Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Sirénin raikas ja leikkisä elektropop on kepeää kesämusiikkia Sigridin ja Tove Styrken hengessä

YleX Nosteessa -artistin Sirénin promokuva, jossa laulaja seisoo silmät kiinni hiekkaisessa mäessä portaalla.
YleX Nosteessa -artistina soi tällä viikolla Sirén! YleX Nosteessa -artistin Sirénin promokuva, jossa laulaja seisoo silmät kiinni hiekkaisessa mäessä portaalla. Kuva: Promokuva YleX,Nosteessa (YleX)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Sirén.

Suomenruotsalainen Tukholmaan muuttanut Josefine Sirén tekee kepeää tyylikästä skandi-poppia. Hän on osunut tutkaamme jo pari vuotta sitten julkaistulla Hold Me -biisillä, joka soi myös X3Min soittolistalla.

Uuden musiikin X:n toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

– Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Sirénin enkelimäisen kauniiseen ääneen, jota hän osaa käyttää todella kauniisti. Vaikka julkaisutahti on ollut hidas, biisit ovat laadukkaita ja mietittyjä. Sirénin tyyli on piirtynyt pikkuhiljaa ja siinä on jotain hyvin skandinaavista, hieman Tove Styrken leikkisyyttä, Sigridin raikkautta ja norjalaisen Auroran syvyyttä. Kevyen elektroniset taustat tuovat tuoreimpaan Wild-biisiin potkua, mutta tunnelma pysyy silti herkkänä. Tällaisen popin markkinat ovat tällä hetkellä laajat, joten toivotaan että Sirén löytää tavan erottua popmassasta, sillä olisi sääli jos hänen äänensä jäisi muiden jalkoihin.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Sain 6-vuotiaana ensimmäisen kitarani, mutta en vielä osannut yhtään biisiä, joten tein oman kappaleen. Sen jälkeen olen aina tehnyt musiikkia. Suuri vaikutus ja käännekohta oli, kun pääsin Ruotsiin opiskelemaan Musikmakarna Songwriters Academy -ammattikorkeakouluun. Koulutuksen kautta aloin tehdä musiikkia muille artisteille ja päätin lähteä musiikintekijän uralle. Sirén-projektina olen julkaissut tähän mennessä neljä kappaletta, mutta lähiaikoina on tulossa myös EP.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Musiikkini on nykyaikaista popmusiikkia, jossa on vähän suomalaista melankoliaa. Adele on ollut iso inspiraatio minulle. Myös Eva Cassidy ja Neil Young ovat innoittaneet tapaani tehdä musiikkia, koska olen kuunnellut heitä lapsesta asti. Juuri nyt kuuntelen paljon Léonia, Sigridia ja Chelsea Cutleria, joista olen myös ottanut vaikutteita musiikkiini.

Oletko jo keikkaillut?

– Olen keikkaillut paljon eri bändeissä ja trubaduurina. Sirén-artistinimellä olen tehnyt keikkoja Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa. Toivottavasti tulevaisuus tuo mukanaan enemmän esiintymismahdollisuuksia!

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Tiettyä esiintymispaikkaa ei ole, koska haluaisin mieluummin lähteä kiertueelle ja kohdata yleisöä.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?

– Jos Adele soittaisi, niin olisi kyllä vaikea kieltäytyä!

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä?

Waiting, trying to breath in this thick air
In silence,
Still I can hear how your heart breaks
No I can’t be that brave tonight
Hanging out with all my demons they haunt me
Tell me this ain’t happening

– Sanat ovat biisistäni Good. Kerron siinä vaikeasta tilanteesta, jossa ei pysty muuta kuin odottamaan lievitystä.

Jos Wild soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Kuvittelen nuorisoelokuvan kohtausken, kun romanssi vihdoin alkaa. Henkilöt ovat autossa matkalla jonnekin ja heillä on koko elämä edessään. Haha, cheesy but true!

Miten biisi syntyi?

– Olin studiossani kaverini Felix Svedestigin kanssa. Yhdessä löysimme melodian ja biisi syntyi sen jälkeen todella nopeasti. Päivän päätteeksi biisin palikat olivat jo paikoillansa.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?

– Toivottavasti saan myös jatkossa tehdä musiikkia sekä itselleni että toisille artisteille.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!