Hyppää pääsisältöön

Kesä on pelastettu! Tutkimusten mukaan tämä dancehitti karkottaa hyttyset

Hyttynen
Hyttynen Kuva: pixabay @nuzree hyttyset

Tämä biisi ärsyttää hyttysiä niin, että ne lakkaavat imemästä verta ja harrastamasta seksiä - jo kymmenen minuuttia riittää saamaan ne sekopäisiksi.

Kansainvälinen tutkijaryhmä testasi hyttysten reaktioita soittamalla heille luupilla Grammy-palkittua dance-kappaletta “Scary Monsters and Nice Sprites”, jonka korkeat ja matalat taajuudet vaihtelevat nopeasti. Verrokkiryhmä sai elellä hiljaisuuden vallitessa.

Voit itse kokeilla biisin tehoa soittamalla sitä tästä:

Skrillex oli vuoden 2012 Grammy-gaalassa ehdolla viidessä eri kategoriassa, muun muassa "Paras uusi artisti". Skrillex voitti niistä kolme: Scary Monsters and Nice Sprites palkittiin parhaana Dance/Elecronica-levytyksenä ja samainen kappale valittiin myös parhaaksi Dance-äänitteeksi.

Jos asiaa olisi kysytty hyttysiltä, olisi vastaus ollut täysin päinvastainen.

Jo kymmenen minuutin Skrillexin soittaminen sai hyttyset niin sekavaan tilaan, etteivät ne meinanneet löytää uhriaan, jota olivat pistämässä. Kun ne lopulta lähes kolmen minuutin kuluttua pääsivät uhrinsa iholle, ne tekivät vähemmän pistämisyrityksiä kuin verrokkiryhmä, joka oli iskenyt uhrinsa kimppuun puolessa minuutissa.

Seksikään ei maistunut Skrillexin soidessa. Hyttyset eivät löytäneet paritellessa siipien värinän yhtenäistä tahtia ja seksiä tuli harrastettua viisi kertaa vähemmän kuin pelkistä luonnon äänistä nauttinut verrokkiryhmä.

“Ääni ja sen vastaanottaminen ovat elintärkeitä lisääntymisen ja selviytymisen kannalta, ei ainostaan hyttysille vaan monille eläimille", tutkijat kirjoittavat. “Hyönteisten parittelu häiriintyy erityisesti matalataajuuksista, kun taas melu vaikeuttaa merkkien vastaanottamista."

Tutkimus koski denguekuumetta levittävän keltakuumehyttysen reagointia musiikkiin.

Muokattu: Lisätty tieto, että tutkimus koski keltakuumehyttysiä ja 30.5.2020 poistettu "vanha" -sana otsikosta.

Kommentit
 • Kaasupallo herää unestaan – luvassa roihuja ja ryöpsähdyksiä taivaalla

  Auringossa alkaa taas tapahtua

  Parin vuoden ajan kestänyt rauhallisuus on nyt päättymässä: Auringon pinnalta on havaittu ensimmäiset merkit uuden aktiivisuusjakson alkamisesta. Pian Aurinko on todennäköisesti taas innokkaimmillaan, röyhäyttelee ulos avaruuteen suuria protuberansseja ja sen pintaa koristavat suuret pilkkuryhmät. Tuloksena saattaa olla sähköverkkoja sammuttavia avaruusmyrskyjä ja satelliitteja jumittavia hiukkashyökkäyksiä.

 • Pidä varasi, Elon – kiinalaiset lähettävät sähköauton Marsin pinnalle nyt kesällä

  Kuusipyöräinen kiinalaisrooveri suuntaa Marsiin heinäkuussa

  Avaruusyhtiö SpaceX sinkosi näyttävästi kaksi vuotta sitten punaisen urheiluauton avaruuteen radalle, jolla se käy kääntymässä Marsin radan tienoilla. Temppu oli upea suoritus, ja niin ovat Elon Muskin avaruusyhtiön muutkin avaruustoimet, mutta niiden varjoon on kuitenkin jäänyt se, mitä Kiinassa tapahtuu parhaillaan.

 • Avaruudesta tulee toistuvasti omituisia radiopulsseja – viimeisimmän niistä havaittiin tulevan lähes naapurista

  Avaruudessa pamahtelee koko ajan, mutta emme vain näe sitä

  Tähtitieteilijät ovat havainneet jo yli 150 voimakasta, yllättävää radiopulssia, joiden alkuperästä voi esittää vain arvauksia. Monet pulssit ovat olleet toistuvia, mikä on saanut mielikuvituksen laukkaamaan ja pohtimaan, olisivatko ne viestejä vierailta sivilisaatioilta. Niin sanotut nopeat radiopurskeet ovat tulleet tähän mennessä kaukaa Linnunradan ulkopuolelta, mutta tuorein huhtikuun lopussa havaittu pystyttiin paikantamaan tulevan omasta galaksistamme. Siis muihin verrattuna ihan naapurista. Mistä oikein on kyse?