Hyppää pääsisältöön

Kaikkia Yle Areenan sisältöjä on nyt mahdollista käyttää mobiililaitteilla EU-alueella

Yle Areenan sisältöjen käyttö helpottuu entisestään EU-maissa. Sisältöjä voi seurata kirjautumalla Yle Tunnuksen kautta ja vahvistamalla kotipaikkansa Suomeen.

Yle toteutti joulukuussa 2018 EU:n siirrettävyysasetuksen, joka mahdollistaa Yle Areenan sisältöjen käytön EU-alueella. EU-alueella on ollut mahdollista seurata kaikkia videosisältöjä Areena-sovellusten kautta. Nyt tarjonta laajenee, kun Areenaan kaikki sisällöt, myös audiot, ovat käytettävissä mobiilisovelluksissa.

“Nyt kaikki Ylen sisällöt kulkevat suomalaisten mukana, myös matkoilla. Kovassa kasvussa olevien audioiden kuuntelukin on mahdollista EU-alueella”, julkaisujohtaja Ismo Silvo sanoo.

Sisällöt toimivat mobiililaitteilla Areenan iOS- ja Android-sovellusten uusimmissa versioissa, jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Kaikkien Areenan ohjelmien käyttö selaimella vapautuu EU-alueella matkustavien suomalaisten käyttöön arviolta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Yle Areenan sisältöjä voi edelleen käyttää myös ilman kirjautumista. Areenan audio- ja videosisällöistä yli 80 % on vapaasti käytettävissä kaikkialla maailmassa.

Kuvassa kerrotaan, että mobiilisovelluksilla voi käyttää kaikkia Areena-sisältöjä EU-alueella matkustettaessa, jos kotipaikka on vahvistettu Suomeen. Selaimella voi käyttää niitä sisältöjä, jotka ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa.
Kuvassa kerrotaan, että mobiilisovelluksilla voi käyttää kaikkia Areena-sisältöjä EU-alueella matkustettaessa, jos kotipaikka on vahvistettu Suomeen. Selaimella voi käyttää niitä sisältöjä, jotka ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Kuva: Yle Yle Areena,siirrettävyys

Kuinka vahva kirjautuminen tehdään?

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, on käyttäjän kirjauduttava palveluun Yle Tunnuksella ja vahvistettava asuinpaikaksi Suomi. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla.

Yle ei tallenna käyttäjän kotikuntaa, henkilöturvatunnusta tai muita tietoa. Kotipaikan tarkastaminen on tehtävä Tunnuksessa vain kerran.

Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin.

Lisätty 5.6. ohjevideo Yle Tunnuksen luomisesta.