Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Maantiede pääkuva

Miten pärjäisit maantieteen ylioppilaskokeessa? Testaa mantsan tuntemuksesi!

Maailmankartta, jossa nuppineuloja.
Maailmankartta, jossa nuppineuloja. Abitreenit

Kysymykset on koottu kevään 2019 maantieteen ylioppilaskokeen monivalintatehtävistä. Testaa, minkä arvosanan Abitreenit sinulle antaa ja katso suora yo-koelähetys maantieteen, uskonnon ja yhteiskuntaopin kokeista Yle Areenassa torstaina 17.9. klo 18 alkaen!

Tiesitkö, että kirjautumalla Yle Tunnuksella voit tallentaa vastauksesi ja jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäit?

Vaikka kysymykset ovat aitoja, muista että saamasi arvosana on Abitreenien antama. YTL:n sensoreilla ei ole tässä näppejään pelissä!

Kaipaatko lisää haasteita? Harjoittele aiempien yo-kokeiden tehtävillä.

Juttua muokattu 8.9.2020: Ingressiin lisätty tieto lähetyksestä.

Kommentit
  • 2020 syksy: maantiede

    Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2020 kevät: maantiede

    Maantieteen yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.