Hyppää pääsisältöön

Oletko pefletinlevittelijä vai vanha vihtahousu? - Tee Saunapäivän testi!

Pukki saunassa
Pukki saunassa Saunapäivä

Oletko oletko vanha vihtahousu vai hikinen höpöttäjä? Saunapäivän testi paljastaa, istuuko lauteillasi alfasaunoja. Tee hauska testi!

 • Saunapäivä kansallispuistossa: luonto, liikunta ja löylyt – hyvää tekevä kolmen kombo!

  Luonnossa saunominen on hyvää tekevä elämys.

  Luonnolla, liikunnalla ja saunomisella on kaikilla tutkitusti hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Kansallispuistossa saunominen on elämys, jossa yhdistyvät kaikkien kolmen terveyshyödyt. Saunapäivänä kiukaat lämpiävät ainakin kymmenen eri kansallispuiston alueella. Hossassa on mahdollisuus kokeilla jopa "saunahyppelyä".

 • Suomalaisesta tasa-arvosta vientituote? – Merja Ylä-Anttila kutsui vaikuttajia keskustelemaan aiheesta Tamminiemeen

  Tamminiemen saunassa pohdittiin tasa-arvoa.

  Ylen toimitusjohtajan Merja Ylä-Anttilan mukaan Suomi voisi brändätä tasa-arvoa vientituotteena. Hän kutsui vaikuttajanaisia keskustelemaan tasa-arvosta legendaariseen Tamminiemen saunaan. Vaikka tasa-arvossa ollaan monessa asiassa hyvällä tolalla, tehtävää on vielä – erityisesti sukupuolten tasa-arvon ja naisiin kohdistuvan vihapuheen suhteen. Esimerkiksi Irja Askola joutui piispana usein miettimään oman rohkeutensa kestämistä. Myös naistoimittajiin kohdistuva vihapuhe on Ylä-Anttilan kokemuksen mukaan vuosien aikana vain pahentunut. Tekemällä tasa-arvoa näkyväksi mediassa, yrityksissä ja päätöksenteossa Suomi voisi kuitenkin toimia edelläkävijänä maailmalla.

 • Muusikko Samae Koskinen rakentaa retkillään kotasaunoja

  Katso Samae Koskisen Tää on se hetki -musiikkivideo.

  Muusikko Samae Koskisen Tää on se hetki kesäbiisi on Saunapäivä-kampanjan tunnuskappale. Kysyimme Samaelta, millaisia ovat hänen saunamuistonsa. Kävi ilmi, että muusikko kohtaa fanejaan usein ilkosiltaan yleisissä saunoissa, lukee saunanlauteilla kirjoja ja rakentaa melontaretkillään kotasaunoja.