Hyppää pääsisältöön

Rakkaudesta puutarhaan – Alan Titchmarsh loihtii väsyneet puutarhat keitaiksi

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita.
Puutarhuri Alan Titchmarsh ja hänen tiiminsä Frances Tophill (vas.), Katie Rushworth ja David Domoney. Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita. Yle TV1,Alan Titchmarsh,rakkaudesta puutarhaan

TV1 lauantaisin 8.6. - 4.8.2019 klo 17.10 - 18.00, Areenassa

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. Eikä kyse ole vain puutarhoista, vaan myös niiden omistajista ja perheistä, joilla on jokaisella koskettava tarina kerrottavanaan.

Rakkaudesta puutarhaan -sarjassa Alan ja hänen ammattilaisensa, viherpeukalot David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill kunnostavat puutarhoja perustuksia myöten.

Muutamassa päivässä puutarha kokee huikean muodonmuutoksen, kun ankea piha muuttuu keitaaksi ja levähdyspaikaksi. Brittiläisestä sarjasta nähdään uuden, seitsemännen tuotantokauden yhdeksän jaksoa.

8.6. Osa 1: Veteraanille upea puutarha

Puutarhuri Alan Titchmarsh tiimeineen suuntaa Afganistanissa haavoittuneen brittisotilaan Mark Ormrodin ja hänen perheensä puutarhaan, joka kaipaa kipeästi uudistamista. Lopputulos on sanalla sanoen upea.

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita.
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita. Kuva: DOUGLAS KRIER Yle TV1,rakkaudesta puutarhaan

15.6. Osa 2: Kaupunkipihasta mökkipuutarha

Alan Titchmarsh ja hänen tiiminsä ovat nyt Manchesterissa muuttaakseen karun kaupunkipihan kauniiksi, klassiseksi mökkipuutarhaksi. Haaste on suuri, mutta onneksi vaikeudet vain innostavat Alania.

22.6. Osa 3: Takapihasta perheen yhteinen keidas

Alan tiimeineen matkaa Hampshireen pelastamaan erään vaikeuksiin joutuneen perheen takapihaa. Perheenisä Jason on vakavasti sairas ja kaunis keidas kodin yhteydessä toisi iloa elämään. Mutta onnistuuko rankkasade sabotoimaan koko projektin?

29.6. Osa 4: Varainkeruun sankarille japanilainen puutarha

Shrewsburyssä Alan Titchmarsh tiimeineen tapaa varainkeruusankaritar Gina Constablen. Hän on japanilaisen puutarhansa ansainnut, ja sen hän myös saa.

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita.
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita. Yle TV1,rakkaudesta puutarhaan

6.7. Osa 5: Lesken pihalle oma maalausstudio

Alan Titchmarsh tiimeineen yllättää 93-vuotiaan toisen maailmansodan veteraanin Jack Kingin iloisesti. Leskeksi jäänyt Jack saa uuden upean puutarhan ja sinne jopa studion maalausharrastustaan varten.

13.7. Osa 6: Alan rakentaa perheenäidin toiveen

Puutarhureiden iskuryhmä suuntaa Southamptoniin muuntaakseen ankean kaupunkitakapihan tyylikkääksi oleskelupuutarhaksi. Näin he toteuttavat syöpään kuolleen perheenäidin Shelly-Annen toiveen, jota tämä ei ehtinyt toteuttaa.

20.7. Osa 7: Perheelle aisteja hellivä puutarha

Alan Titchmarsh tiimeineen luo mahdollisimman tuoksuvan ja kaikkia aisteja hellivän puutarhan perheelle, jonka 4-vuotias tytär Isabelle on sokeutumassa harvinaisen sairauden takia. Sitten kun Isabelle ei enää näe, hän voi kuitenkin aistia puutarhan kauneuden erilaisina tuoksuina ja muotoina.

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita.
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee tiiminsä kanssa pihoista keitaita. Yle TV1,rakkaudesta puutarhaan

27.7. Osa 8: Maakaistale oleskelupaikaksi eläintarhan väelle

Blackpoolissa Alan ja hänen tiiminsä tapaavat luonnosta ja eläimistä intohimoisesti kiinnostuneen John Paul Houstonin. Tehtävänä on muuttaa parkkipaikan vieressä sijaitseva ankea maakaistale suojatuksi oleskelupaikaksi Blackpoolin eläintarhan työntekijöille.

3.8. Osa 9: Kaksi puutarhaa Nottinghamissa

Kauden päätösjaksossa Alan Titchmarsh tiimeineen kunnostaa peräti kaksi puutarhaa Nottinghamissa. Samalla täyttyvät nuoria auttavan nyrkkeilyvalmentaja Marcelluksen toiveet: kuntosalin ankea piha muutetaan nuoria inspiroivaksi keittiöpuutarhaksi ja Marcelluksen kotipuutarha kokee Marokko-henkisen uudistuksen.

Love Your Garden. Tuotanto: ITV, Britannia, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.