Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen radio-ohjelmat

Pikku Kakkosen radio
Pikku Kakkosen radio Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Pikku Kakkonen julkaisi ensimmäisen Pikku Kakkosen radio -jakson keväällä 2015 ja siitä eteenpäin on pyritty julkaisemaan säännöllisesti viikottain uutta audiomateriaalia Areenaan. Ohjelmat ovat kuultavissa Areenassa ja Lasten Areenassa. Tekijänoikeussyistä johtuen kaikki ohjelmat eivät ole ladattavissa omalle laitteelle.

Vahvuusvariksen tarinat
Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun. Luonteenvahvuudet, kuten rohkeus, sinnikkyys, itsesäätely ja ystävällisyys, ovat taitokimppuja, jotka vahvistuvat kuin lihakset, kun niitä käytetään. Vahvuusvariksen jokaisen tarinan jälkeen esitetään muutama pohdintakysymys tarinan aiheisiin liittyen. Lapsi voi halutessaan vastata niihin itsenäisesti tai keskustella niistä aikuisen kanssa. Lukija Teemu Mäkinen.

Luutarhan tarinoita
Kaikkia maailman kulttuureja yhdistää se, että jokaisen ihmisen elämällä on alku, keskikohta ja varma loppu. Lukijoina Tanjalotta Räikkä ja Ilkka Koivula. Musiikki Pekko Käppi. Luutarhan tarinoita perustuu samannimiseen Kirsi Alanivan kirjoittamaan ja Marjo Nygårdin kuvittamaan lastenkirjaan.

Soiva syli
Soiva syli tuo iloa vauvaperheiden arkeen sekä luo hauskoja, yhteisiä hetkiä vauvan ja vanhempien välille. Jokaiseen jaksoon liittyy kirjalliset laulu- ja leikkiohjeet osoitteessa yle.fi/lapset. Musiikki Petra Käppi & Pekko Käppi.

Rentoudu Nallen kanssa
Arjessa on paljon asioita, jotka kuormittavat lapsen mieltä. Illalla voi olla vaikea rauhoittua tai tunnemyrsky voi viedä mennessään. Mindfulness-harjoittelu on mielen jumppaa, jossa harjoitellaan hyväksyvää, levollista läsnäoloa tässä hetkessä. Tietoisuustaitojen harjoittelu yhdessä lapsen kanssa rauhoittaa sekä lasta että aikuista. Rentoudu Nallen kanssa -sarjassa harjoitellaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa. Näyttelijöinä Karoliina Vanne ja Hiski Grönstrand. Käsikirjoitus on tehty yhteistyössä Sydänliiton Neuvokas perheen kanssa.

Rasmuksen superstudio
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa humoristisessa Rasmuksen superstudio -showssa. Näyttelijöinä Markus Niemi & Jaakko Loukkola.

Oletko sinä?
Mitä, jos tietämättäsi oletkin kissa, koira tai vaikka robotti? Oletko sinä? -sarjassa selvitetään perin pohjin, mitä jos onkin niin, että oletkin jokin muu olento kuin ihminen. Samalla saatat huomata, mitä yhteistä sinulla ja muilla eläimillä on. Lukija Rami Saarijärvi.

Sattuman sadut
Sattuman sadut ovat Villen ja 7-vuotiaan Aapelin yhdessä keksimiä satuja, jotka yllättävät niin kuulijat kuin kertojatkin. Isä ja poika ovat iltasatuilleet keskenään jo vuosia. Nyt ainutkertaiset sadut heräävät eloon ja ovat kaikkien kuultavissa. Jokainen satu on keksitty juuri sillä hetkellä kuin se on kerrotukin eikä mitään ole suunniteltu etukäteen. Kertojat Ville Mononen ja Aapeli Mononen.

Pikku Kakkosen Satuaarteet
Näyttelijät Emilia Pokkinen, Eriikka Väliahde, Sampo Sarkola, Jaakko Loukkola ja Eero-Heikki Puustinen sekä Jani Palovuori ovat lukeneet tuttuja klassikoita ja uusia kertomuksia äänisaduiksi. Lisätietoja Satuaarteista

Riiminkylväjä
Runoja lapsille ja muille älyköille. Riiminkylväjä on ennenkuulumaton tapa tutustua runouteen. Saattaa aiheuttaa remakkaa, pyrskähdyksiä sekä pitkäkestoisia hihityskohtauksia. Lukijoina näyttelijät Karoliina Kudjoi & Antti Tiensuu.

Pikku Kakkosen radio
Pikku Kakkosen radio kokoaa yhteen Pikku Kakkosen juontajien ja lasten omat jutut sekä kotimaisen lastenmusiikin.

Pikku-Toten tarinat
Jose Ruonansuu keksi kuusivuotiaana Pikku-Tote -hahmon, joka muistuttaa paljon Josea itseään. Vesa Vierikko lukee Josen kertomukset äänisaduiksi.

Satumaailman Uutiset
Satumaailmassa uutisetkin ovat täyttä satua. Mukana on saduista tuttuja sankareita Prinssi Rohkeasta Punahilkkaan ja Nukkumattiin.

Joskus ääniyksikössä naurattaa!

Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia
Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia
Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen
Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia
Juontajat äänittämässä Satumaailman uutisia Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

100 lastenlaulua
100 lastenlaulua -sarjassa on mukana 14 muusikkoa ja yhtyettä, jotka ovat uudelleensovittaneet vanhoja tuttuja ja säveltäneet ihan uusia lastenlauluja.

Orffien musajutut
Lastenmusiikkiorkesteri Orffien Hannu ja Kimmo ovat kirjoittaneet sarjan, jossa lasten juttujen ohessa kuullaan Orffien lauluja.

Yöpuun iltasatuja
Puu tuntee pihamaan asiat juurta jaksaen ja se kertookin satuja niin linnuista kuin tammista ja vaahteroista.

Citysatu
Kaupungista on tullut ketun, kanin ja pöllön uusi koti. Citysadut kertovat cityeläinten arjesta.

Hannele Huovin runot
Lastenlorut ja -runot kehittävät sanavarastoa ja muistia. Kirjailija Hannele Huovi lukee omia runojaan.

Ihmeipanat ovat ainutlaatuisia lapsia, joilla on supervoimia.

Konttorikissa Katti Matikainen
Reissukissa Katti Matikainen päättää ryhtyä konttoristiksi. Toimi tuottaa paljon päänvaivaa: konttoristi Matikaisen pitää etsiä vastauksia poliisilaitokselta, kaatopaikalta, eläinlääkäriltä ja vaikka mistä. Näistä ja muistakin paikoista saadaan kissan matkassa mielenkiintoista tietoa.

Lasten käsikirja
Jaakko ja Mari kertovat hyödyllisiä ohjeita aamutoimiin ja muihin arjen tilanteisiin.

Maltin ja Valtin uniseikkailu
Vanhempi liikennepuistokonstaapeli Maltti ja nuorempi liikennepuistokonstaapeli Valtti seikkailevat unien äänimaailmassa, jossa mikään ei ole mahdotonta.

Merisatu
Johanna kertoo satuja vedenalaisen maailman omituisista asukkaista.

Musarullaa!-lauluja
Lauluja Pikku Kakkosen syksyn 2013 lastenkonserttikiertueelta.

Orffien soitinesittelyt
Lastenmusiikkiorkesteri Orffit tutustuttavat lapset soittimiin ja soitinten ääniin.

Peetun podissa Peetu ja kaverukset pohtivat elämän kiperimpiä kysymyksiä.

Topeliuksen sadut
Silja Sillanpää on sovittanut rakastetun satusedän, Sakari Topeliuksen, satuklassikoita uudelleen satujen ystävien iloksi.

Virva Varvosen vihjevisa
Virva Varvonen arvuuttelee humoristisesti tuttuja esineitä.

Väärin meni
Senja ja Jaakko vastaavat lasten visaisiin kysymyksiin erikoisilla vastauksilla.

Muokattu 28.4.2021

 • Hilkka Hämähäkin verkkosanomat: Lainaajat

  Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi.

  Oletko lainannut ystävältäsi lelua tai käynyt kirjastossa lainaamassa kirjoja? Silloin olet osa jakamistaloutta. Läheskään kaikkea ei tarvitse ostaa itselle omaksi. Tellustajat-verkkosanomien toimittaja Hilkka Hämähäkki raportoi!

 • Ruso ja rihmalat seikkailevat metsässä

  Metsäisiä seikkailuita pikku sienten kanssa.

  Ruso ja rihmalat (Mush-Mush and the Mushables) vie mukanaan sienitason seikkailuihin, joissa neuvokkaat kaverukset Ruso, Mesi ja Sepi pitävät toistensa ja erityiskykyjensä tuella huolta metsästä ja hilpeän vauhdikkaasta kylästään.

 • Piikki ja Siiri kotoilevat Pikku Kakkosessa

  Piikikkäät kaverukset Piikki ja Siiri kannustavat kotoiluun.

  Kaksi suloista ja piikikästä kaverusta, Piikki ja Siiri (Pins and Nettie), leikkivät kotona ja kotipihalla erilaisia leikkejä.