Hyppää pääsisältöön

Harry ja Meghan: Ensimmäinen vauva – dokumentti nuorenparin elämänmuutoksesta

Meghan och Harry med sin nyfödda son.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat esikoispojan toukokuussa 2019. Meghan och Harry med sin nyfödda son. Kuva: AFP / Lehtikuva Meghan, Sussexin herttuatar,Prinssi Harry, Sussexin herttua

TV1 lauantaina 4.1.2020 klo 13.45 - 14.30, Areenassa

Vajaan vuoden päästä satuhäistä prinssi Harry ja herttuatar Meghan Markle ovat vanhempia. Silminnähden onnellinen prinssi ilmoitti tiedotusvälineille perheen esikoispojan syntymästä toukokuun 5. päivä 2019.

Dokumentti Harry ja Meghan: Ensimmäinen vauva kertoo brittihovin supertähtien satumaisen rakkaustarinan alttarilta heidän suuresti odotetun ensimmäisen lapsen syntymään saakka.

Dokumentissa nähdään kuvaa myös herttuaparin vastasyntyneestä lapsesta, Archie Harrison Mountbatten-Windsorista. Kuinka nuoren perheen ja brittihovin elämä muuttuu "vauva Sussexin" myötä?

Prins Harry kysser sin nyblivna fru Meghan Markle
Koko maailma seurasi, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat toisensa 19. toukokuuta 2018. Prins Harry kysser sin nyblivna fru Meghan Markle Kuva: NEIL HALL / POOL Prinssi Harry, Sussexin herttua,Meghan, Sussexin herttuatar,häät,kuninkaalliset,Britannian kuninkaallinen perhe,Kuninkaalliset häät

Brittidokumentti raottaa verhoa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin elämään viimeksi kuluneen vuoden ajalta, kuninkaallisten häiden jälkeen ja raskauden aikana.

Meghanilla on takanaan huikea vuosi. Hän solmi avioliiton kuninkaallisen kanssa, aloitti kuninkaalliset velvollisuudet, tuli raskaaksi ja voitti kansan sydämet ja mielet.

Vajaan tunnin pituisessa ohjelmassa haastatellaan herttuaparin läheisiä ystäviä, neuvonantajia, hovin sisäpiiriläisiä sekä asiantuntijoita, jotka pohtivat Harryn ja Meghanin elämää ja varsinkin tulevaisuutta vauvan syntymän jälkeen.

Kuinka nuoren perheen ja brittihovin elämä muuttuu Archien myötä? Miten pariskunnan erilaiset taustat vaikuttavat lapsen kasvatukseen? Korjaako kuninkaallinen vauva Marklen perheen säröileviä välejä?

Harry och Meghan.
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuvat kuninkaallisiin edustustehtäviin. Harry och Meghan. Kuva: Copyright � 2019 BACKGRID, Inc./All Over Press Prinssi Harry, Sussexin herttua,Meghan, Sussexin herttuatar

Tulevan vauva-arjen lisäksi dokumentissa tarkastellaan nuorenparin arkea, heidän työtään kuninkaallisissa edustustehtävissä sekä Meghanin sopeutumista yhden maailman kuuluisimman naisen rooliin.

Herttuatar on brittihovin uusin jäsen, joka on joutunut sopeutumaan vuosisatojen perinteisiin ja arvoihin. Helppoa se ei ole ollut, mikä on näkynyt brittimediankin otsikoissa. Meghanin elämässä on hiottu pukeutumista, käyttäytymistä ja puheita, mutta lapsi merkitsee vielä lisää muutoksia.

Nuoren perheen lähitulevaisuuteen kuuluu mitä ilmeisimmin muun muassa virallinen matka Meghanin synnyinmaahan Yhdysvaltoihin.

Dokumentin tuoreimmat osuudet on kuvattu kuninkaallisen vauvan syntymän jälkeen. Ohjelman tuottanut ITN on kunnostautunut kuninkaallisten dokumentoinnissa. Se on aiemmin julkaissut dokumentit Inside the Royal Wedding: Harry and Meghan sekä The Queen’s Green Planet.

Meghan & Harry: Baby Fever. Tuotanto: ITN Productions, Britannia, 2019. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.