Hyppää pääsisältöön

Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

Gubbröra deluxe

Ainekset, 4 hengelle:

  • 8 uutta perunaa
  • 4 kananmunaa tai 15 viiriäisenmunaa
  • ½ keltasipuli – pieneksi pilkottuna
  • ½ punasipuli – pieneksi pilkottuna
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 8 ohuenohutta ruisleipäviipaletta
  • 50 g ruskistettua voita
  • 100 g anjovista
  • suolaa ja pippuria

Tee näin:

  1. Kuullota keltasipuli pienessä määrässä ruskistettua voita, kunnes se pehmenee.
  2. Paahda ruisleipäviipaleet uunissa 150 asteessa rapeiksi, 8–10 minuuttia.
  3. Lisää viiriäisenmunat kiehuvaan veteen.
  4. Anna porista 3 minuuttia ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.
  5. Kuori ja halkaise.
  6. Keitä perunat pehmeiksi tillinvarsien kanssa miedosti suolatussa vedessä.
  7. Kaada vesi pois, halkaise ja sekoita perunat pehmeäksi kuullotetun keltasipulin, pilkotun punasipulin ja ruohosipulin kanssa.
  8. Jaa perunat, munat ja anjovikset lautasille.
  9. Laita päälle ruisleipä sipsejä ja tilliä.
  10. Mausta suolalla ja pippurilla.
  11. Valuta päälle ruskistettua voita.

Ruskistettu voi

Tee näin:

  1. Sulata voi miedolla lämmöllä.
  2. Lisää lämpöä koko ajan sekoitellen ja kaada nopeasti kylmään kattilaan, kun voi on kuohahtanut ja muuttunut kullanruskeaksi.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa