Hyppää pääsisältöön

Viikon 22 vinkit: Areenan kesäleffoja, Mauritz Stillerin klassikoita ja Au pairit Havaijilla!

Nicole Kidman katsoo eteenpäin, taustalla holvikaarimalliset, vanhat ikkunat ja joku lintu.
Nicole Kidman tähdittää Karhuherra Paddingtonin seikkailuja, osana Yle Areenan kesäleffapakettia. Nicole Kidman katsoo eteenpäin, taustalla holvikaarimalliset, vanhat ikkunat ja joku lintu. Kuva: Laurie Sparham / Studiocanal Paddington,Nicole Kidman

Toukokuun viimeinen viikko tarjoaa elokuvaelämyksiä moneen makuun! Lisäksi luvassa on historiadokumentteja, Au pairien uuden kauden startti YleXPop ja Mirjam Helin -laulukilpailun finaali!

Viikko starttaa MM-kisahuuman jälkeen omintakeisella Anna Hathawayn tähdittämällä draamakomedialla Colossal. Helatorstaina Teemalla ja Areenassa on luvassa hieno paketti elokuvaohjaaja Mauritz Stillerin (1883-1928) mestariteoksia. Stiller on ainoa suomalainen, jolla on tähti Hollywoodin Walk of Famella. Hän on myös se, joka vei Greta Garbon Amerikkaan. Teema ja Areena esittävät Stillerin harvinaisia mykkäfilmejä, joista suurin tapaus on upeasti restauroitu Laulu tulipunaisesta kukasta. Elokuvien lisäksi nähdään dokumentti Stiller, Garbo ja minä (1988), jossa Mauritzin veljenpojanpoika Ruben Stiller jäljittää maineikkaan sukulaisensa kohtaloa.

Helatorstain ratoksi päästään nauttimaan myös iki-ihanasta klassikoelokuvasta, Audrey Hapburnin tähdittämästä romanttisesta komediasta Aamiainen Tiffanylla. Toukokuu viimeistellään perjantaina Areenan puolella tuhdilla leffapaketilla, jossa nähdään muun muassa Scarlett Johansson, Kirsten Dunstin ja Nicole Kidmanin tähdittämiä elokuvia.

Kesä alkaa totuttuun tapaan kesän parhaalla aloituksella eli YleXPopilla, joka järjestetään tänä vuonna Joensuussa. Lähetys nähdään suorana lauantaina Yle Areenassa klo 16 alkaen. Lauantaina klo 21.30 TV2:ssa nähdään lisäksi suorana Pyhimyksen keikka YleXPopista. Sunnuntaina 2.6. TV2:ssa nähdään klo 19.30 YleXPopin koostelähetys.

Viikon aikana ohjelmassa myös erityisesti historiaan uppoutuvia dokumentteja, draamasarja Das Boot - Sukellusvene U-612, uusi 17 - sytten -teinidraamasarja sekä suositun Au pairit -sarjan uusi kausi Havaijilla!

MAANANTAI 27.5.

Elokuva: Colossal (12)

Yle TV2 klo 21.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Anna Hathawayn tähdittämässä omintakeisessa draamakomediassa Gloria joutuu palaamaan New Yorkista kotikaupunkiinsa ja tuntuu kärsivän pysyvästä kankkusesta. Mutta miksi Koreassa suurkaupunkia tallova jättiläishirviö tuntuu uutiskuvissa matkivan hänen jokaista liikettään? Pääosissa Anne Hathaway, Jason Sudeikis ja Tim Blake Nelson. Ohjaus: Nacho Vigalondo.

Nainen ja mies istuvat autossa ja hymyilevät toisilleen.
Elokuva: Colossal. Nainen ja mies istuvat autossa ja hymyilevät toisilleen. Kuva: The CW Network, LLC elokuvat,Colossal

Apua, olen vihainen

Yle Fem klo 22.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
Adam Holm, itsekin hyvin temperamenttinen herra, tutkii tanskalaisessa neliosaisessa reportaasisarjassa, mistä vihantunteissa on oikeastaan kysymys. Tanskalainen neliosainen reportaasisarja vuodelta 2018.

TIISTAI 28.5.

