Hyppää pääsisältöön

Ylen kuunnelmasarjat saivat pohjoismaisen draamapalkinnon

Kaksi naista ja yksi mies seisoo korkealla mäellä aidan vieressä, kesäinen Tukholman kaupunki näkyy taustalla.
Klassfesten -kuunnelmasarjan tuottaja Jessica Edén, Yle Draaman tuottaja Pekka Ruohoranta ja Radio Stagen dramaturgi Onerva Hannula iloitsevat palkinnosta. Kaksi naista ja yksi mies seisoo korkealla mäellä aidan vieressä, kesäinen Tukholman kaupunki näkyy taustalla. palkinto,kuunnelmat,pohjoismainen yhteistyö

Svenska Ylen nuorelle yleisölle suunnattu rikosdraama Klassfesten ja Radioteatterin monikerroksinen Radio Stage kuvaavat hyvin kuunnelman nykypyrkimyksiä modernisoida kerrontaa ja tavoittaa uutta nuorta yleisöä.

Svenska Ylen draaman kuunnelmasarja Klassfesten on Eva Frantzin fiktiivinen "krimpodd". Se kertoo toimittaja Kajsa Mattsonista, joka alkaa tutkia jäljettömiin kadonneen 17-vuotiaan Kristian Fredrikssonin katoamista.

Kuunnelmasarjan käsikirjoitus on Eva Frantzin, dramaturgiasta vastaa Annina Enckell, ohjaajina ovat Jarno Kuosa ja Mattias J. Skoglund, tuotantokoordinaattori on Vera Sui ja tuottaja Jessica Edén.

Palkintoperusteluissa Klassfesten-sarjaa pidettiin erinomaisena esimerkkinä radiodraamasta joka hyödyntää podcastia ja kutsuu kuulijan mukaan kuunnelman rikostutkintaan.

Suomenkielisen Yle Draaman Radio Stage perustuu Juha Jokelan huippusuositun Esitystalous-trilogian viimeiseen osaan. Se kertoo tinkimättömän tyylin ja omaleimaisten juontajien radiokanavasta uudistusten kourissa.

Radio Stage sai kiitosta virkistävän hauskasta, raikkaasta satiiristaan ja radiofonisen median leikillisestä käytöstä.

Radio Stagen käsikirjoitus ja ohjaus on Juha Jokelan, äänisuunnittelusta vastaa Jukka Herva ja dramaturgiasta Onerva Hannula. Tuotantokoordinaattori on Laura Jaakkola ja tuottaja Pekka Ruohoranta.

Palkinnot jaettiin 28.5.2019 Tukholmassa Nordic Radio Drama Days -tapahtumassa. Palkinto on radioteattereiden ja yleisradioyhtiöden oma palkinto vuoden parhaalle kuunnelmalle.

Molemmat sarjat ovat kuuunneltavissa Yle Areenassa / Yle Arenanissa.