Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Jovin haikean voimakas elektroninen musiikki on täydellistä kuunneltavaa valottomiin hetkiin

Mustavalkoisessa kuvassa kaksi kuva-automaattivalokuvaliuskaa. Toisessa mies katsoo hieman yli kamerasta neutraali ilme naamallaan, toisessa samalla miehellä on musta huppari päällä.
Mustavalkoisessa kuvassa kaksi kuva-automaattivalokuvaliuskaa. Toisessa mies katsoo hieman yli kamerasta neutraali ilme naamallaan, toisessa samalla miehellä on musta huppari päällä. Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX),musiikki,Jov

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Jov.

Jov tekee tummanpuhuvaa elektronista musiikkia.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Jov on monessa marinoituneen muusikko Jesse Oliverin tuore elektronisen musiikin sooloprojekti. Tummanpuhuva Lights-biisi vie kaikkea muuta kuin valoon. Vaativa basso jytkyttää melankolisten sävelten taustalla taukoamatta tehden kappaleen vireestä voimakkaan haikean ohella. Noah Kinin autotunetettu, aavistuksen lakoniseksi tällä kappaleella taipuva flow täydentää biisin eron jälkeistä tunnelmaa oivallisesti. Odotamme innolla, millaista soundia ja mitä muita fiittejä Jovin myöhemmin julkaistava tuottaja-EP tulee pitämään sisällään.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Pakottava luomisen tarve.

Minkälainen musiikillinen menneisyys sinulla on?

– Aloitin nokkahuilulla 7-vuotiaana, mistä siirryin saksofoniin 9-vuotiaana. Saksofoni unohtui yläasteen kynnyksellä ja vaihtui levysoittimiin. Myöhemmällä teini-iällä mukaan tuli basso. Bassoa soitinkin muun muassa Iconcrashissa, Vukissa, Vanity Beachissa sekä aiemmin Brightboyna tunnetussa Isoveljessä. Myöhemmin valmistuin musiikkiteknologiksi.

– Teknoa/konemusiikkia olen soittanut erinäköisissä livekokoonpanoissa ja julkaissut tanssilattioille suunnattuja kappaleita ulkomaalaisilla levy-yhtiöillä sekä remixannut eri artisteja kuten HIMiä, Hurtsia ja Pariisin Kevättä. Miksaajan roolissa olen tehnyt töitä muun muassa Kauriinmetsästäjille, Black Metal Raccoonsille ja Huoratronille.

Miten kuvailet musiikkiasi?

– Tunnelmallista, järeää, emotionaalista, massiivista ja elektronista.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

– Wanderlustissa Pariisissa DJ-keikka Jay Lamarin kanssa, Hurts-yhtyeelle tekemäni remix.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

– Hartwall Arenalla Marilyn Mansonin lämppäys Vanity Beachin kanssa.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

I'd like to lay here with you today
I'd like stay for million days
I'd like to be part of your games
but I feel you're changing shape
― Jov – At All Times

– Teksti on myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä Jov-EP:ltä ja se kuvaa hienosti kauneutta, joka muuttuu uhkaavaksi. Kuuntelija voi ymmärtää tekstin monella eri tavalla.

Jos Lights soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Yöllinen takaa-ajokohtaus Katsuhiro Otomon Akiran tai Mamoru Oshiin Ghost in the Shellin kaltaisesta neonväreillä kyllästetystä Tokiosta, jossa ei olisi muita ääniä kuin musiikki.

Miten kappale syntyi?

– Ollessani lomalla Thaimaassa äänittelin diginauhurilla erilaisia mielenkiintoisia luonnon ääniä ja kaupungin hektisyyttä. Käytin näitä sampleja inspiraation lähteenä. Kun kappale alkoi lähestymään lopullista muotoaan, pyysin Noahin mukaan hänen erinomaisen soundinsa vuoksi, joka toimi loistavasti. Pidimme yhdessä pari äänitysessiota ja sovitimme kappaleen nykyiseen muotoonsa.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?

– Julkaista lisää musiikkia ja päästä tekemään yhteistyötä mielenkiintoisten artistien sekä yhtyeiden kanssa. Työn alla on muun muassa maalailevaa elektronista musiikkia, Dominion Acidin toinen EP sekä omaa soolomateriaalia.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!