Hyppää pääsisältöön

Suomalainen draamasarja Peacemaker tähtää maailmanlaajuiseen jakeluun

Lähikuvassa vaaleahiuksinen vakava nainen katsoo kohti, hänen takanaan kauempana seisoo mies ja nainen.
Irina Björklund näyttelee Peacemaker-draamasarjassa. Kuva: Hannele Majaniemi Lähikuvassa vaaleahiuksinen vakava nainen katsoo kohti, hänen takanaan kauempana seisoo mies ja nainen. Kuva: Hannele Majaniemi draamasarjat,Irina Björklund,Peacemaker

Saksalainen näyttelijä Richard Sammel sekä suomalaiset Irina Björklund ja Mikko Nousiainen tähdittävät MRP Matila Röhr Productions -yhtiön ja Ylen Peacemaker-suurtuotantoa. Sammel on näytellyt mm. Quentin Tarantinon elokuvissa.

Peacemaker on 10-osainen, sykähdyttävän jännittävä poliittinen draamasarja rauhanneuvottelujen maailmasta, kansainvälisestä asekaupasta ja valtaapitävien moniulotteisista suhteista.

Suomessa sarjan kaavaillaan tulevan nähtäväksi loppusyksyllä 2020.

Kun kriisistä tulee pysyvä olotila

Talouden mahti, sota ja valta ovat kutoneet maailmaan kriisien verkon, jota vain harva haluaa tai kykenee ratkomaan. Rauhanneuvottelijoiden on astuttava kriisien keskiöön. Työskentely ääriolosuhteissa muuttuu osaksi heidän arkeaan ja kriisistä tulee pysyvä olotila.

Sarjan tarina sijoittuu Turkkiin, Syyriaan ja Espanjaan. Sitä kuvataan parhaillaan Kanariansaarilla ja myöhemmin Espanjassa ja Suomen Turussa.

Sarjan tuottajia ovat Johanna Enäsuo ja Marko Röhr MRP Matila Röhr Productions -yhtiöstä. Peacemaker perustuu Enäsuon ja käsikirjoittaja Eriikka Etholen alkuperäistarinaan. Sarjan ohjaa visuaalisesta tyylistään ja komeasta tarinankerronnastaan tunnettu, kansainvälisesti palkittu ohjaaja AJ Annila (Ikitie, Sauna, Jadesoturi).

”Olemme erittäin vaikuttuneita Peacemakerin herättämästä kansainvälisestä kiinnostuksesta. Peacemaker aiheensa ja tarinansa vuoksi yksi Ylen mielenkiintoisimpia, tulevia sarjoja. Peacemaker kuuluu myös Pohjoisvision laatudraamojen N12-ohjelmistoon, ja Ylen lisäksi sarjaa rahoittaa Ruotsin SVT, Tanskan DR, Norjan NRK ja Islannin RUV”, toteaa Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela.

Tuotannon sisällöllisissä ja taiteellisissa vastuutehtävissä on pääosin suomalaisia osaajia. Sarjan kaikki oikeudet ovat suomalaisessa omistuksessa.

MRP toteuttaa sarjan yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Se on myös suunnattu kansainvälisille markkinoille sekä suurelle yleisölle. Sarjan 7,7 miljoonan euron tuotantobudjetti onkin keskimääräistä suomalaista draamasarjan budjettia huomattavasti suurempi. Peacemakerin kansainvälisen myynnin hoitaa tanskalainen myyntiyhtiö REinvent Studios.

”Peacemaker on jo herättänyt kansainvälisten ostajien huomion. Sarjassa on loistava näyttelijämiehitys ja olemme varmoja, että se menestyy kansainvälisesti ja että sen yleisö on maailmanlaajuista”, kertoo Reinvent Studios:in myynti-, ja markkinointipäällikkö Helene Aurø.

Kansainvälinen näyttelijäkaarti

Sarjan pääosissa nähdään kaksi suomalaista eturivin näyttelijää Irina Björklund ja Mikko Nousiainen sekä mm. ruotsalaisista tv-sarjoista tunnetut Louise Peterhoff ja Kardo Razzazi. Tuorein kiinnitys on palkittu, saksalainen tähtinäyttelijä Richard Sammel, joka tunnetaan rooleistaan mm. Quentin Tarantinon elokuvassa Armottomat paskiaiset sekä elokuvista 3 Days to Kill, Casino Royale sekä Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin luomasta draamasarjasta The Strain.

“Peacemaker on yksi tähänastisen urani kohokohtia. Peacemaker näyttää meille modernin yhteiskuntamme shakespearelaisen ulottuvuuden, jossa ihmisten pyrkimykset muuttavat mahdolliset ratkaisut usein verilöylyiksi ja vievät perheet joukkohautoihin. Toisaalta löytyy ratkaisuja tilanteissa, joissa kaikki on vaikuttanut mahdottomalta! Rakkaus todellisuuteen, käsikirjoittamisen laatu, sarjan näyttelijät ja koko Peacemakerin tuotanto ovat tehneet sarjasta yhden urani kiehtovimmista hankkeista”, sanoo Richard Sammel.

Sarjan muissa merkittävissä rooleissa nähdään näyttelijöitä mm. Turkista, Irakista, Ranskasta, Espanjasta ja Iso-Britanniasta.