Totuus Maria Magdaleenasta

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Maria Magdaleena on tuttu näky modernissa kulttuurissa, ja me luulemme tietävämme hänestä kaiken. Totuus kuitenkin on, että me tiedämme hänestä äärimmäisen vähän vaikka hänen hahmonsa on inspiroinut monia taiteilijoita.

Historia: Villi länsi 1/3

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Tony Robinson tutkii kolmiosaisessa sarjassa Hollywood-elokuvien Villin lännen myyttejä. Keitä olivat uudisraivaajat ja olivatko yhteenotot intiaanien kanssa niin väkivaltaisia kuin annetaan ymmärtää? Dokumenttisarja on osa Teeman länkkärikesää.

Mies seisoo ison kivinaamapatsaan edessä.
Historia: Villi länsi. Mies seisoo ison kivinaamapatsaan edessä. Kuva: Discovery Communications / Yle Historiaohjelmat (Tv),historia: villi länsi

KESKIVIIKKO 29.5.

Mirjam Helin laulukilpailut 2019 - finaali

Yle Teema klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kansainvälisen laulukilpailun finaalissa esiintyy 8 finalistia RSO:n solisteina, kapellimestarina Hannu Lintu. Toimittajina Inari Tilli, Riikka Holopainen ja Ahti Paunu, asiantuntijana Mari Palo.

Kaksi naista ja mies seisovat ja nauravat. Keskimmäinen nainen levittää käsiään auki.
Mirjam Helin laulukilpailut 2019 - finaali. Kaksi naista ja mies seisovat ja nauravat. Keskimmäinen nainen levittää käsiään auki. Kuva: Yle Kuvapalvelu Mirjam Helin -laulukilpailu

Au pairit Havaijilla

Yle Areena klo 21.00 (3.6. Yle TV2)
Katso ohjelma Areenassa tästä
Au pairit -sarjan kuudennella kaudella suunnataan eksoottiselle Havaijin saarelle. Miten paikalliset perheet ottavat vastaan pohjoiset tulokkaat? Entä miten tytöt tulevat toimeen keskenään?

Au pairit Havaijilla -kauden au pairit yhdessä rannalla.
Au pairit Havaijilla. Au pairit Havaijilla -kauden au pairit yhdessä rannalla. Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,Havaiji,Reality,logot

Das Boot - Sukellusvene U-612

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Draamasarja Das Boot - Sukellusvene U-612 kuvaa toisen maailmansodan vaihetta, jolloin sodan mielettömyys alkaa muuttua painolastiksi Saksalle. Miten se vaikutti maan uskollisimpiinkin kansalaisiin? Kahdeksanosainen sarja perustuu Lothar-Günther Buchheimin romaaneihin Das Boot ja Die Festung. On syksy 1942, ja Saksa käy sotaa maalla, merellä ja ilmassa. Miehitetyssä Ranskassa, La Rochellen tukikohdassa nuoret merisotilaat valmistautuvat uuden sukellusveneen U-612:n neitsytsukellukseen.

Samaan aikaan nuori saksalaisnainen Simone Strasser saapuu tukikohtaan kielenkääntäjäksi. Hän haluaa ensimmäiseksi tavata rakkaan veljensä Frankin, joka on radistina merivoimissa. Sisarusten jälleennäkeminen jää lyhyeksi, sillä Frankin on astuttava sukellusveneeseen odottamaan aamuista lähtöä. Sitä ennen hän pyytää sisareltaan palvelusta, joka mullistaa monen ihmisen elämän. Pääosissa: Vicky Krieps, Leonard Scheicher, Rick Okon, Tom Wlaschiha, August Wittgenstein, Rainer Bock, Lizzy Kaplan. Ohjaus: Andreas Prochaska. Tuotanto: Bavaria Film, Saksa, 2018.

Lue lisää tästä

Draamasarja toisen maailmansodan syksystä 1942.
Das Boot - Sukellusvene U-612. Draamasarja toisen maailmansodan syksystä 1942. Kuva: NIK KONIETZNY Yle TV1,Das Boot

TORSTAI 30.5.

17 - sytten - uusi sarja!

