Hyppää pääsisältöön

YleXPop 2019 keräsi torille 14 000 bailaajaa – ensi vuonna juhlitaan Jyväskylässä

Ida Paul & Kalle Lindroth esiintyvät YleXPopissa
Ida Paul & Kalle Lindroth esiintyivät YleXPopissa Joensuussa. Ida Paul & Kalle Lindroth esiintyvät YleXPopissa Kuva: Juuli Aschan YleXPop,Ida Paul,Kalle Lindroth

Kesän paras aloitus kokosi yhteen Suomen eturivin, YleX:n DJ:t ja 14 000 juhlijaa. Illan päätteeksi paljastettiin, että ensi vuonna YleXPop järjestetään Jyväskylässä.

Suomen kovimmat artistit, tuhansia jaettuja Kesäkumeja ja 14 000 ihmistä yleisössä. Joensuussa järjestetty YleXPop aloitti suomalaisen festarikesän jo 19. kerran. Tapahtuman juonsivat YleX Aamun Viki ja Köpi. Keikkojen välissä yleisö tanssi Uuden Musiikin X:n DJ-kaksikon Anne Lainnon ja Ida Karimaan setin tahdissa.

Ida Paul & Kalle Lindroth käynnistivät konsertit kauniilla lauluharmonioilla ja koskettavilla kappaleilla.

– On tunteikas fiilis, koska meillä on alkamassa elämämme kesä, duo spiikkasi ja tunnelma välittyi yleisöön asti.

Kaksikko julkaisi viime vuonna debyyttialbuminsa Nää kaikki kertoo susta, ja yhteislaulu Joensuun torilla osoitti, että tätä levyä on luukutettu.

Ruusut tarjoili livenä suuria tunteita ja vaikuttavia visuja. Ringa Mannerin virheetön laulu ja tuulinen YleXPop-lava näyttivät ja kuulostivat upeilta. Pitkän linjan muusikoista koostuva yhtye vakuutti varmalla otteellaan.

Ettalla on sielukas lauluääni ja rapflow, joka potkii ovet sisään. Artisti julkaisi keväällä viiden kappaleen EP:n ja näytti nyt YleXPopin lavalla olevansa yksi kiinnostavimmista tulevaisuuden nimistä.

Tuure Boelius toi glitteriä, glamouria ja asennetta YleXPopiin. Artistin keikalta odotettiin paljon, mutta Tuure pääsi silti yllättämään: laulaja saapui lavalle taustatanssijoiden kantamana valkoisessa muovihameessa ja sai yleisön laulamaan mukana ensimmäisestä biisistä loppuun saakka.

Tuure Boelius veti YleXPopin lavalla uuden kappaleen Mutsi anna mulle anteeksi ja omisti sen äidilleen, joka oli yleisössä katsomassa.

– Voidaaks me pliis huutaa mun äidille niin lujaa kuin pystyy? laulaja kysyi ja yleisö totteli.

Pieni sade ei haitannut, kun Gasellit huudatti yleisöä YleXPopin lavalla. Nelihenkinen rap-kokoonpano juhlii tänä kesänä kymmenvuotista uraansa ja esitti Joensuussa ensimmäistä kertaa vuoden 2019 Kesäkumibiisin Suojaus petti.

– Joensuu, kesän ekat bileet ja kaikki bailaa!

Gasellit esitti vuoden 2019 Kesäkumibiisin ja lavalla Joensuussa nähtiin myös YleX Aamun Viki ja Köpi.
Gasellit esitti YleXPopissa Suojaus petti -Kesäkumibiisin ensimmäistä kertaa. Lavalla nähtiin myös YleX Aamun Viki ja Köpi. Gasellit esitti vuoden 2019 Kesäkumibiisin ja lavalla Joensuussa nähtiin myös YleX Aamun Viki ja Köpi. Kuva: Juuli Aschan Gasellit,YleXPop

Cledos toi uuden aallon rapin Suomen valtavirtaan, ja nyt hän pisti moshpitin pystyyn Joensuun torille. Töis Crew tarjosi hurmoksellista keikkameininkiä ja huudatti YleXPopin yleisöä.

– OMG teitä on paljon, räppäri hehkutti.

Vuoden 2019 YleXPop huipentui Pyhimyksen esiintymiseen Joensuun torilla. Jousitrio, vaaleanpunainen sadetakki ja artisti, joka tietää asemansa Suomen tämän hetken isoimpana räppärinä viimeistelivät ikimuistuistoisen illan Joensuussa.

Pyhimys hemmotteli yleisöä esittämällä ensimmäisen kerran vielä julkaisemattoman kappaleen Muistuta mua.

Pyhimys esiintyi YleXPopissa Joensuussa.
Pyhimys esiintyi YleXPopissa 2019. Pyhimys esiintyi YleXPopissa Joensuussa. Kuva: Juuli Aschan Pyhimys,YleXPop

Ensi vuonna bailataan Jyväsykylässä! Mutta sitä ennen palaa YleXPop 2019 tunnelmiin:

Katso kaikki keikat Yle Areenasta ja palaa viikonlopun tunnelmiin YleX:n Facebook-sivulla ja Instagramissa @ylex_official.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.