Hyppää pääsisältöön

Päänsärkyä, raivokohtauksia, haluttomuutta? – Kerro onko hormonaalinen ehkäisy aiheuttanut sinulle hankaluuksia!

Nainen istuu portailla.
Nainen istuu portailla. Kuva: Unsplash nainen

Kadonneet seksihalut, itku herkässä ja ylimääräisiä kiloja vyötäröllä? Vaikka hormonaalinen ehkäisy toimii monen seksielämän pelastajana, haittavaikutuksetkaan eivät ole harvinaisia. Vastaa Akuutin kyselyyn ja kerro meille, millaisia ikäviä sivuvaikutuksia hormonaalinen ehkäisy on sinulle aiheuttanut.

Vuosikymmeniä sitten hormonaalinen ehkäisy tarkoitti naisille vallankumousta ja vapautumista. Edelleen noin 250 tuhatta suomalaista käyttää hormoniehkäisyä vuosittain.

Hormonaalisella ehkäisyllä tiedetään olevan joitakin terveydelle suotuisia vaikutuksia, kuten kuukautisten ajoittamisen mahdollisuus, vuodottomuus ja myönteiset vaikutukset ihon kuntoon.

Myös hormonivalmisteiden haittavaikutukset ovat kuitenkin tulleet tutuiksi monille käyttäjille. Hormonaalinen ehkäisy voi aiheuttaa esimerkiksi tiputteluvuotoja, päänsärkyä, haluttomuutta ja mielialamuutoksia. Yhdistelmäehkäisyvalmisteiden, kuten e-pillereiden, kohdalla myös veritulpan riski nousee.

Me Akuutissa haluamme selvittää, millaisia ikäviä sivuvaikutuksia juuri sinä olet kokenut. Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksesi. Vastauksia käytetään osana aiheeseen liittyvää verkkoartikkelia.

Akuutin kysely hormoniehkäisyn haitoista

Kiitos vastauksistanne, kysely on nyt suljettu!

Seuraa Akuuttia myös Facebookissa ja Instagramissa @yleakuutti!