Hyppää pääsisältöön

Kultaranta-keskustelut – Mihin menee Eurooppa, miten pärjää Suomi?

Sauli niinistö och Frank-Walter Steinmeier under diskussion.
Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin. Sauli niinistö och Frank-Walter Steinmeier under diskussion. Kuva: Lehtikuva Sauli Niinistö,Frank-Walter Steinmeier

TV1 maanantaina 17.6.2019 klo 9.30 - 11.00 ja klo 14.30 - 16.00, Areenassa

Naantalin Kultarannassa pohditaan maailman murrosta ja Euroopan sekä Suomen asemaa kansainvälisten muutosten keskellä. Tilaisuuteen osallistuu yhtenä puhujana Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Tilaisuudet lähetetään suorina Ykkösellä ja Areenassa.

Minkälainen on Euroopan tulevaisuus?

Kultaranta-keskustelujen ensimmäisenä päivänä sunnuntaina 16.6. nähdään klo 16.00 presidentti Niinistön tiedotustilaisuus suorana Areenassa.

Keskustelujen avausistunto on katsottavissa suorana Areenassa klo 18.00 alkaen. Tilaisuudessa kuullaan Niinistön ja Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin puheenvuorot, sekä presidentit keskustelevat Euroopan tulevaisuudesta.

Suomi Euroopan turvallisuuden tekijänä?

Kultaranta-keskustelujen toinen päivä alkaa pohdinnoilla siitä, onko Suomi eurooppalaisen turvallisuuden tekijä. Suora lähetys alkaa Ykkösellä ja Areenassa maanantaina 17.6. klo 9.30.

Tasavallan presidentin Kultaranta-keskusteluissa kysytään, kuinka Suomi pärjää kun maailma on murroksessa. Keskusteluissa etsitään vastausta muun muassa siihen voisiko Suomella olla rooli Euroopan turvallisuuden tekijänä.

Iltapäivän päätösistunnossa keskustellaan, kestääkö demokratia kun politiikka on murroksessa. Suora lähetys Kultaranta-keskustelujen päätösistunnosta alkaa klo 14.30.

Niinistö A-studion vieraana Kultarannassa

Minkälaisia ajatuksia ja johtopäätöksiä Kultaranta-keskustelut herättivät?

Kultaranta-tapahtumat päättyvät presidentti Niinistön erikoishaastatteluun, joka lähetetään A-studiossa suorana klo 21.00. Haastattelijana on toimittaja Seija Vaaherkumpu.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.