Hyppää pääsisältöön

Onko core-treeni hallussa? Michael Jacksonin painovoiman lakeja uhmaava kallistus saattaa sujua sinultakin

Michael Jacksonin etukenon havaintokuva
Michael Jacksonin etukenon havaintokuva Kuva: Manjul Tripathi Michael Jackson

Neurotieteilijät todistivat, että Jackson tarvitsi legendaariseen eteenpäinkallistukseen nastakengät mutta myös harvinaislaatuisen keskivartalon hallinnan.

Neurokirurgien tutkimusryhmä selvitti vuoden 1987 Smooth Criminal -videossa nähdyn painovoimaa uhmaavan tiltin salaisuuden. Videolla Jackson kallistuu eteenpäin suorin vartaloin huimat 45 astetta.

Videolla käytettiin apuna vaijereita, mutta miten Jackson teki kallistuksen livetilanteissa?

Hän käytti kenkiä, joiden lukkomekanismi kiinnittyi lavan hakasiin. Tämän avulla hän kykeni siirtämään vartalonsa tukipisteen nilkkoihin.

Biomekaanisten ja kinesiologisten tutkimusten mukaan ihminen käyttää lonkkaniveliään tukipisteenään kallistuessaan eteenpäin. Jos tavallinen talliainen siirtää kehonsa tukipisteen nilkkoihin ja kallistuu suorin vartaloin eteenpäin, ei hyvää seuraa. Ei edes silloin, jos kenkien kantapäät ovat naulatut lattiaan kiinni. Vahvimmatkaan ammattitanssijat eivät yleensä pääse kuin korkeintaan 30 asteen kallistuskulmaan.

Mutta Jacko oli treenannut akillesjänteitään, sekä ala- ja keskivartaloaan, ja kykeni kallistumaan 45 asteen kulmaan.

Sinäkin voit saavuttaa maagisia tuloksia jo kahdessa vuodessa. Esimerkkiä näyttää Jacksonin päihittäjäksi noussut seitsemänvuotias Luca -niminen nuoriherra, joka on harjoitellut tilttiä viisivuotiaasta asti. Ja katsokaa, minkälaisin tuloksin:

Kommentit
 • Kuusi syytä, miksi kiroilu on §@#&*:n hyvä tapa

  Kiroilijat voivat paremmin ja ovat luotettavampia ystäviä.

  Ruokkoamattomia puheita kannattaa sietää, sillä niiden laukoja voi tutkimusten mukaan kaikin puolin paremmin. Hän on lisäksi myös luotettavampi ystävä.

 • Houston, meillä on podcast – He valloittivat Kuun

  Apollo 11 vei ensimmäiset ihmiset Kuuhun.

  50 vuotta sitten, heinäkuussa 1969 ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuun pinnalle. Podcast-sarja He valloittivat Kuun kertoo heistä, jotka tekivät mahdolliseksi tämän yhden ihmiskunnan suurista seikkailuista.

 • Haluatko olla luova? Kävele pätkittäin

  Tällainen kävely lisää luovuutta.

  Jos näet ihmisen kävelemässä hassusti pätkittäin, kysymys saattaa hyvinkin olla luovan työn tekijästä työn touhussa. Tutkijat ovat selvittäneet, millainen käveleminen ruokkii parhaiten luovuutta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

 • Houston, meillä on podcast – He valloittivat Kuun

  Apollo 11 vei ensimmäiset ihmiset Kuuhun.

  50 vuotta sitten, heinäkuussa 1969 ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuun pinnalle. Podcast-sarja He valloittivat Kuun kertoo heistä, jotka tekivät mahdolliseksi tämän yhden ihmiskunnan suurista seikkailuista.

 • Pakko sanoa, pakko olla hiljaa – ilmastokriisini nyt

  Jos toivoa ei enää ole, kannattaako sitä sanoa ääneen?

  Minua painaa raskas dilemma. Se on ammatillinen ja eksistentiaalinen – jopa henkilökohtainen. Se kuuluu näin: Jos arvelee, että ilmastokatastrofia ei voi enää estää, onko sitä mitään mieltä sanoa ääneen? Olen pohtinut tätä asiaa jo useamman vuoden. Juuri tämä kysymys on pitänyt minut pitkään varsin hiljaisena ilmastonmuutoksen suhteen.

Uusimmat sisällöt - Tiede