaikuranta: Et kuollut vieläkään (A.Rannila, P.Somer, S.Törmä) 26 pistettä

Sielukkuutta, iättömyyttä ja henkisyytä välittävää musiikkia paluuta tekevältä Jesse Kaikurannalta. Kaikurannan ura alkoi The Voice of Finland kisasta 2012 ja takana on kolme albumia ja lukuisia radiohittejä. Jesseä on ollut jo ikävä, toteaa raati ja kiittää tulkitsijan taitoja, omaa tyyliä ja kertosäkeen tarttuvuutta.

2. Marko Hietala: Isäni ääni (M.Hietala, V.Ollila) 25 pistettä

Muinainen soturikuvasto ja hevilaulun keskeiset tyylikeinot ovat hanskassa Marko Hietalalla. Tarot ja Nightwish ovat haarapartaisen basistin koteja, nyt suuntana soololevy ja myös omat festarikeikat. Marko on parhaita hevimaneereiden käyttäjiä, koska laulussa on myös sielukkuutta, biisi kasvoi mielenkiintoisesti kohti synkkyyttä.

3. Tanssiva karhu: Eilinen (J.Vähähaka) 24 pistettä

Kevyttä hyvänmielen psykedeliaa tarjoilee Tanssiva Karhu. Muutaman kappaleen julkaissut bändi valmistautuu ensilevyynsä 70-lukulaisin soundein. Tästä uutuudesta sydän läikähti välittömästi, konstailematon laulu ja raikas tuotanto tuovat hyvää oloa, täydellistä kesäaamun musiikkia.

4. Jamie Cullum: Drink (J.Cullum, T.Miller) 21 pistettä

Jatsin ja popin välillä seilannut brittitähti julkaisee nyt omia uusia laulujaan popin maailmasta. Jamie Cullumin ura käynnistyi 2002 levyllä, joka oli yksi parhaiten menestyneitä jazzlevyjä kautta aikojen. Mahtava laulaja, seksikäs soundi, perinteistä beatlesmaista melodian kuljetusta, mutta ei mene ihon alle.

5. Mary J. Blige & Nas: Thriving 20 pistettä

Kahden amerikkalaistähden juhlintaa 25-vuotisen uran kunniaksi. R'n'b:n ja hiphopin legendat Mary J. Blige ja Nas julkaisivat yhteisbiisin ja lähtevät kiertueelle, Laadukasta tämän päivän musiikkia, upea laulaja ja vähäeleinen tuotanto, mutta biisi ei lähtenyt kunnolla käyntiin.

6. Rosi: Passionii (R.Siitonen, S.Tamminen) 17 pistettä

Moderni runotyttö haluaa purkaa ikäisensä nuoren naisen tuntoja lauluihinsa. Nettiin lataamistaan videoista löydetty Rosi on julkaissut muutaman singlen. Hyväntuulinen kesäbiisi noudattaa ihan tämän päivän nuorisomusan trendejä, mutta jäi kuitenkin raadillemme yhdentekeväksi.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi