Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Pariisin prinssi – isä, tytär ja maailma heidän välissään

Dokumenttielokuva on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään.
Princesse-tytär pitää yhteyttä isäänsä, joka on lähtenyt Eurooppaan etsimään parempaa elämää. Dokumenttielokuva on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään. Kuva: Joona Pettersson / Tuffi Films Oy Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Pariisin prinssi

TV1 torstaina 6.6.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 8.6. klo 10.05, Areenassa

Princesse on yhdeksänvuotias kamerunilaistyttö, Issah-isänsä silmäterä. Tyttärelle oma isä on sankari ja rakkainta maailmassa.

Isä lähtee Afrikasta Eurooppaan tavoittelemaan parempaa elämää. Välimatkasta huolimatta kaksikon välit pysyvät läheisinä, sillä isä ja tytär vaihtavat kuulumisia puhelimessa päivittäin. Kotiin jäänyt tytär kuuntelee isänsä tarinoita toisesta maailmasta ja toivoo vielä pääsevänsä isän luo.

Issah päätyy lopulta Pariisiin. Suuret unelmat vaihtuvat katujen siivoamiseen, turistirihkaman kauppaamiseen ja paperittoman siirtolaiseen epävarmaan elämään.

Ansaitsemillaan rahoilla isä hankkii vaatimattoman asunnon, vaatteita itselleen ja Princesselle – sekä tytön kinuaman älypuhelimen.

Puhelut kotiin harvenevat, isän ja tyttären maailmat erkanevat, eikä Issahilla ole paluuta entiseen elämään. Dokumentti Pariisin prinssi on kertomus isästä ja tyttärestä sekä maailmasta heidän välissään.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Veera Lehto-Michaud. Tuotanto: Tuffi-Films Oy, Suomi, 2019.