Hyppää pääsisältöön

Politiikkaradio, Juuso Pekkinen ja Mahadura & Özberkan livenä Sideways-festivaaleilla

Kuvassa Yle Puheen -kangaskasseja.
Kuvassa Yle Puheen -kangaskasseja. Kuva: Kati Keinonen Yle Puhe,Sideways (Festivaali)

Yle Puhe esittäytyy Helsingin Töölössä pidettävillä Sideways-festivaaleilla 6.-8. kesäkuuta. Helsingin jäähallin Royal Clubin lavalle nousevat Politiikkaradio, Juuso Pekkinen ja Mahadura & Özberkan. Lähetykset tallennetaan liveyleisön edessä - tule mukaan todistamaan!

Politiikkaradion promokuva. Kuvassa Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen.
Politiikkaradion promokuva. Kuvassa Linda Pelkonen ja Tapio Pajunen. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Politiikkaradio

Politiikkaradio: Politiikka ja kulttuuri - NYT!

Torstai 6.6. klo 17:00 - 18:00

Onko kulttuuri jäänyt soten, ulkopolitiikan ja ilmastokeskustelun jalkoihin? Yle Puheen suositun Politiikkaradion Tapio Pajunen ja Linda Pelkonen vieraineen palauttavat kulttuurin takaisin poliittisen keskustelun ytimeen.

Miten kulttuuri vaikuttaa politiikkaan ja päinvastoin? Mikä rooli kulttuurin tekijöillä on nykyisessä poliittisessa ilmapiirissämme? Keskustelemassa ovat teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, Aalto-yliopiston vararehtori, estetiikan ja taidefilosofian opettaja Ossi Naukkarinen ja Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar.

Tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa perjantaina 7.6.2019.

Yle Puheen Juuso Pekkinen katsoo suoraan kameraan ja pitää samalla kiinni päässän olevasta lippalakista.
Yle Puheen Juuso Pekkinen katsoo suoraan kameraan ja pitää samalla kiinni päässän olevasta lippalakista. Kuva: Jukka Lintinen Yle Puhe,Juuso Pekkinen

Juuso Pekkinen: Podcastit - radion tulevaisuus?

Perjantai 7.6. klo 18:30 - 19:30

Juuso Pekkisen luotsaamassa keskustelussa puhutaan podcasteista. Voiko podcast olla radion tavoin kaiken kansan massamedia, vai onko audion tulevaisuus toisennäköinen? Missä viipyvät Suomen serialit tai joeroganit? Minkälainen on hyvä podcast ja mitä juuri nyt kannattaa kuunnella?

Keskustelemassa ovat Jaksomedian toimitusjohtaja Veera Luoma-Aho, radioammattilainen, Antti X Antti -musiikkipodcastin toinen Antti eli Antti Granlund sekä bloggaaja, Afterwork-podcastin tekijä Jenni Rotonen.

Tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa maanantaina 10.6.2019.

Kuvassa toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan.
Kuvassa toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan. Kuva: Jukka Lintinen Yle Puhe

Mahadura & Özberkan: Hip hop ja feminismi

Lauantai 8.6. klo 18:30 - 19:30

Jo viime vuonna Sidewaysissa säväyttänyt parivaljakko Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan selvittävät, miten feminismi muuttaa hip hop -kulttuuria ja sen sanoituksia.

Jääkö räppiskenen misogynia historiaan uusien artistien ravistellessa rakenteita? Keskustelemassa ovat kirjoittaja Heini Strand, toimittaja Maryan Abdulkarim ja räppäri Rebekka Yeboah.

Tilaisuus tallennetaan radiolähetykseksi, joka tulee ulos Yle Puheessa ja Yle Areenassa torstaina 13.6.2019.