Yle Areena
(Norja 2018) Teinidraama 17-vuotiaasta norjalais-somalialaisesta Abdista, joka asuu niin kutsutussa Groruddalenin lähiössä Stovnerissa, Oslosta itään. Kuten useimmat hänen ystävistään, Abdi elää varsin huoletonta elämää. Suurin osa vapaa-ajasta kuluu kavereiden kanssa - he juhlivat, pärjäävät koulussa joten kuten, flirttailevat tyttöjen kanssa ja joutuvat välillä tappeluihin. Pian alkaa kesäloma ja kaikki on kuin tähänkin asti.

Abdi ei tiedä, että 17 päivän kuluttua kaikki muuttuu. Tuolloin hän tekee elämänsä suurimman päätöksen. Sarja "17 - sytten" kertoo maahanmuuttajataustaisen nuoren pojan elämästä Oslon lähiössä. Hän elää kaksoiselämää kahden kulttuurin välillä, jossa perhe vetää yhteen suuntaan ja kaverit toiseen. Sarja kertoo myös ystävyydestä, vapautumisesta ja rakkaudesta perheeseen.

Viisi nuorehkoa miestä seisoo, yksi enemmän edessä katsoen suoraan kameraan. Pari katsoo kännyköitään.
17 - sytten. Viisi nuorehkoa miestä seisoo, yksi enemmän edessä katsoen suoraan kameraan. Pari katsoo kännyköitään. Kuva: Bendik Stalheim Møller NRK televisiosarjat,17 - sytten

Mauritz Stillerin teoksia

Yle Teema klo 12 alkaen (kaksi elokuvaa) ja Areena (koko paketti)
Katso ohjelma Areenassa tästä
Yle Teema ja Areena esittävät helatorstaista 30.5. alkaen elokuvaohjaaja Mauritz Stillerin (1883-1928) mestariteoksia. Stiller vei Greta Garbon Amerikkaan ja hän on ainoa suomalainen, jolla on tähti Hollywoodin Walk of Famella.

Teema ja Areena esittävät Stillerin harvinaisia mykkäfilmejä, joista suurin tapaus on upeasti restauroitu Laulu tulipunaisesta kukasta. Elokuvien lisäksi ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen nähdään televisiossa dokumentti Stiller, Garbo ja minä (1988), jossa Mauritzin veljenpojanpoika Ruben Stiller jäljittää maineikkaan sukulaisensa kohtaloa.

Yle esittää seuraavat Stillerin elokuvat:
Laulu tulipunaisesta kukasta (S) (1919), Yle Teema klo 12.00 ja Areena
Stiller, Garbo ja minä, Yle Teema klo 13.42 ja Areena
Erotikon (S) (1920), Yle Areena
Aarne-herran rahat (7) (1919), Yle Areena
Gösta Berlingin taru (S) (1924), Yle Areena

Kino Tulio: Laulu tulipunaisesta kukasta
Laulu tulipunaisesta kukasta. Kino Tulio: Laulu tulipunaisesta kukasta kino tulio: laulu tulipunaisesta kukasta

Tunteiden ilta

Yle Radio Suomi klo 18.02 ja Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Tunteiden ilta tulee taas! Helatorstai-illan kolmituntisessa Tunteiden illassa pianisti Iiro Rantala ja sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta muuttavat yleisön ja kuuntelijoiden tarinat ja tunteet musiikiksi ja piirroksiksi. Tulossa on improvisaatiota ja hetken hurmosta. Ohjelma kuullaan suorana lähetyksenä Helsingin Musiikkitalon kahvilasta Radio Suomessa ja nähdään elävän kuvan kera Yle Areenassa. Lähetykseen voi myös soittaa, numero on 0203 17600.

Dokumenttiprojekti: Patriotic Highway (S)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Tie vastasyntyneen kansakunnan kipupisteisiin. Ruotsalaisella kansainvälisen oikeuden tuomarilla Marie Tumalla on edessään uransa suurin haaste. Hän toimii tuomarina EU:n EULEX-operaation suurimmassa korruptiotapauksessa Kosovossa. Kosovon itsenäisyyssodan sankari, puoluejohtaja Fatmir Limaj on syytettynä valtion ja EU:n varojen väärinkäytöstä ja korruptiosta. Marielle selviää miten syvälle rakenteisiin hyvä veli -verkostojen voima ulottuu. O: Caroline Troedsson.

