Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

Kuvassa Järki ja tunteet -elokuvan kansi.
Kuvassa Järki ja tunteet -elokuvan kansi. Kuva: Kati Keinonen Yle Puhe,Järki ja tunteet,Jane Austen

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Järki ja tunteet on englantilaisen kirjailijan Jane Austenin romaani vuodelta 1811. Vaikka säätyläisyhteiskunnan tärkeilevät ihmiset voivat tuntua jo menneeltä maailmalta, Austenin humoristinen ja sydämellinen tyyli on tehnyt teoksesta ajattoman klassikon.

Ang Leen ohjaama ja Emma Thompsonin käsikirjoittama Oscar-palkittu elokuva Järki ja tunteet sai ensi-iltansa vuonna 1995. Parhaaksi kutsutussa Austen-filmatisoinnissa näyttelevät Emma Thompsonin lisäksi mm. Kate Winslet, Alan Rickman ja Hugh Grant.

Toimittaja Jarmo Laitanevan kanssa keskustelevat Austeniin perehtynyt kääntäjä Maria Lyytinen sekä Rakkautta & Anarkiaa festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Järki ja tunteet - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Jane Austenin kirja (1811) vai Ang Leen ohjaama leffa (1995)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

  Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan säätyläisyhteiskuntaan, kun käsittelyssä on Järki ja tunteet. Jane Austenin vuonna 1811 julkaisema romaani on humoristisen ja sydämellisen tyylinsä ansiosta ajaton klassikko. Ang Leen vuonna 1995 ohjaama elokuvaversio on Oscar-palkittu. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?