Hyppää pääsisältöön

Eksoottiset junamatkat – brittitoimittaja reissaa Lapin maisemissa

Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa Suomen Lappiin.
Brittitoimittaja Chris Tarrant tutustuu pohjoisen rautateihin ja talvisiin maisemiin. Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa Suomen Lappiin. Yle TV1,Eksoottiset junamatkat

TV1 lauantaisin 1. - 30.6.2019 klo 9.05 - 9.50, uusinta sunnuntaisin klo 7.15, Areenassa – Lauantaina 15.6.2019 jakso esitetään jo klo 8.05!

Brittiläinen tv-toimittaja Chris Tarrant matkustaa jälleen junalla maailman haastavimmissa maastoissa. Vuorossa on Eksoottiset junamatkat -dokumenttisarjan kolmannen tuotantokauden viisi uutta jaksoa.

Tarrant junailee tällä kertaa myös Suomen Lapissa!

Mikäpä olisikaan eksoottisempi ajankohta tutustua pohjoisen rautateihin kuin pimeä ja luminen talvi. Sarjan päätösjaksossa junaseikkailija matkaa maailman anteliaimman miehen, joulupukin, kotikaupunkiin Rovaniemelle.

Jäätävää kyytiä Alaskassa

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Chris Tarrant suuntaa Yhdysvaltain Alaskan osavaltion rautateille. Matka alkaa Sewardin satamasta Alaskan etelärannikolta. Sieltä Tarrant suuntaa osavaltion pääkaupunkiin Anchorageen ja edelleen pohjoiseen Talkeetnaan ja Healyyn.

Toisessa jaksossa Tarrant on ehtinyt Argentiinaan ja ottaa maan haltuun matkaamalla Patagonian sydänmaille. Seikkailu alkaa Buenos Airesista ja jatkuu kohti etelää Bahia Blancan satamaan ja sieltä edelleen Patagonian pikajunalla kohti Argentiinan villiä länttä.

Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa Alaskaan.
Alaskassa rautatiet halkovat jylhiä maisemia. Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa Alaskaan. Yle TV1,Eksoottiset junamatkat

Junalla halki Kaukasuksen

Tarrant kiitää kolmannessa jaksossa läpi eteläisen Afrikan. Matka alkaa Kapkaupungista viiden tähden luksusjunalla eli "sinisellä junalla" kohti timanttikaivoskaupunki Kimberleytä. Sieltä junaseikkailu jatkuu Botswanaan ja Zimbabween. Jakson lopulla päästään ihailemaan jylhiä Victorian putouksia.

Neljännessä jaksossa Tarrant etenee läpi eksoottisen Kaukasuksen alueen. Hän käy Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa, Batumin satamassa Mustallamerellä sekä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä. Tarrant matkustaa öljynkuljetusjunalla, jonka räjähdysvoima vastaa pientä ydinpommia.

Joulupukki asuu Rovaniemellä!

Lunta, jäätä, kylmää ja pimeää. Niitä on luvassa, kun junaseikkailija Chris Tarrant suuntaa sarjan päätösjaksossa pohjoisen maisemiin.

Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa pohjoisen maisemiin.
Chris Tarrant Narvikissa. Junaseikkailija Chris Tarrant saapuu dokumenttisarjan uusissa jaksoissa pohjoisen maisemiin. Yle TV1,Eksoottiset junamatkat

Matka alkaa Norjan lounaisrannikolta ja etenee lumimyrskyä uhmaten vuoristoalueen halki Osloon. Tukholmassa Tarrant testaa urbaanin kaupungin kunnostettuja raitiotievaunuja.

Suomessa junaseikkailija vierailee Rovaniemellä ja tapaa maailman anteliaimman miehen, itse joulupukin. Miten sujuu Tarrantin arktinen yö jäähotellissa?

Reissun päätteeksi Chris Tarrant hyppää rautamalmia Narvikiin kuskaavan, maailman vahvimpiin kuuluvan veturin kyytiin.

Chris Tarrant´s Extreme Railways. Tuotanto: Banijay Rights, Britannia, 2016.

Keskustele