Hyppää pääsisältöön

Timo Huovinen: Yle tarkensi Sosiaalisen median toimintalinjauksia ja Pörssieettisiä periaatteita

Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.
Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan. Timo Huovinen

Yle tarkensi henkilökuntansa Sosiaalisen median toimintalinjauksia sekä Pörssieettisiä periaatteita vastaavien toimittajien kokouksessa toukokuun lopussa.

Tarkentuneen some-ohjeen asiasisältöön ei tehty suuria muutoksia. Ohjeesta poistettiin omaksi kokonaisuudekseen some-tilin perustamisen tarkempi kuvailu. Tästä jäi nykyiseen ohjeeseen maininta siitä, että yhtiön, toimituksen ja ohjelman puolesta somessa esiintymisestä päätetään normaaliin tapaan toimituksissa sisällöllisin perustein.

Lisäksi ohjeissa aiemmin irrallaan ollut kohta kaupallisten tuotemerkkien hyödyntämisestä omassa henkilökohtaisessa some-esiintymisessä nostettiin ohjeiden kohdaksi 4.

Linjauksessa kerrotaan mm. se, että Yle noudattaa sosiaalisessa mediassa samoja lakeja, arvoja ja eettistä ohjeistusta kuin muussakin julkaisutoiminnassaan. Myös toimituksellinen päätöksenteko ja vastuut ovat samat kuin muussakin julkaisemisessa.

Myöskään Pörssieettisiin periaatteisiin ei tullut suuria viilauksia. Tarkennukset johtuvat mm. Suomessa muuttuneesta lainsäädännöstä.

Ohjeiden mukaan Ylen henkilökunta ei saa omalla sijoitustoiminnallaan vaarantaa Ylen journalismin luotettavuutta ja uskottavuutta. Linjaukset ovat yhdenmukaiset Suomessa aiheesta määritellyn lainsäädännön ja Taloustoimittajat ry:n pörssieettisen suosituksen päälinjausten kanssa.

Timo Huovinen
Journalististen standardien ja etiikan päällikkö

Lue myös - yle.fi:stä poimittua