Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

Kuvassa elokuvan kansi ja kirjan kansi teoksesta Papillon.
Kuvassa elokuvan kansi ja kirjan kansi teoksesta Papillon. Kuva: Kati Keinonen Yle Puhe,papillon,Vanki nimeltä Papillon

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Tarinan todenperäisyydestä on kiistelty kirjan ilmestymistä lähtien, joka tapauksessa teos lienee maailman kuuluisin vankilaolojen ja -pakojen kuvaus.

Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Vuonna 2017 valmistunut tanskalaisohjaaja Michael Noerin sovitus on enemmänkin edellisen elokuvan toisinto kuin alkuperäisen kirjan uusi filmatisointi.

Toimittaja Jarmo Laitanevan kanssa kirjasta ja elokuvista keskustelevat Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen ja Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtala.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Papillon - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Henri Charrièren kirja (1970) vai Franklin J. Schaffner ohjaama leffa (1973)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirja (Henri Charrière)
65% (73 ääntä)
Leffa (Franklin J. Schaffner)
35% (39 ääntä)
Ääniä yhteensä: 112
Kommentit