Lue lisää tästä

Suojapleksein varustautuneita poliiseja seisoo joukossa, edessä tv-ryhmä tekee juttua.
Dokumenttiprojekti: Patriotic Highway. Suojapleksein varustautuneita poliiseja seisoo joukossa, edessä tv-ryhmä tekee juttua. Kuva: Caroline Troedsson/Yle Ulkolinja,Ulkolinja: Patriotic Highway

Kino Klassikko: Aamiainen Tiffanylla (7)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Breakfast at Tiffany's, USA 1961) Audrey Hepburn säteilee Truman Capoten romaaniin perustuvassa romanttisessa komediassa juhlissa viihtyvänä kaunottarena, joka saa uuden, vakavamman naapurin nuoresta kirjailijasta. Ohjaus Blake Edwards.

Audrey Hepburn syö aamiaistaan kultasepänliike Tiffanyn näyteikkunan ääressä elokuvassa Aamiainen Tiffanylla
Kino Klassikko: Aamiainen Tiffanylla. Audrey Hepburn syö aamiaistaan kultasepänliike Tiffanyn näyteikkunan ääressä elokuvassa Aamiainen Tiffanylla Aamiainen Tiffanylla,Audrey Hepburn

Ulkolinja: Kamppailu Saksasta

Yle TV1 klo 21.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
Maahanmuuttovastaisuus on nostanut oikeistopopulistisen Vaihtoehdo Saksalle -puolueen kannatusta. Repiikö populistipuolueen kannatuksen nousu Saksan hajalle? Ohjaus Minna Pye.

PERJANTAI 31.5.

Areenan 1. kesäleffapaketti

Yle Areenassa julkaistaan elokuvia 31.5., 20.6. ja 27.6.

31.5. Areenan leffakesän starttaavat Polttarittaret, Behaving Badly, The Way Way Back, Lastenhoitajan päiväkirja ja Touchback sekä 1.6. Paddington.

Polttarittaret (12) Becky pyytää morsiusneidoikseen kolme lukiovuosien ystävätärtä, jotka suostuvat lähinnä voidakseen pitää hauskaa polttareissa, myös morsiamen kustannuksella. Pääosissa Kirsten Dunst, Rebel Wilson, Isla Fisher ja Lizzy Caplan. Ohjaus Leslye Headland.

Behaving Badly (12) Teinipoika yrittää valloittaa ihastuksensa mutta tässä tehtävässään hänen on kukistettava toinen toistaan sekopäisempien ja huonosti käyttäytyvien aikuisten muodostamat esteet. Pääosissa Nat Wolff, Selena Gomez, Mary-Louise Parker, Elisabeth Shue, Dylan McDermott, Heather Graham. Ohjaus Tim Garrick. (USA 2014)

The Way Way Back (12) Komediassa 14-vuotiaan pojan kesäloma saa virkistystä, kun hän ystävystyy vesipuiston omintakeisen johtajan kanssa. Pääosissa Liam James, Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Sam Rockwell ja Amanda Peet. Ohjaus Nat Faxon ja Jim Rash. (USA 2013)

Lastenhoitajan päiväkirja (S) Opiskelijatyttö pääsee tirkistelemään rikkaan manhattanilaisperheen elämää pestautuessaan sen lapsenhoitajaksi mutta isäntäperheestä on myös monenlaista harmia omien romanttisten päämäärien suhteen. Pääosissa Scarlett Johansson, Chris Evans, Laura Linney, Paul Giamatti ja Alicia Keys. O: Shari Springer Berman, Robert Pulcini. (The Nanny Diaries, USA 2007)

Touchback (7) Mies siirtyy ajassa taaksepäin omiin lukiovuosiinsa muuttaakseen elämänsä hoitamalla tärkeät romanssit ja pieleen menneet futis-matsit parempiin raameihin. Pääosissa Brian Presley, Melanie Lynskey, Kurt Russell ja Christine Lahti. Ohjaus Don Handfield.
(Touchback, USA 2011)

Paddington (1.6.) Valloittavassa koko perheen elokuvassa kaikkea brittiläistä ihaileva kömpelön utelias ja marmeladia rakastava perulaiskarhu matkustaa Lontooseen etsimään kotia itselleen ja tutustuu jo Paddingtonin asemalla mukavaan Brownin perheeseen. Pääosissa Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Nicole Kidman ja Ben Whishaw. Ohjaus Paul King. (Englanti 2014).

