Hyppää pääsisältöön

Hillon käsikirjoittaja-näyttelijä Emma Kunnas: "Kun vemputtaa vieraan ihmisen meisseliä, miettii, pitikö kirjoittaa näitä kikkelijuttuja"

Emma Kunnasja Elmer Bäck Hillo-komedia
Emma Kunnasja Elmer Bäck Hillo-komedia Kuva: Hanna-Maria Gr�nlund / Yellow Film TV Oy komediasarjat

Uusi komediasarja Hillo on saanut alkunsa kolme vuotta sitten Putouksessa. Se on lähtenyt suosikkisarjan kuvauksissa tavanneen kolmikon, Emma Kunnaksen, Essi Hellénin ja Niina Koposen omista nolouksista. He ovat sekä kirjoittaneet sketsit että näytelleet kaikki pääroolit.

Mikä Hillo sitten on? - Sarjan käsikirjoittaja-näyttelijä Emma Kunnas sanoo, että ensimmäisenä tulee mieleen sen olevan outo. Hillo perustuu ystävysten noloimpiin paljastuksiin, joista hiljalleen kehittyi sketsejä.

- Olen kreisi kirjoittaja, Niina (Koponen) vielä enemmän. Kauhean hauska näitä on ollut kirjoittaa, mutta sitten kun piti näytellä - vieraan ihmisen meisseliä vemputtaa, niin miettii, että pitikö kirjoittaa näitä kikkelin vemputuksia.

Emma Kunnas, Hillo-komedia
Emma Kunnas, Hillo-komedia Kuva: Viivi Huuska / Yellow Film TV Oy komediasarjat
..ällöttäviä hetkiä, tyhmiä ajatuksia, pelkoja, toiveita ja surkeita seksikokemuksia― Hillon käsikirjoittaja-näyttelijä Emma Kunnas

- Hillossa nauretaan itsellemme, sille, miten ällöttäviä hetkiä, tyhmiä ajatuksia, pelkoja, toiveita ja surkeita seksikokemuksia nuorten naisten elämään liittyy.

Kunnas ei halua sarjan miellyttävän kaikkia. - Hirveintä olisi, jos kukaan ei loukkaantuisi. Emme halua tehdä "Pulttibois-läppää", jossa sedät kirjoittavat toisilleen sketsejä.

Esikuvista Kunnas mainitsee Amy Schumerin ja Girlsien Lena Dunhamin. Nolot seksijutut ja valkovuodot eivät heiltä jää kuulemma piiloon. Eikä jää muuten Hillossakaan:


Suomalaisista Kunnas mainitsee 2019 yllätysmenestyksen M/S Romanticin. Jani Volasen ja Tommi Korpelan huumori siis puree nuoreen naiskäsikirjoittajaankin.

Emma Kunnas on käsikirjoittaja-näyttelijä, joka on ollut mukana mm. Putous- ja Ensitreffit alttarilla -tuotannoissa sekä näytellyt monissa draamasarjoissa kuten Presidentti ja Toisen kanssa.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua