Hyppää pääsisältöön

Onko core-treeni hallussa? Michael Jacksonin painovoiman lakeja uhmaava kallistus saattaa sujua sinultakin

Michael Jacksonin etukenon havaintokuva
Michael Jacksonin etukenon havaintokuva Kuva: Manjul Tripathi Michael Jackson

Neurotieteilijät todistivat, että Jackson tarvitsi legendaariseen eteenpäinkallistukseen nastakengät mutta myös harvinaislaatuisen keskivartalon hallinnan.

Neurokirurgien tutkimusryhmä selvitti vuoden 1987 Smooth Criminal -videossa nähdyn painovoimaa uhmaavan tiltin salaisuuden. Videolla Jackson kallistuu eteenpäin suorin vartaloin huimat 45 astetta.

Videolla käytettiin apuna vaijereita, mutta miten Jackson teki kallistuksen livetilanteissa?

Hän käytti kenkiä, joiden lukkomekanismi kiinnittyi lavan hakasiin. Tämän avulla hän kykeni siirtämään vartalonsa tukipisteen nilkkoihin.

Biomekaanisten ja kinesiologisten tutkimusten mukaan ihminen käyttää lonkkaniveliään tukipisteenään kallistuessaan eteenpäin. Jos tavallinen talliainen siirtää kehonsa tukipisteen nilkkoihin ja kallistuu suorin vartaloin eteenpäin, ei hyvää seuraa. Ei edes silloin, jos kenkien kantapäät ovat naulatut lattiaan kiinni. Vahvimmatkaan ammattitanssijat eivät yleensä pääse kuin korkeintaan 30 asteen kallistuskulmaan.

Mutta Jacko oli treenannut akillesjänteitään, sekä ala- ja keskivartaloaan, ja kykeni kallistumaan 45 asteen kulmaan.

Sinäkin voit saavuttaa maagisia tuloksia jo kahdessa vuodessa. Esimerkkiä näyttää Jacksonin päihittäjäksi noussut seitsemänvuotias Luca -niminen nuoriherra, joka on harjoitellut tilttiä viisivuotiaasta asti. Ja katsokaa, minkälaisin tuloksin:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

Uusimmat sisällöt - Tiede