Neljä naista juhlavissa tunnelmissa nauravat kuoharilasit käsissään.
Polttarittaret. Neljä naista juhlavissa tunnelmissa nauravat kuoharilasit käsissään. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat,Polttarittaret

Kino: Toinen minä (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Denis Villeneuven (Arrival, Blade Runner 2049) ohjaama salaperäisen monitulkintainen jännitysdraama Nobel-palkitun José Saramagon romaanista. Mies näkee kaksoisolentonsa erään elokuvan sivuosassa ja alkaa pakkomielteisesti etsiä tätä samalla kun jättimäiset hämähäkit vaeltavat Toronton kaupunkimaisemassa. Pääosissa Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gordon ja Isabella Rossellini. (Enemy, Kanada 2013)

Mies nojaa isoa liitutaulua vasten oletettavasti jonkinlaisessa luokkahuoneessa.
Kino: Toinen minä. Mies nojaa isoa liitutaulua vasten oletettavasti jonkinlaisessa luokkahuoneessa. Kuva: Caitlin Cronenberg / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kino: Toinen minä

LAUANTAI 1.6.

YleXPop 2019

Yle Areena klo 16.00, TV2 klo 21.30, koostelähetys sunnuntaina 2.6. klo 19.30 TV2
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kesän paras aloitus YleXPop järjestetään tänä vuonna Joensuussa. Lähetys nähdään suorana lauantaina Yle Areenassa klo 16 alkaen. Lauantaina klo 21.30 TV2:ssa nähdään lisäksi suorana Pyhimyksen keikka YleXPopista. Sunnuntaina 2.6. TV2:ssa nähdään klo 19.30 YleXPopin koostelähetys.

Pyhimys YleXPop-mainosjulisteessa.
YleXPop. Pyhimys YleXPop-mainosjulisteessa. Kuva: Juuli Aschan / YleX Pyhimys,YleXPop

Miss Perfect - uusi sarja

Yle Fem klo 17.25
Katso ohjelma Areenassa tästä
Uusi sarja, 1/6. Sarjassa seurataan kuutta tanskalaiseen missikilpailuun osallistuvaa tyttöä. Cecilie haluaa päästä sinuiksi menneisyytensä kanssa, Annalla on prinsessaunelmia ja Shania on perinyt innostuksen kauneuskilpailuihin äidiltään. Onko heistä Miss Tanskaksi?

Nainen seisoo bikineissä hymyillen samalla, kun häntä kuvataan.
Miss Perfect. Nainen seisoo bikineissä hymyillen samalla, kun häntä kuvataan. Kuva: DR/Yle Kuvapalvelu dokumenttiohjelmat,Miss Perfect

Tämän runon haluaisin kuulla: Toivokaa runoja lapsuudesta ja lapsuuden loppumisesta

Yle Radio 1 klo 19.02 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Kuuntelijoiden toiverunoja tulkitsevat suorassa kaksituntisessa lähetyksessä Heljä Heikkinen ja Jussi Lehtonen. Lähetyksen toimittavat Kaisa Pulakka ja Pietari Kylmälä. Runotoiveita voi lähetättää osoitteeseen toive.runot@yle.fi tai Tämän runon haluaisin kuulla PL 79, 00024 Yleisradio. Lähetyspäivänä voi toivoa myös puhelimitse klo 18 alkaen, puh. 09 144 800.

Teemalauantai: School's Out!

Yle Teema klo 21.30
School's Out! Koulut kii ja Teemalauantait kesälomalle. Illan elokuvat ovat Nolla käytöksessä ja Jos...

Nolla käytöksessä klo 21.31
Nuorena kuolleen mestariohjaajan Jean Vigon hilpeän anarkistinen kuvaus oppilaiden kapinasta ankarasti johdetussa poikien sisäoppilaitoksessa. (Zéro de conduite, Ranska 1933)

Jos... klo 22.18
Brittiläinen luokkayhteiskunta rapisee liitoksissaan ja poikakoulussa sikiää vallankumous. Euroopan hullua vuotta ja 1960-luvun kapinaa heijasteleva vastakulttuuriklassikko, joka sai pääpalkinnon Cannesin elokuvafestivaalilla. Pääosassa nuori Malcolm McDowell, ohjaus Lindsay Anderson. (If..., Englanti 1968)

Sisäoppilaitoksen poikein öinen höyhenkulkue. Kuva elokuvasta Nolla käytöksessä.
Nolla käytöksessä. Sisäoppilaitoksen poikein öinen höyhenkulkue. Kuva elokuvasta Nolla käytöksessä. Teemalauantai,Jean Vigo,Nolla käytöksessä

SUNNUNTAI 2.6.

