Hyppää pääsisältöön

"Tätä olisin rakastanut yläasteikäisenä" - Atomirotta tuo Jesse Kaikurannalle fiiliksiä kouluajoista

Toni Laaksonen, Juha Blomberg ja Jesse Kaikuranta kurkistavat pensaan takaa
Toni Laaksonen, Juha Blomberg ja Jesse Kaikuranta kurkistavat pensaan takaa Kuva: Yle/Tero Ylioja Jesse Kaikuranta,Toni Laaksonen,Juha Blomberg,Levylautakunta

Paljon muistumia nuoruutensa musiikista saivat kevätkauden viimeisessä Levylautakunnassa Jesse Kaikuranta, Juha Blomberg ja Toni Laaksonen.

Tulos

1. Atomirotta: Piru olkapäällä (M.Sarjanen, J.Pajunen, H.Jäntti) 23 pistettä

Atomirotta on tehnyt pari vuotta musiikkia laajalla skaalalla. Bändin ytimessä Notkea Rotta-bändistä räppäri/laulaja Mikko Sarjanen l. Rotta ja mm. Smackin kitaristina tunnetuksi tullut Rane Raitsikka. Mielenkiintoinen bändi kamppailee punkin ja mainstreamin välillä, kiva ska-komppi ja Mötley Crüe -viittaukset.

2. Irina: Haluun olla yksin (Christian, S.Törmä, I. Saari) 22 pistettä

Tunnistettavalla äänellä laulava Irina on taas levynteossa. Jo seitsemän albumia julkaissut suosikkiartisti aloitti bilebändissä -90-luvulla. Nyt on palattu uran alun menobiiseihin, bändi on hitsautunut hienosti yhteen ja kitarasoundi oli jopa yllättävän säröinen.

3. Tutu: Kuolematon feat. Sami Kontola (L.Aro) 17 pistettä

Tutu on uutta maailmanmusiikkia ja suomalaisuutta yhdistävä kollektiivi. Musiikilliseen rytmifuusioon erikoistunut bändi tekee nyt tilaa latinogroovelle. Lautakunta arvostaa tunteen paloa, soittamista ja sovituksen ilmavuutta ja kappaleen teksti toimisi hyvin luettuna runona.

3. The 69 Eyes: 27 & Done (Bazie, Timo-Timo, Jyrki 69) 17 pistettä

Jo 30 vuotta rokannut bändi on viime vuodet kiertänyt ahkerasti maailmalla. Syksyllä ilmestyy 12. albumi nimeltä West End. Ekasta hönkäsystä tunnistaa tämän laulajan, tyyli on ja pysyy ja ajatukset kulkevat teinivuosiin.

4. Jori Sjöroos ja Vesta: IDLYA (i don't love you anymore) (J.Sjöroos, V.Burman) 16 pistettä

Kahden kovan suomalaisnimen yhteisesitys yllättäen englanniksi. Yksi viime vuoden laulajatulokkaista Vesta fiittaa debyyttilevynsä tuottajan, myös PMMPn taustahahmon Jori Sjöroosin levyllä. Duetot ovat aina siistejä, tästä kuitenkin puuttui kova kertosäe ja hönkäilevä laulu vähän ärsyttää.

5. Mikko Ilmari: Atlantti (M.Ilmari) 15 pistettä

Oululainen 35-vuotias laulaja-lauluntekijä Mikko Ilmari on aikaisemmin tehnyt musiikkia ihan omalla sukunimellään eli Mikko Lankisena. Tästä voisi jopa tykätä, sopii autokuunteluun, kasvoi kivasti mutta aika kliseisesti.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi