Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Pariisin prinssi – isä, tytär ja maailma heidän välissään

Dokumenttielokuva on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään.
Princesse-tytär pitää yhteyttä isäänsä, joka on lähtenyt Eurooppaan etsimään parempaa elämää. Dokumenttielokuva on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään. Kuva: Joona Pettersson / Tuffi Films Oy Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Pariisin prinssi

TV1 torstaina 6.6.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 8.6. klo 10.05, Areenassa

Princesse on yhdeksänvuotias kamerunilaistyttö, Issah-isänsä silmäterä. Tyttärelle oma isä on sankari ja rakkainta maailmassa.

Isä lähtee Afrikasta Eurooppaan tavoittelemaan parempaa elämää. Välimatkasta huolimatta kaksikon välit pysyvät läheisinä, sillä isä ja tytär vaihtavat kuulumisia puhelimessa päivittäin. Kotiin jäänyt tytär kuuntelee isänsä tarinoita toisesta maailmasta ja toivoo vielä pääsevänsä isän luo.

Issah päätyy lopulta Pariisiin. Suuret unelmat vaihtuvat katujen siivoamiseen, turistirihkaman kauppaamiseen ja paperittoman siirtolaiseen epävarmaan elämään.

Ansaitsemillaan rahoilla isä hankkii vaatimattoman asunnon, vaatteita itselleen ja Princesselle – sekä tytön kinuaman älypuhelimen.

Puhelut kotiin harvenevat, isän ja tyttären maailmat erkanevat, eikä Issahilla ole paluuta entiseen elämään. Dokumentti Pariisin prinssi on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Veera Lehto-Michaud. Tuotanto: Tuffi-Films Oy, Suomi, 2019.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.