Radioteatteri esittää: Kirottu Palosaari

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä

Rikostoimittaja ja -kirjailija Jarkko Sipilän neliosaisen Kirottu Palosaari -jännityskuunnelman ensilähetys oli v. 2007. Palosaari juhlii vuotuista elojuhlaa. Myrsky nousee ja saari synkkenee. Juhlaa värittävät kolkot muistot ja saarelaisten eripura. Murhatutkija Rautamaa on lomalla Helsingin rikospoliisista ja on juhlatuulella, mutta työt tuntuvat seuraavan häntä saarellekin. Kuka huutaa myrskyisässä yössä, jossa liikkuu enemmän väkeä kuin Jukolan viestissä? Radioteatterille kirjoittanut: Jarkko Sipilä. Ohjaus: Soila Valkama. Äänisuunnittelu: Ari Mursula. Rooleissa mm. Turkka Mastomäki, Päivi Akonpelto ja Sixten Lundberg. Lähetykset Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin 2. - 23.6.2019 ja toinen lähetys maanantaisin. Koko sarja Areenassa.

Mies myrskyisen meren äärellä tumman sinertäväksi käsitellyssä kuvassa.
Radioteatteri esittää: Kirottu Palosaari. Mies myrskyisen meren äärellä tumman sinertäväksi käsitellyssä kuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Radioteatteri,Kirottu Palosaari

Sankarittaret - MM-kisojen tarina

Yle TV2 klo 17.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Jalkapallon naisten MM-kisoista kertovassa dokumentissa nähdään vuodesta 1991 pelattujen seitsemän MM-turnauksen parhaita paloja ja kuullaan tarinoita legendaaristen pelaajien kertomana.

Radio Variaatio: Pimeä valo

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Energia- ja tavaratuotantoon liittyy laaja ja monimutkainen muutostarve. Touko-kesäkuussa Yle Radio 1:ssä kuultavat, Outi Rossin kuratoimat kolme radioesseetä tarkastelevat muutoksen kipukohtia kolmesta eri näkökulmasta, joita tutkii kolme eri säveltäjää ja kirjoittajaa. Kaksi esseetä on kuultu radiossa jo toukokuussa. Pimeä valo seuraa maakunnasta kotoisin olevan miehen matkaa kansallisen politiikan huipulle sekä todistaa toisen, kansainvälisessä valuuttakaupassa työskentelevän miehen nousua globaalin rahamaailman terävimpään kärkeen. Löytyykö näiden kahden ajatuksista avaimia arkimaailmaa pyörittävien, piilossa olevien voimien parempaan havaitsemiseen ja ymmärtämiseen? Käsikirjoitus: Ari-Pekka Lahti. Ohjaus, sävellys, elektronisoittimet ja äänisuunnittelu: Petri Kuljuntausta. Akustiset soittimet: Tuomas Rounakari. Kuraattori: Outi Rossi. Tuotanto: Radiogalleria, Juha-Pekka Hotinen.

Elokuva: Paras kesä

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ruotsalainen Ulf Malmroosin draamakomedia vuodelta 2000. Eletään 1950-lukua, ja kesälapset Mårten ja Annika asuvat karskin hautausurakoitsija Yngven luona. Rooleissa: Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja.

Kaksi lasta ja mies ovat menossa autolle, mies pitää toisesta lapsesta kiinni ja aukaisee auton ovea toisella kädellään ja katsoo jonnekin vasemmalle.
Kino: Paras kesä. Kaksi lasta ja mies ovat menossa autolle, mies pitää toisesta lapsesta kiinni ja aukaisee auton ovea toisella kädellään ja katsoo jonnekin vasemmalle. Kuva: Åke Ottosson / Memfis Films / Yle elokuvat,Paras kesä

Lue myös - yle.fi:stä poimittua