Hyppää pääsisältöön

Kesä on pelastettu! Tutkimusten mukaan tämä dancehitti karkottaa hyttyset

Hyttynen
Hyttynen Kuva: pixabay @nuzree hyttyset

Tämä biisi ärsyttää hyttysiä niin, että ne lakkaavat imemästä verta ja harrastamasta seksiä - jo kymmenen minuuttia riittää saamaan ne sekopäisiksi.

Kansainvälinen tutkijaryhmä testasi hyttysten reaktioita soittamalla heille luupilla Grammy-palkittua dance-kappaletta “Scary Monsters and Nice Sprites”, jonka korkeat ja matalat taajuudet vaihtelevat nopeasti. Verrokkiryhmä sai elellä hiljaisuuden vallitessa.

Voit itse kokeilla biisin tehoa soittamalla sitä tästä:

Skrillex oli vuoden 2012 Grammy-gaalassa ehdolla viidessä eri kategoriassa, muun muassa "Paras uusi artisti". Skrillex voitti niistä kolme: Scary Monsters and Nice Sprites palkittiin parhaana Dance/Elecronica-levytyksenä ja samainen kappale valittiin myös parhaaksi Dance-äänitteeksi.

Jos asiaa olisi kysytty hyttysiltä, olisi vastaus ollut täysin päinvastainen.

Jo kymmenen minuutin Skrillexin soittaminen sai hyttyset niin sekavaan tilaan, etteivät ne meinanneet löytää uhriaan, jota olivat pistämässä. Kun ne lopulta lähes kolmen minuutin kuluttua pääsivät uhrinsa iholle, ne tekivät vähemmän pistämisyrityksiä kuin verrokkiryhmä, joka oli iskenyt uhrinsa kimppuun puolessa minuutissa.

Seksikään ei maistunut Skrillexin soidessa. Hyttyset eivät löytäneet paritellessa siipien värinän yhtenäistä tahtia ja seksiä tuli harrastettua viisi kertaa vähemmän kuin pelkistä luonnon äänistä nauttinut verrokkiryhmä.

“Ääni ja sen vastaanottaminen ovat elintärkeitä lisääntymisen ja selviytymisen kannalta, ei ainostaan hyttysille vaan monille eläimille", tutkijat kirjoittavat. “Hyönteisten parittelu häiriintyy erityisesti matalataajuuksista, kun taas melu vaikeuttaa merkkien vastaanottamista."

Tutkimus koski denguekuumetta levittävän keltakuumehyttysen reagointia musiikkiin.

Muokattu: Lisätty tieto, että tutkimus koski keltakuumehyttysiä ja 30.5.2020 poistettu "vanha" -sana otsikosta.

Kommentit