Hyppää pääsisältöön

Victoria – kuningatar kuohujen keskellä, brittidraamasarjan kolmas kausi

Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa.
Jenna Coleman ja Tom Hughes jatkavat suositun draamasarjan päärooleissa. Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa. Jenna Coleman,Tom Hughes,Yle TV1,victoria

TV1 tiistaisin 11.6. - 30.7.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaisin klo 9.05, Areenassa

On vuosi 1848 ja Englannin kuningatar Victoria odottaa kuudetta lastaan. Lapsista vanhimmat, prinsessa Vicky ja prinssi Bertie hakevat jo omia rajojaan.

Nuoren kuningattaren kehitystä monarkkina, vaimona ja äitinä seuraava brittidraamasarja Victoria (12) jatkuu kolmannen tuotantokauden jaksoin. Kahdeksan uutta jaksoa kuvaavat hallitsijan elämää ja uraa vuosina 1848 - 51.

Victorian ja aviopuolisonsa prinssi Albertin rooleissa loistavat Jenna Coleman ja Tom Hughes.

Laurence Fox ulkoministerin roolissa

Raskaudestaan huolimatta kuningatar Victoria ei ehdi lepäilemään. Vastoinkäymisiä on luvassa maailmalla, kotimaassa ja omassa perhepiirissäkin.

Euroopassa on levotonta. Ranskassa kansa on syössyt kuninkaan alas jalustalta, ja Ludvig Filip I (Vincent Regan) joutuu pakenemaan Britanniaan. Väittely siitä, mitä kansa haluaa, on arkea niin kaduilla kuin kabineteissa.

Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa.
Ulkoministeri lordi Palmerstonen roolin näyttelee Laurence Fox. Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa. Kuva: Aimee Spinks Yle TV1,Laurence Fox,victoria

Nukkavierun oloinen pääministeri lordi John Russell (John Sessions) tukee kuningatarta, mutta mitä tekee karismaattinen ulkoministeri lordi Palmerston (Laurence Fox)? Mies on ovela ja seurallinen kukkoilija, joka tuntuu tietävän kaikesta kaiken tietämisen arvoisen – ainakin omasta mielestään.

Kansalaiset lähtevät kaduille

Ranskassa kansa kääntyi kuningashuonetta vastaan. Odottaako sama kohtalo myös Britannian kuninkaallisia? Victoria ei saata uskoa, että hänen alamaisensa ryhtyisivät vastustamaan hallitsijaansa.

Kansalaisten poliittisiin ja sosiaalisiin oloihin parannusta vaativa työväenliike siirtyy kuitenkin sanoista tekoihin. Onko kuningatar ollut lapsellinen ja erehtyykö hän chartistien suhteen katkerasti?

Sisarpuoli tekee yllätysvierailun

Kolmatta kautta värittävät Victorian ja Albertin keskinäinen valtataistelu, lastenkasvatuksen tuomat haasteet sekä ei-toivotut sukulaisvieraat. Kuningattaren sisarpuoli prinsessa Feodora (Kate Fleetwood) saapuu kutsumatta hoviin. Vieraan motiiveja voi vain arvailla.

Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa.
Prinsessa Feodora (Kate Fleetwood, oik.), Victoria (Jenna Coleman) ja herttuatar Sophie (Lily Travers). Kuningatar Victoria joutuu brittidraamasarjan kolmannella kaudella keskelle poliittista kuohuntaa. Kuva: Justin_Slee 2018 Yle TV1,Jenna Coleman,Lily Travers,Kate Fleetwood,victoria

Ajanjaksoon sijoittuu vuonna 1851 järjestetty Lontoon maailmannäyttely, ensimmäinen laatuaan. Näyttelystä Victoria ja Albert taittavat peistä kerran jos toisenkin. Oliko lopputulos kaiken vaivan ja uhrauksen arvoinen?

Muita draamasarjan hahmoja ovat kuningas Leopold (Alex Jennings), prinssi Ernest (David Oakes), Monmouthin herttuatar Sophie (Lily Travers), Skerrett (Nell Hudson), Francatelli (Ferdinand Kingsley), Archibald Brodie (Tommy Knight), Penge (Adrian Schiller), lordi Alfred Paget (Jordan Waller) ja lady Portman (Anna Wilson-Jones), prinsessa Vicky (Louisa Bay) ja prinssi Bertie (Laurie Shepherd).

Victoria. Käsikirjoitus: Daisy Goodwin. Tuotanto: ITV/Mammoth Screen & Masterpiece, Britannia, 2019.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.